Home » Zakelijke rekening » Review zakelijke rekening Knab

Review zakelijke rekening Knab

Het vinden van een geschikte bank om een zakelijke rekening te openen voor je bedrijf kan een flinke zoektocht zijn, aangezien er verschillende zaken zijn waar rekening mee moet worden gehouden bij het kiezen van een bank die past bij jou en je bedrijf. Knab is één van de zakelijke banken in Nederland die zeer populair is onder de zzp’ers vanwege de voordelige tarieven, de klantvriendelijkheid, het ruime aanbod aan producten en diensten en nog veel meer. Door hieronder verder te lezen tref je een review van de Knab zakelijke rekening waarbij je meer komt te weten over de voor- en nadelen, de kosten, de producten en diensten en de benodigdheden.

Knab zakelijk

Knab is een onlinebank die in het jaar 2012 is opgericht en onderdeel vormt van moederbedrijf Aegon Bank NV. Inmiddels beschikt Knab over ruim 120.000 klanten rond Nederland en wordt deze bank beschouwd als één van de beste banken om een zakelijke rekening voor zzp’ers te openen. Knab staat bekend om de scherpe prijzen voor online bankieren en de hoge rentepercentages. Daarnaast profiteer je van een uitgebreid en compleet bankpakket waarbij je toegang krijgt tot 5 gratis betaalrekeningen, de mogelijkheid om zoveel spaarrekeningen te openen als je maar wilt en je kunt 1.000 gratis transacties doen per jaar. Alhoewel Knab enkel online bankieren aanbiedt, kan deze bank dankzij het ervaringstraject van 8 jaar profiteren van handige diensten zoals een volledig bankpakket, zakelijke creditcards een handige app en een gebruiksvriendelijke website waar je in kunt loggen.

 

Wil je graag een zakelijke rekening bij Knab openen? Dat kan binnen enkele minuten via deze link.

 

Knab zakelijke producten

Als populaire bank onder de zzp’ers biedt Knab een compleet en volledig bankpakket met verschillende handige producten en diensten. Knab zakelijk biedt 6 verschillende producten en diensten aan ondernemers, waaronder:

 1. Betaalrekening: Hierbij kan je kiezen uit het Pluspakket en het Basispakket.
 2. Spaarrekening: Je kunt zakelijk op 3 manieren sparen bij Knab namelijk met Flexibel sparen, Deposito sparen en Kwartaal sparen.
 3. Beleggen: Als je het Pluspakket hebt, kan je ook met Knab zakelijk beleggen voor 1 per maand.
 4. Hypotheek: Je kunt uit ruim 30 geldverstrekkers kiezen aangezien Knab zelf geen hypotheken verstrekt maar wel samenwerkt met allerlei betrouwbare partners.
 5. Crowdfunding: Alhoewel zakelijk krediet niet wordt aangeboden, kan je wel gaan voor Crowdfunding aangezien Knab is aangesloten bij branchevereniging Nederland Crowdfunding en Qredits.
 6. Verzekeringen: Knab biedt verzekeringen aan particulieren en ondernemers. Denk zo aan rechtsbijstand, een zakelijke reisverzekering, bedrijfsaansprakelijkheid en een zakelijke autoverzekering, beroepsaansprakelijkheid, zorgverzekeringen, zakelijke inboedelverzekering en dergelijke.

 

Voordelen en nadelen zakelijke rekening van Knab

Bij het openen van een zakelijke rekening voor je bedrijf kan je rekenen op verschillende voordelen, maar er zijn natuurlijk ook wel enkele nadelen verbonden hieraan. De verschillende voor- en nadelen die van een Knab zakelijke rekening zijn als volgt:

 

Voordelen

Nadelen

Knab is één van de goedkoopste zakelijke banken in Nederland waarbij je het eerste jaar maandelijks maar 3 betaalt en vervolgens 6 per maand.

De kosten kunnen oplopen vergeleken met een privérekening. Je betaalt jaarlijks €72 voor het standaardpakket van Knab zakelijk.

 

 

De mogelijkheid om overal toegang te kunnen krijgen tot je online rekening dankzij mobiel bankieren en de handige Knab App. Een card reader is niet nodig.

De enige zakelijke creditcard die Knab aanbiedt is een America Expres card. Deze creditcard wordt niet overal wereldwijd geaccepteerd.

 

 

In tegenstelling tot de meeste banken krijg je tot 1,4 tot 1,55% rente op je betaalrekening.

Knab is nog een nieuwe bank met 8 jaar ervaring en werkt nog hard aan het opbouwen van het klantenvertrouwen.

 

 

Je kunt 1.000 gratis transacties doen per jaar. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent qua kosten.

 

 

 

Fantastische klantenservice die dagelijks van 8 a.m. tot 10 p.m. bereikbaar is met snelle responstijden. Je kunt contact opnemen via WhatsApp, e-mail, chat, social media en telefonisch.

 

 

 

Mogelijkheid tot crowdfunding, beleggen en het aanvragen van leningen en hypotheken.

 

 

 

Knab valt onder het depositogarantiestelsel wat inhoudt dat je bent vergoed tot €100.000 aan banktegoeden in geval de bank failliet gaat.

 

 

 

 

Boekhoudkoppeling is mogelijk waardoor de boekhouder eenvoudig en snel inzicht krijgt tot je zakelijke rekeningen.

 

 

 

Voordelig starterspakket en welkomstkortingen voor starters en nieuwe klanten.

 

 

 

De mogelijkheid om een mobile pinapparaat aan te vragen.

 

 

Benodigdheden zakelijke rekening openen bij Knab

Om een zakelijke rekening binnen enkele minuten te openen bij Knab dien je minstens 18 jaar te zijn, vrij te zijn van belastingplicht in de VS, een Nederlands woonadres hebben en beschikken over een geldig BSN. Om gebruik te maken van de Knab app of mobiel bankieren heb je enkel een geldig legitimatiebewijs nodig en dien je een bedrag van €0,01 over te maken naar je nieuwe Knab rekening om jezelf te identificeren. Vervolgens ontvang je enkele dagen later je nieuwe betaalpas in de post.

Kosten Knab zakelijke rekening

Knab wordt als één van de voordeligste zakelijke banken beschouwd onder de zzp’ers. Met een Knab zakelijke rekening kan je jaarlijks 1.000 gratis transacties doen, wat meer dan voldoende is voor een standaard zzp’er. Een zzp’er doet namelijk gemiddeld 160 transacties per jaar. Heb je toch de limiet bereikt? Dan kost elke transactie hierna €0,10 per keer. Maandelijks betaal je €6 voor je zakenrekening.

 

Het openen van een zakelijke rekening voor je bedrijf is wettelijk niet verplicht, maar wel degelijk aan te raden. Met een zakelijke rekening komt je bedrijf niet alleen professioneler over in ogen van de klant, maar kan je ook een beter inzicht krijgen tot je financiële zaken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Via deze link kan je zakelijke rekeningen vergelijken en via deze link kan je verder lezen over de rekening van Knab.

Vond je dit interessant? Check dan deze artikelen ook:

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Ons gewaardeerde startpakket: Diverse templates & honderden euro's besparen! 💸

Tijdelijk van €24,95 voor slechts €9,-!

  • Leer 10 belangrijke en meest gebruikte manieren om eenvoudig tot wel €1.000 per jaar te besparen;
  • Plus een Factuur voorbeeld;
  • Plus een Begroting voorbeeld;
  • Plus een Btw berekenen template;
  • Plus een Rittenregistratie template.

👉  Al meer dan 5.700 keer gedownload!

De laatste bijdrages in onze kennisbank 👇

We schrijven wekelijks nieuwe posts over alles wat met ondernemen, kennisontwikkeling en geld & tijd besparen te maken heeft. Artikelen vol bewezen bespaarmethodes en handige tips en trucs voor jou als zzp’er. Check ze hieronder.

Waarom kiezen zzp’ers voor zakelijk internet?

Waarom kiezen zzp’ers voor zakelijk internet?

Ben jij zzp’er? Dan weet je hoe belangrijk een goede internetverbinding is. Maar wanneer je op zoek gaat naar een internetabonnement is de keuze ontzettend groot. Want Kies je voor een internetabonnement voor particulieren of past een zakelijk...

Als zzp’er een VPN gebruiken

Als zzp’er een VPN gebruiken

VPN is waarschijnlijk een woord dat je al regelmatig voorbij hebt horen komen. Maar wat is het precies en waarom zou je er als zzp'er gebruik van maken? In deze blog lees je hier meer over. Wat is een VPN? VPN staat voor Virtueel Particulier Netwerk of...

Het belang van SEO voor zzp’ers

Het belang van SEO voor zzp’ers

Elke zzp'er beseft dat een stevige website, blog of webshop van essentieel belang is om het beste uit zijn of haar bedrijf te halen. Het opstellen van een online profiel is tegenwoordig heel eenvoudig geworden, en dat geeft tal van zelfstandigen veel meer...

Vijf populaire freelance opdrachten

Vijf populaire freelance opdrachten

Jij bevat een set met vaardigheden waarin jij jezelf hebt gespecialiseerd en wilt deze graag inzetten voor diverse opdrachten. De keuze om op freelance basis te gaan werken kan zeer gevarieerd zijn. Misschien houdt jij van de flexibiliteit die deze vorm van...