Zakelijke rekening vergelijken

Home » Zakelijke rekening vergelijken

Je zakelijke rekening goed en snel geregeld👇

Wil je een zakelijke rekening vergelijken en direct openen? Op zzpvergelijker.nl vind je de meest gekozen zakelijke rekeningen door zzp’ers. Wij hebben de mogelijkheden vast uitgezocht en makkelijk in onderstaande overzicht geplaatst. Ze staan op volgorde van populariteit onder onze bezoekers, maar maak vooral de voor jou beste keuze! Vergelijk hieronder en open direct jouw zakelijke rekening.

Knab

Vanaf: €6,- per maand
Beoordeling: ★★★★★

Over Knab

Knab is een moderne onlinebank die in 2012 is opgericht en inmiddels meer dan 120.000 klanten heeft. Knab zakelijk staat bekend om haar hoge rente en lage prijzen voor online bankieren met een compleet en uitgebreid bankpakket, 5 gratis betaalrekeningen en zoveel spaarrekeningen als je maar wilt. Daarnaast kan je jaarlijks kosteloos 1.000 transacties doen.

Eerst meer weten over de zakelijke rekening van Knab?

N26

Vanaf: Gratis
Beoordeling: ★★★★★

Over N26

N26 is een jonge en vernieuwende Europese bank die in 2013 in Duitsland is opgericht en biedt een gratis(!) rekening aan. De N26 beschikt over een eigen banklicentie en heeft inmiddels meer dan 5 miljoen klanten op wereldwijd niveau.

De Bank N26 noemt zichzelf ook wel ‘The Mobile Bank’ aangezien alles online geschiedt. Omdat de N26 volledig mobiel werkt, is er ook geen tot minder sprake van hoge kantoor-, personeels- en overheadkosten. Het openen van een N26 zakelijke bankrekening is volledig kosteloos.

Eerst meer weten over de zakelijke rekening van N26?

Rabobank

Vanaf: €9,95 per maand
Beoordeling: ★★★★★

Over Rabobank

Rabobank is één van de traditionele banken van Nederland. Daarnaast heeft Rabobank zeer uitgebreide mogelijkheden voor ondernemers. De Rabobank is een bank zonder aandeelhouders, maar met een coöperatieve missie. De Rabobank draagt graag bij aan de grote maatschappelijke uitdagingen van tegenwoordig.

Eerst meer weten over de zakelijke rekening van Rabobank?

Bunq

Vanaf: €9,99,- per maand
Beoordeling: ★★★★★

Over Bunq

Bunq noemt zichzelf ‘The Bank of the Free’ en is een Nederlandse onlinebank. Tegenwoordig beheert Bunq ruim €433 miljoen van klanten en het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

Bunq is een bank die voor zakelijke klanten zeer populair is vanwege de innovatieve technologie, voornamelijk gericht op jonge zzp’ers en startende ondernemers. Tevens is Bunq een bank waarbij tijdbesparing voor de klant op nummer 1 staat.

Eerst meer weten over de zakelijke rekening van Bunq?

Triodos

Vanaf: €9,75 per maand
Beoordeling: ★★★★★

Over Triodos

De Triodos bank is een duurzame bank. Klanten willen onderdeel zijn van een groeiende, positieve beweging. Triodos financiert duurzame projecten in ruim veertig landen in de hele wereld.

Eerst meer weten over de zakelijke rekening van Triodos?

ABN Amro

Vanaf: €9,75 per maand
Beoordeling: ★★★★★

Over ABN Amro

ABN Amro is één van de bekendste banken van Nederland en is daarnaast ook één van de grootste zakelijke banken. De ABN Amro is een bank die het als haar verantwoordelijkheid ziet haar klanten bij te staan op momenten die er toe doen.

Eerst meer weten over de zakelijke rekening van ABN Amro?

Van Lanschot

Vanaf: €15,- per maand
Beoordeling: ★★★★

Over Van Lanschot

Van Lanschot is de oudste private bank van Nederland, sinds 1737. Bij Van Lanschot krijg je een vaste contactpersoon die bij al jouw financiële zaken met je meedenkt.

Eerst meer weten over de zakelijke rekening van Van Lanschot?

ING

Vanaf: €9,90 per maand
Beoordeling: ★★★★★

Over ING

De ING bestaat al sinds 1881, als bank die mensen hielp met sparen. Het huidige ING was de eerste bank die kleine bedrijven hielp. Die passie heeft ING nog steeds.

Eerst meer weten over de zakelijke rekening van ING?

SNS Bank

Vanaf: €7,50 per maand
Beoordeling: ★★★★★

Over SNS Bank

De SNS is een toegankelijke bank die vindt dat bankieren echt anders kan. De SNS staat klaar voor haar klanten en wil dat Nederlanders zich financieel onbezorgder voelen.

Eerst meer weten over de zakelijke rekening van SNS Bank?

ASN Bank

Vanaf: €6,50 per maand
Beoordeling: ★★★★★

Over ASN Bank

ASN is één van de duurzaamste banken van Nederland. Al sinds 1960 is de ASN actief als duurzame bank. De medewerkers hebben als gezamenlijke passie de wereld een stukje mooier te maken. Bankieren bij ASN is maatschappelijk verantwoord bankieren.

Eerst meer weten over de zakelijke rekening van ASN Bank?

RegioBank

Vanaf: €9,50 per maand
Beoordeling: ★★★★★

Over RegioBank

De Regiobank is een regionale bank bij jou in de buurt, waar je gewoon binnen loopt. Jouw Zelfstandig Adviseur kent jou. Bij de Regiobank regel je bankzaken zoals jij dat wil.

Eerst meer weten over de zakelijke rekening van RegioBank?

Duizenden bezoekers

Maandelijks worden wij bezocht door duizenden unieke bezoekers.

Beoordeeld met een 9,4

Je concullega’s beoordelen zzpvergelijker.nl gemiddeld met een 9,4.

Wekelijks nieuws

Je leest wekelijks de nieuwste ontwikkelingen via ons populaire blog.

Zakelijke rekening vergelijken💸

 

Eén van de eerste adviezen die je als startende zzp’er zult krijgen, is dat je zakelijk en privé strikt gescheiden moet houden, zeker op financieel gebied. Met een zakelijke betaalrekening kun je vrij eenvoudig aan deze eis voldoen. Het is wel van groot belang dat je kiest voor een rekening die aansluit op jouw (toekomstige) wensen. Hieronder vind je alle informatie over een zakelijke rekening vergelijken voor zzp’ers zodat je een overwogen keuze kunt maken op dit gebied.

Inhoudsopgave

Wat is een zakelijke rekening?

Een zakelijke rekening is een account dat uitsluitend gebruikt wordt voor zakelijke doelstellingen. Deze rekening wordt in géén geval gebruikt voor privé uitgaven om het onderscheid tussen de particuliere- en zakelijke financiële huishouding te borgen. Een zakelijke bankrekening zorgt dus voor meer overzicht. Hiermee voldoe je aan de bekende boekhoudregel: “Breng de kosten onder op de plek waar ze thuis horen.”

Is een zakelijke bankrekening voor zzp’ers verplicht of verstandig?

Veel zzp’ers zijn in de veronderstelling dat ze als ondernemer verplicht zijn om een zakelijke bankrekening te hebben. Dit is echter niet het geval. Een zakelijke bankrekening is volgens de Belastingdienst niet verplicht.

De Fiscus ziet transparantie wel als belangrijke eis waaraan je (financiële) administratie moet voldoen. Op het moment dat je controle krijgt, moet de inspecteur zonder moeite de zakelijke- en particuliere geldstromen of transacties kunnen onderscheiden. De Belastingdienst ziet het dus als een verstandige zet als zzp’ers gebruik maken van een zakelijke bankrekening.

De bank ziet het gebruiken van zakelijke rekeningen echter wél als verplichting. Veel banken hebben in hun algemene voorwaarden opgenomen dat een privé rekening niet mag worden gebruikt voor zakelijk bankieren. Hoewel dit voor een bank uiteraard lastig te controleren is, geeft het aantal transacties en de geldstroom op een rekening wel een duidelijke indicatie. Een tweede privérekening in plaats van een zakelijk account om kosten te besparen is dus in veel gevallen géén optie.

Banken kunnen je géén boete opleggen als blijkt dat je een privé rekening gebruikt voor zakelijke doeleinden maar ze kunnen de rekening uiteraard wel blokkeren. In dat opzicht zit je dus wel aan een zakelijke rekening vast en zal het openen hiervan direct de volgende stap zijn die je moet zetten na je inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de aanvraag van een btw nummer.

De vijf belangrijkste voordelen van zakelijk bankieren

Zoals aangegeven is een zakelijke rekening openen dus zeker aan te bevelen en biedt zakelijk bankieren veel praktische voordelen. We zetten de vijf belangrijkste voordelen van zakelijk bankieren voor je op een rijtje:

 • Overzichtelijke administratie

Het belangrijkste voordeel is uiteraard het overzicht. Zakelijk bankieren biedt een volledig inzicht in de financiële gang van zaken van jouw bedrijf. Een zakelijke bankrekening is niet alleen handig als je zelf je administratie bij gaat houden maar zeker ook als je van plan bent om deze taak uit te besteden aan een boekhouder of accountant. Er zijn boekhouders die het gebruik van een zakelijke rekening zelfs eisen.

 • Praktisch om geldstromen apart te beheren

Naast het creëren van overzicht, kiezen veel zzp’ers er ook voor om een zakelijke bankrekening te gebruiken uit een ander praktisch oogpunt. Je kunt immers op een eenvoudige manier geldstromen beheren door één of meerdere spaarrekeningen te koppelen aan de zakelijke rekening. Veel ondernemers gebruiken deze spaarrekening om hier een maandelijks bedrag op te storten dat gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het betalen van btw aan de Belastingdienst, het jaarlijkse afdragen van inkomstenbelasting na de aangifte of het “sparen” voor eventuele investeringen die op de planning staan.

 • Komt professioneel en betrouwbaar over

Eén van de onderschatte voordelen van het gebruik van een zakelijke bankrekening is het overkomen. Je komt uiteraard professioneler en betrouwbaarder over als je beschikt over een rekening waar je bedrijfsnaam op staat in vergelijking met een rekening op een andere naam. Daarnaast maakt het voor veel opdrachtgevers uiteraard veel overzichtelijker als ze je bedrijfsnaam zien. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het zien van je bedrijfsnaam altijd een herinnering oproept (en géén vraagteken). De praktijk heeft meerdere malen uitgewezen dat een professionele uitstraling zorgt voor een snellere betaling van facturen. Onduidelijkheid is vaak de oorzaak dat het langer duurt voordat facturen worden uitbetaald.

 • Vereiste voor geldverstrekkers

Niet alleen veel banken verplichten het gebruik van een zakelijke rekening als je als ondernemer van hun diensten gebruik maakt maar ook andere geldverstrekkers zien dit als harde eis. Op het moment dat jij een zakelijk rekening courant krediet of lening wilt afsluiten, zal de kredietverstrekker een zakelijke rekening hieraan willen koppelen. Het is in dat geval handig als je al actief gebruik maakt van deze rekening.

 • Veelzijdig gebruik van zakelijke rekeningen
Het gebruik van zakelijke rekeningen biedt veelzijdige mogelijkheden. Je kunt deze rekening bijvoorbeeld koppelen aan betaaloplossingen voor je klant. Voor betaalmogelijkheden als Ideal, Smartpin of OmniKassa is een zakelijke rekening vereist. Tevens kun je bij veel banken gebruik maken van handige apps om op eenvoudige manier facturen te bundelen waarmee handelingen als het doen van belastingaangifte veel eenvoudiger kan worden gemaakt. Tevens kun je bijvoorbeeld een creditcard aan je zakelijke account koppelen waarmee je het doen van betalingen (zoals in het buitenland) een stuk eenvoudiger maakt. Een andere optie die erg handig kan zijn als zzp’er is het automatisch kunnen incasseren via jouw zakelijke bankrekening. Deze dienst wordt door een aantal banken aangeboden mits je wat langer bij de betreffende bank aangesloten bent.

Naast de bovenstaande voordelen, biedt zakelijk bankieren nog een aantal andere kleinere voordelen waar je als (startende) ondernemer van kunt profiteren. Veel banken bieden bijvoorbeeld aantrekkelijke startersvoordelen voor ondernemers. Daarnaast organiseren veel financiële dienstverleners netwerkbijeenkomsten, workshops en inloopmomenten waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Dit zijn uiteraard uitstekende momenten om te werken aan je bedrijf.

Het belangrijkste nadeel van het gebruik van zakelijke rekeningen

Uiteraard brengt het gebruik van zakelijke rekeningen ook een aantal nadelen met zich mee. Eén van de belangrijkste nadelen zijn uiteraard de kosten die aan zakelijk bankieren verbonden zitten. Het gebruik van zakelijke rekeningen is vaak duurder dan het gebruik van privé rekeningen. Veel banken brengen ieder kwartaal een klein bedrag in rekening voor het gebruik van een particuliere rekening. Aan het gebruik van zakelijke rekeningen hangt een veel hoger kostenplaatje. Deze kosten gaan uiteraard ten koste van de marge en moeten zeker in je budget opgenomen worden. Overigens kunnen de kosten voor het gebruik van zakelijke rekeningen gezien worden als bedrijfskosten die (voor een deel) aftrekbaar zijn van de belasting.

Een ander nadeel is dat de rentes op zakelijke spaarrekeningen vaak een stuk lager zijn dan het geval is bij veel privé spaarrekeningen maar dit is een punt wat de laatste tijd uiteraard een stuk minder actueel is. Het verschil is de laatste tijd ook niet meer zo extreem als in het verleden het geval was.

Waar je aan moet denken bij het openen van zakelijke bankrekeningen

Het belangrijkste waar je aan moet denken bij het openen van een zakelijke rekening is welke zakelijke producten je nodig hebt. Hierbij is het zeker van belang om niet alleen naar het heden te kijken maar ook rekening met je plannen in de toekomst te houden. Je zult hierdoor misschien nu voor een iets té uitgebreid pakket kiezen maar jezelf hierdoor in later stadium niet beperken. Het is uiteraard mogelijk om in een later stadium over te stappen of misschien wel te wisselen van bank maar in de praktijk is dit vanzelfsprekend niet de meest praktische keuze.

Andersom is uiteraard ook het geval. De bankmedewerker zal jou ongetwijfeld een aantal bankproducten aanbieden waar je misschien in eerste instantie niet aan hebt gedacht. De vraag is dan ook of je echt gebruik maakt van deze diensten of dat deze services alleen maar een hoge kostenpost voor je zijn. Het is dus zeker van belang om voor jezelf in kaart te hebben welke zakelijke producten aansluiten op jouw (toekomstige) behoeften.

Je kunt bij de bank terecht voor onder andere de volgende financiële producten:

 • Zakelijke betaalrekeningen;
 • Mogelijkheid tot internetbankieren;
 • Bankpassen die wereldwijd te gebruiken zijn;
 • Creditcards;
 • Spaarrekeningen;
 • Beleggingsaccounts;
 • Kredieten of leningen.

Zakelijke rekening openen

Veel banken bieden de mogelijkheid om online een rekening aan te vragen als je kiest voor een “eenvoudig pakket”. Op basis van je aanvraag krijg je papieren thuisgestuurd (of op je bedrijfsadres uiteraard) waarmee je dit verzoek kunt afronden. Bij een enkele bank ben je wel verplicht om langs te komen om het contract, je pasje(s) en eventueel het apparaat om te kunnen internetbankieren op te halen. In de meeste gevallen kun je vrijwel direct of binnen enkele werkdagen gebruik maken van je zakelijke account.

Als je gebruik wilt maken van een ingewikkelder zakelijk pakket, is het beter om bij de bank langs te gaan als je een zakelijke rekening gaat openen. Je hebt dan alle gelegenheid om de mogelijkheden in alle rust door te nemen en je vragen te stellen. Daarnaast heb je ruimte om te onderhandelen als je een uitgebreider pakket van de bank afneemt. In dat geval heeft het onderhandelen met de bank zeker zin.

Kosten zakelijk bankieren

De kosten van het zakelijk bankieren zijn uiteraard afhankelijk van welk pakket jij afneemt en de intensiteit van het gebruik van de rekening. Er zijn banken die een standaard tarief hanteren maar er zijn ook banken die een bedrag in rekening brengen aan de hand van het gebruik van het account. Er zijn banken die bijvoorbeeld de eerste 1000 transacties gratis aanbieden maar de financiële bewegingen die daarna komen in rekening brengen. Deze gebruikskosten komen vaak boven op de vaste pakketkosten.

Je kunt bij iedere bank terecht voor een zakelijke rekening. Helaas word je als zzp’er niet bij iedere bank met open armen ontvangen. Dit is zeker het geval bij startende ondernemers omdat deze personen uiteraard nog niet hun ambities en financiële draagkracht met cijfers kunnen onderbouwen. Daarnaast zijn er banken die niet graag zaken doen met specifieke beroepsgroepen. Zo worden ondernemers die werkzaam zijn in de vastgoedsector nog wel eens geweerd bij enkele banken.

Het loont zeker de moeite om de zakelijke rekening te vergelijken. In dit geval is dit zelfs letterlijk het geval. De tarieven die in rekening worden gebracht kunnen sterk verschillen. De uitdrukking “appels met peren vergelijken” is hier zeker van toepassing. Er zijn banken die jou proberen te verleiden met een aantrekkelijke instap aanbieding (startersvoordeel) maar in later stadium een dure optie blijken te zijn. Andere banken bieden een voordelig basispakket maar zijn met de andere financiële producten wat duurder. Daarnaast zijn er banken die de eerste transacties zelfs gratis aanbieden maar hier in later stadium wel flinke kosten voor in rekening brengen.

Ook bij het vergelijken van de prijsstelling en het aanbod van de verschillende banken is het zeer raadzaam om te kijken naar de langere termijn. In dit kader is het ook verstandig om te kijken naar de voorwaarden die een bank stelt om een zakelijke rekening te gebruiken en naar de mogelijkheid om een bedrijfsaccount op te zeggen. Hoewel je daar uiteraard niet van uit gaat, is het wel belangrijk om zeker te weten dat de rekening op ieder moment opzegbaar is en dat je niet “vast zit” aan een bank.

Zakelijke rekening openen zonder KvK nummer, kan dat?

Als je als startende zzp’er alleen wat kleinere klussen doet, kan het zijn dat je je nog niet ingeschreven hebt als ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Je bent immers alleen verplicht om je bij de KvK in te schrijven als je voldoet aan de gestelde criteria van het ondernemerschap. Je hoeft in dat geval dus ook nog géén zakelijke rekening te openen.

Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is echter wel een harde eis om een zakelijke rekening te openen. Banken accepteren géén aanvraag voor een zakelijk account als de ondernemer niet staat ingeschreven bij de KvK. Zonder KvK nummer sta je immers niet officieel geregistreerd als bedrijf. Daarnaast is het in de praktijk niet eens nodig om een zakelijke bankrekening te openen als je slechts incidenteel werkzaamheden uitvoert. In dat geval zijn de kosten voor een degelijke rekening veel te hoog en dus zeker niet rendabel.

Is het verstandig om een zakelijke rekening te openen bij de eigen bank?

Er zijn zzp’ers die zich afvragen of het wellicht een verstandige keuze is om een zakelijke rekening te openen bij de eigen bank waar privé van gebruik wordt gemaakt. Deze keuze heeft zowel een aantal nadelen als voordelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

 • Gemak. Je kunt binnen enkele seconden geld overboeken naar de verschillende rekeningen. Daarnaast weet je precies hoe de systemen werken, ken je het bankkantoor en welke voorwaarden de bank hanteert. Je staat in geen geval voor verrassingen.
 • De bank zal je veel sneller een zakelijk krediet verstrekken als je hiervan nu of in de toekomst gebruik van wilt maken. Het kost immers weinig moeite om te bewijzen dat je kredietwaardig bent omdat de bank alle benodigde inzichten heeft met betrekking tot je financiële huishouding. Een goed gevulde spaar- of beleggingsregeling helpt hier uiteraard zeker bij.
 • Niet iedere bank heeft aantrekkelijke zakelijke pakketten. Praktisch komt het erop neer dat het wel erg toevallig is als de bank waar je ook privé gebruik van maakt ook het beste zakelijke pakket voor je beschikbaar heeft. Aan het gemak van het “op één adres ”bankieren, kan een flink kostenplaatje hangen.
 • Als je persoonlijke financiële huishouding er niet altijd even goed uit ziet, kan dit van invloed zijn op de toekenning van een bank als je een zakelijke rekening aanvraagt. Veel rood staan kan voor een bank een goede reden zijn om de aanvraag te weigeren.
 • Hoewel de kans klein is dat het gebeurt mag risicospreiding niet in dit rijtje ontbreken. Het kan verstandig zijn om tegoeden te spreiden met het oog op het (kleine) risico dat een bank kan omvallen. Hierbij is het goed dat de Nederlandsche Bank zowel particulieren als kleine ondernemers een garantie geeft tot 100.000 euro (het depositogarantiestelsel). Als je hier boven komt, is spreiding dus een overweging waard.

Wat is de goedkoopste zakelijke rekening?

Zoals aangegeven is het in dit artikel lastig aan te geven wat voor een zzp’er de voordeligste zakelijke bankrekening is aangezien dit een situatie afhankelijke keuze is. Daarnaast heeft ZZPvergelijker als doelstelling om je van objectieve informatie te voorzien en geven we je géén persoonlijk advies over financiële producten. Aan de hand van de producten die je hierboven vindt, zul je zeker een overwogen keuze kunnen maken uit het veelzijdige aanbod van banken voor het openen van een zakelijke bankrekening.

Om je een richting aan te geven is het goed om te vermelden dat Knab en SNS de eerste banken waren die zakelijke rekeningen beschikbaar stelden voor zzp’ers. Tevens kun je tegenwoordig bij de ASN bank terecht voor een zakelijke rekening aan die speciaal is ingericht voor zzp’ers.

Deze banken bieden rekeningen aan die een stuk voordeliger zijn dan zakelijke rekeningen van andere banken. Zowel de vaste pakketkosten als de gebruikskosten zijn laag. Je hoeft bij beide rekeningen bijvoorbeeld niet voor iedere transactie te betalen. Het kan echter wel als nadeel worden ervaren dat de diensten van deze banken enkel online worden aangeboden en er geen mogelijkheid is voor persoonlijke ondersteuning. Tevens is het aanbod met betrekking tot de financiële producten een stuk beperkter dan bij andere banken het geval is.

Voor de volledigheid is het goed om op te merken dat zowel de “zzp rekeningen” van zowel Knab, SNS als ASN beschikbaar zijn voor ondernemers die maximaal 1.000 transacties per jaar doen. Dit is een limiet die door veel zzp’ers niet bereikt zal worden. Als dit wel het geval is, zul je bij de SNS en de ASN bank naar een andere rekening moeten kijken. Je mag als “grote zzp’er” wel aan Knab verbonden blijven maar wel tegen een hoger tarief.

Opzeggen van een zakelijke bankrekeningen

Je kunt je een zakelijke rekening vrij eenvoudig opzeggen. Dit kun je op ieder gewenst moment doen zonder een opgave van reden te hoeven geven. Dit moet uiteraard wel schriftelijk gebeuren. Hiervoor kunnen standaard formulieren gebruikt worden die op internet te vinden zijn.

Zakelijk bankrekening kiezen met het oog op de toekomst

Zoals je merkt is er een grote diversiteit aan zakelijke rekeningen waaruit je kunt kiezen om zakelijk te bankieren. Het maken van een goede vergelijking tussen deze opties is van groot belang aangezien dit een keuze is voor de langere termijn. Hoewel het uiteraard wel mogelijk is, is het is immers niet praktisch om een zakelijk rekeningnummer te wijzigen. Kies de bank die het best bij je huidige en toekomstige situatie past. Ondernemen is immers vooruitzien, zeker op financieel gebied.

Nog meer weten over het openen van je zakelijke rekening?

Op zzpvergelijker.nl schrijven we al jaren over de ins & outs van zakelijke rekeningen om onze bezoekers te helpen bij het openen hiervan. Hieronder onze artikelen over dit onderwerp!
Hoe kun je snel een zakelijke rekening openen?

Hoe kun je snel een zakelijke rekening openen?

Je begint je eigen onderneming en besluit om een zakelijke rekening voor je bedrijf te openen. Dit heeft namelijk een groot aantal voordelen: je hebt meer overzicht in de financiële situatie van je onderneming, het geeft je bedrijf een professionelere look,...

Waarom is een zakelijke rekening duurder?

Waarom is een zakelijke rekening duurder?

Je hebt over alle voordelen van een zakelijke rekening gelezen en hebt besloten om een zakelijke rekening af te sluiten bij de bank van jouw keuze. Je komt er echter achter dat een zakelijke rekening duurder is, dan bijvoorbeeld een tweede privé rekening af...

Waarom overstappen naar een zakelijke rekening?

Waarom overstappen naar een zakelijke rekening?

Je begint je eigen bedrijf en er komen heel wat financiële zaken op je af. Houd overzicht op je inkomsten- en aftrekposten van je bedrijf door te kiezen voor een zakelijke rekening. Je zet de rekening op naam van je bedrijf en vervolgens komt op offertes en...

Voordelen van een zakelijke rekening als zzp’er

Voordelen van een zakelijke rekening als zzp’er

De meeste startende zzp’ers gaan ervan uit dat het openen van een zakelijke bankrekening één van de eerste zaken zijn die ze moeten regelen. Alhoewel dit verre van waar is aangezien een zakelijke bankrekening niet verplicht is voor ondernemers als je maar een...

Wel of niet een zakelijke rekening openen?

Wel of niet een zakelijke rekening openen?

Tegenwoordig gaan de meeste (startende) ondernemers vrijwel direct over tot het openen van een zakelijke rekening, ook al is dit wettelijk niet verplicht. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het openen van een zakelijke bankrekening, maar je moet...

Review zakelijke rekening N26

Review zakelijke rekening N26

Er zijn in Nederland verschillende banken die zakelijke rekeningen aanbieden, waarbij de maandelijkse kosten en de voorwaarden per bank verschillen. Zeer populair onder de zzp’ers is de N26 omdat er geen kosten verbonden zijn aan een zakelijke rekening. Je...

Review zakelijke rekening bunq

Review zakelijke rekening bunq

Tegenwoordig is het niet verplicht om voor je bedrijf een zakelijke rekening te openen, maar met een zakelijke rekening komt je bedrijf wel veel professioneler over en heb je veel beter inzicht tot je financiën. Bunq is één van de populaire banken onder de...

Zakelijke rekening openen

Zakelijke rekening openen

Het komt veel voor dat je als startende zzp’er niet op jonge leeftijd wist, dat je later de eigenaar van een bedrijf zou willen zijn. De passie voor het ondernemen ontstaat bij de meeste mensen immers pas op latere leeftijd, vooral als ze niet opgegroeid zijn...

Goedkoopste zakelijke rekening

Goedkoopste zakelijke rekening

Oké, je hebt eindelijk besloten dat een zakelijke rekening openen geen overbodige luxe is. Indien je reeds een bank op het oog hebt, wil je natuurlijk hun zakelijke rekening vergelijken met die van andere aanbieders, zodat je de juiste keuze maakt. De...

Zakelijke rekening verplicht voor zzp’ers?

Zakelijke rekening verplicht voor zzp’ers?

Ben jij een zzp'er? Dan zijn er enkele specifieke regelingen waar je rekening mee zal moeten houden. In dit artikel gaan we je meer vertellen over het belangrijkste vraagstuk van dit artikel: Is het hebben van een zakelijke rekening verplicht? Er zijn al...

Een gratis zakelijke rekening als zzp’er?

Een gratis zakelijke rekening als zzp’er?

Als zzp’er kan het handig zijn om een zakelijke rekening te openen om al je financiële zaken te regelen, aangezien er verschillende aantrekkelijke voordelen verbonden zijn aan een zakelijke bankrekening. Je bedrijf komt niet alleen professioneler over maar je...

Review zakelijke rekening Knab

Review zakelijke rekening Knab

Het vinden van een geschikte bank om een zakelijke rekening te openen voor je bedrijf kan een flinke zoektocht zijn, aangezien er verschillende zaken zijn waar rekening mee moet worden gehouden bij het kiezen van een bank die past bij jou en je bedrijf. Knab...