Home | Zakelijke rekening | Aandachtspunten bij het openen van een zakelijke rekening voor een starter
Zakelijke rekening openen als starter? Op zzpvergelijker.nl helpen we jou aan de beste zakelijke rekening en vertellen we je waar je op moet letten!

Aandachtspunten bij het openen van een zakelijke rekening voor een starter

⏱ Leestijd: 3 minuten
Als zzp’er is het vaak ontzettend belangrijk om een zakelijke bankrekening te hebben. Een zakelijke bankrekening heeft namelijk veel voordelen voor ondernemers. Sterker nog, als het aantal transacties toeneemt kan je bijna niet meer zonder. Wanneer je een zakelijke rekening hebt, heb je bij veel banken ook direct een zakelijke bankpas, wat ervoor zorgt dat je eigenlijk voor al je zakelijke betalingen gebruik kan maken van je aparte rekening. In dit artikel beschrijven we een aantal belangrijke aandachtspunten voor jou als startende zzp’er.

Ken je de aandachtspunten al en wil je direct de verschillende zakelijke rekeningen vergelijken en een rekening openen? Bekijk dan onze zakelijke vergelijker.

Overzichtelijk privé en zakelijk scheiden

Iedereen heeft vrijwel vanzelfsprekend wel een privérekening. Het is immers zo dat je je privérekening gebruikt voor al je privézaken, maar net zo vanzelfsprekend zou het moeten zijn dat je een zakelijke rekening hebt om dit zo goed mogelijk te scheiden. Zo kun je betalingen van klanten op je zakelijke rekening ontvangen en al je zakelijke betalingen die met je bedrijf te maken hebben betalen via dezelfde zakelijke rekening. Juridisch gezien, of vanuit de Belastingdienst wordt het niet als verplicht aangemerkt, maar wordt er wel een deugdelijke administratie van je verwacht. Hier zal overzicht in je zakelijke banktransacties je enorm bij helpen, daar kom je snel genoeg achter. Wanneer je als zzp’er over een zakelijke bankrekening beschikt kun je dus al je betalingen via deze bank doen en heb je ook een zakelijk overzicht voor je boekhouding. Verder kun je jezelf eens in de zo veel tijd op je privérekening uitbetalen. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk kunt weten welke bedragen van je bedrijf zijn en welke bedragen je voor jezelf hebt om je privé-aankopen van te doen.

Zakelijke betaalverzoeken

Veel klanten vinden het tegenwoordig prettig om niet elke betaling te hoeven doen door middel van een overschrijving. Klanten vragen steeds vaker om een betaalverzoek. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van het wel bekende “Tikkie betaalverzoekje”, maar ook andere banken faciliteren deze dienstverlening tegenwoordig. Wanneer je een zakelijke bankrekening hebt met daarbij de internetbankieren app op je telefoon kun je op ieder moment betaalverzoekjes sturen en ontvangen. Zodra een klant vraagt om een betaalverzoek kun je deze verzenden en komt de betaling snel een eenvoudig binnen. Je kunt je zakelijke bankrekening verbinden met de Tikkie app, maar je kunt bij de meeste banken ook in de internetbankieren app zelf een betaalverzoek aanmaken en deze verzenden. Bij bv. Tikkie kan je in de portal ook een overzicht vinden van al je zakelijke betalingen en ontvangsten. Verder blijkt dat veel bedrijven via de traditionele factuur en overschrijving vaak maar eens per maand alle betalingen uitvoeren en je daardoor soms lang op je betaling moet wachten. De betaling van een betaalverzoek wordt in veel gevallen een stuk sneller voldaan. Maak hierover natuurlijk wel goede afspraken met je opdrachtgevers.

Startersvoordelen

Wanneer je net je zakelijke bankrekening start komen er vaak startersvoordelen bij kijken voor jou als zzp’er. Soms is dit omdat je net een nieuwe rekening opent, maar vaak geldt dit ook echt voor net startende ondernemers. Dan geldt het voordeel alleen als je pas net bent ingeschreven bij de KvK. Deze voordelen houden in dat je binnen de eerste periode van je zakelijke bankrekening of onderneming korting krijgt van de bank. Zo kunnen de kosten van je zakelijke bankrekening een stuk lager zijn dan gebruikelijk en krijg je in veel gevallen ook nog eens korting op transacties. Als zzp’er kun je dagelijks met meerdere transacties te maken hebben en zul je vaak bedragen moeten overmaken, dus een korting hierbij is mooi meegenomen. Bij enkele banken betaal je in het eerste jaar zelfs maandelijks helemaal geen kosten voor het hebben van een zakelijke bankrekening. Daarna zul je maandelijks een vast bedrag moeten betalen. Als je pas zzp’er bent en dus nog geen vast inkomen hebt is het fijn je uitgaven ook laag te houden. Daarom is het vaak een groot voordeel dat er voor je zakelijke bankrekening niet al te hoge kosten om de hoek komen kijken.

Toegang tot zakelijke producten

Niet direct gerelateerd aan je rekening, maar je krijgt als je een zakelijke bankrekening hebt als ondernemer ook toegang tot zakelijke producten die dezelfde bank aanbiedt. Als je meerdere producten afneemt bij een bank, ontvang je regelmatig korting op de dienstverlening. Zo kun je denken aan verzekeringen, boekhoudpakketten of financiering. Natuurlijk is dit niet het belangrijkste dat er is, maar je zult al snel ervaren dat er veel op je afkomt als starter. Daarom kan het soms prettig zijn om verschillende diensten onder één dak te hebben.

Zoals je leest zijn er diverse zaken om rekening mee te houden bij het openen van een zakelijke rekening. Kosten, voordelen, overige producten, kwaliteit van de bank, wel of geen betaalpas enzovoort. Je te openen zakelijke rekening vergelijken en goed oriënteren wordt aanbevolen. Zo kun je kijken bij welke bank je zelf als ondernemer het voordeligst uitkomt, of welke het beste past bij je wensen.

Bekijk daarom direct het overzicht via deze link.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Startpakket voor zzp’ers

Download het zzpvergelijker startpakket

5 superhandige templates + gratis extra!

  • Een makkelijk invulbaar factuur voorbeeld;
  • Een zakelijk winst & verlies template;
  • Een handig template voor je privé maandlasten en spaarplan;
  • Een template om snel btw te berekenen;
  • Een rittenregistratie template;
  • Tijdelijke bonus: Leer de 10 populairste manieren om wel €1.000 per jaar te besparen;

Direct mee aan de slag? Het populaire zzpvergelijker.nl startpakket is tijdelijk geen €24,95, maar slechts €9,-!

👉 Vorige maand 89 keer gedownload!