Uiterlijk 31 december

Start direct met het vergelijken van je zorgverzekering. Kijk goed naar de door jou gewenste dekking via de filtermogelijkheden.

Stap uiterlijk 31 december over en je huidige verzekering wordt automatisch opgezegd.

Voordelen zzp

ZZP zorgverzekering vergelijken

Bespaar tot +/- €250,- per jaar

zzp zorgverzekering - makkelijk overstappen

Kies de gewenste dekking en stap eenvoudig over

zorgverzekeraars via zzpvergelijker

ZZPvergelijker.nl wordt beoordeeld met een 9,4

Zorgverzekering vergelijken, makkelijk en snel

Een goede zorgverzekering is natuurlijk voor iedereen iets anders. Sommige mensen hebben graag een laag eigen risico en anderen nemen liever veel risico omdat ze toch nooit naar de dokter gaan. Gelukkig kun je bij ZZPVergelijker een goed overzicht vinden van wat elke verzekeraar te bieden heeft en kun jij zo de beste zorgverzekering voor jou vinden. Hieronder vind je veelgestelde vragen over het aanvragen van een zorgverzekering als zzp’er.

De zorgverzekering kan je makkelijk een van de belangrijkste verzekeringen die je hebt noemen. Dit is tenslotte de verzekering die ervoor zorgt dat jouw gezondheid goed kan blijven en dat er iets wordt gedaan als hij niet optimaal is.

Voor een zzp’er is dit zeker belangrijk aangezien het veel lastiger is om ziek te zijn als zzp’er dan als normale werknemer. Om de zorgverzekering te vinden die in al jouw behoeftes kan voorzien en toch niet te duur is geven we jou bovenstaand overzicht.

Collectieve zorgverzekeringen gaan via een werkgever maar er zijn ook organisaties die het voor een zzp’er mogelijk maken om een dergelijke collectieve zorgverzekering af te sluiten. Dit maakt het vaak makkelijk om een goedkopere zorgverzekering te krijgen met een goede dekking. Dergelijke organisaties bieden bovendien vaak nog meer voordelen. Maar let op, ook hierbij geldt dat de collectieve korting vaak beter lijkt dan het is omdat het enkel geldt voor uitgebreide of dure pakketten. Bekijk dit dus goed vooraf! ZZPvergelijker.nl geeft hierover GEEN ADVIES.

Er zijn eigenlijk drie verschillende soorten basisverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Als eerste is er de naturapolis. Hierbij heeft de verzekeraar een contract met meerdere zorgaanbieders waar jij terecht kan voor zorg, de rekeningen gaan dan direct naar jouw verzekeraar. Als je bij een andere zorgaanbieder terecht wil dan zal dit niet altijd vergoed worden.

De tweede soort is de restitutie polis. Hierbij kun je elke zorgaanbieder kiezen, betaal je de rekening zelf en kun je deze later laten declareren bij jouw zorgverzekeraar. Deze is vaak duurder dan de naturapolis maar je kunt dus wel voor elke zorgaanbieder kiezen.

Hiernaast heb je nog mixpolissen waarbij het per onderdeel verschilt of het via natura of via restitutie werkt.

Niet alle zorgkosten worden in de basisverzekering helemaal vergoed, hier komt dan een eigen bijdrage bij kijken. Dit geldt bijvoorbeeld voor hulpmiddelen, bepaalde overheids-bepaalde geneesmiddelen, kraamzorg, zittend ziekenvervoer, poliklinische bevalling zonder medische nood en tandheelkunde. Als je precies wilt weten waar je een eigen bijdrage voor moet betalen dan kun je het best in de specifieke polis kijken.

  • Zorgverzekering vergelijken? Waar moet je op letten?
  • Hoe overstappen van zorgverzekering?
  • Geen advies
Kijk naar wat je ook daadwerkelijk gebruikt

Gebaseerd op voorgaande jaren kun je waarschijnlijk wel ongeveer inschatten van welke vormen van zorg jij gebruik gaat maken aankomend jaar, daar kun je dan vervolgens ook jouw nieuwe zorgverzekering op baseren. Zo betaal je niet voor dingen die je toch niet gaat gebruiken. Uiteraard is dit een risico wat je zelf moet inschatten. ZZPvergelijker geeft hierover GEEN ADVIES.

Kijk of je als zzp’er korting kunt krijgen

In de meeste gevallen is er voor jou als zzp’er geen apart aanbod. Er zijn wel enkele zorgverzekeraars waar je als zzp’er een korting kunt krijgen. Vaak zijn deze kortingen minder hoog dan het lijkt en kan je alsnog voordeliger uit via een ‘gewone’ verzekeraar.

Kies niet altijd voor de goedkoopste zorgverzekering

Het kan verleidelijk zijn om de goedkoopste zorgverzekering te nemen, maar dit is zeker niet altijd de beste keuze. Zorgverzekeringen die goedkoper zijn hebben dan regelmatig een mindere service of je kunt maar bij een beperkt aantal ziekenhuizen terecht. Bij het kiezen van een goedkope zorgverzekering is het ook belangrijk om te kijken naar wat de zorgverzekering zo goedkoop maakt.

Kijk goed naar aanpassingen in de basisverzekering

Jaarlijks worden er aanpassingen gemaakt in wat de basisverzekering allemaal dekt. Het is dus ook belangrijk om hiernaar te kijken wanneer je een nieuwe zorgverzekering gaat afsluiten. Misschien wordt iets wat eerst wel altijd werd gedekt nu niet meer gedekt en moet je dus een aanvullende verzekering nemen.

Overstapdatum

Overstappen van zorgverzekering kan enkel aan het einde van het jaar. Op 12 november zijn de nieuwe polissen van alle verzekeraars bekend en kun je op onderzoek uit naar een nieuw zorgverzekering. Als je wilt overstappen heb je tot 31 december om jouw oude zorgverzekering op te zeggen en tot 31 januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Dit gaat verder zonder moeilijkheden. Als je uiterlijk op 31 december overstapt wordt je oude zorgverzekering vanzelf opgezegd.

Overstappen tussen het jaar door kan alleen in enkele uitzonderingen. Deze zijn bijvoorbeeld als jouw verzekeraar de voorwaarden wijzigt of als van baan verandert en een collectieve verzekering had bij jouw oude werkgever.

DSC Finance

Deze tool wordt verzorgd door DSC Finance onder AFM-nummer 12042898. De inhoud van de tool staat los van de rest van deze website. ZZPvergelijker.nl bemiddelt en adviseert zelf niet in zorgverzekeringen.