De zakelijke rekening van Bunq - review

De zakelijke rekening van Bunq – review

Als zelfstandig ondernemer en zzp’er wil je een bank die het jou makkelijk maakt. Een zakelijke rekening moet jou het administratieve leven binnen je bedrijf een stuk eenvoudiger maken en je tevens goed en snel inzicht geven in jouw financiën. De zakelijke rekening van Bunq is zo’n bankrekening. We leggen je graag uit waarom dit een goede keuze is.

Focus

Als ondernemer wil je niet teveel met bankzaken bezig zijn, je wil je volledig bezig houden met jouw passie: jouw bedrijf. Jouw bank moet jou eigenlijk ontzorgen, in die zin dat je tijd bespaart en geen onnodige handelingen hoeft te verrichten. Bij Bunq heeft men dat als uitgangspunt genomen. We bespreken een aantal voordelen die dat jou als ondernemer oplevert.

Simpeler boekhouden

Met de zakelijke rekening van Bunq wordt boekhouden een stuk eenvoudiger. Je maakt met een paar handelingen een koppeling met je boekhoudpakket en de rest doen beide systemen in nauwe samenwerking met elkaar. Op ieder gewenst moment heb jij een actueel overzicht van je bedrijfsfinanciën.

Meerdere rekeningen

Bunq biedt jou de mogelijkheid om meerdere rekeningen te gebruiken, die je makkelijk zelf kan openen. Uiteraard heeft elke rekening zijn eigen IBAN. Daarnaast kan je ze gebruiken voor het verrichten van online betalingen en voor automatische incasso’s. Hiermee scheid je dus al direct een aantal uitgaande geldstromen en kan je nog makkelijker budgetteren. Het openen van deze aparte rekeningen doe je in de Bunq app. Vanaf dat moment kan je ze ook direct gebruiken. Als jij daar behoefte aan hebt, kan je dus ook geld opzij zetten voor toekomstige uitgaven. Mocht je je betaalpassen aan meer dan één rekening willen koppelen: ook daar heeft Bunq al over nagedacht. Hun eigen Dual Pin-technologie maakt dit namelijk mogelijk.

Betalingen zonder handmatige actie

Ja, het kan echt: betalingen uitvoeren zonder dat je handmatig gegevens hoeft in te voeren. Zoals je niet anders gewend bent dan bij iedere betaling separaat bijvoorbeeld een factuurnummer in te tikken, wordt dat nu overbodig. Je scant de factuur in, en de Bunq app neemt automatisch de benodigde betaalgegevens over. Dit werkt ook met acceptgiro’s. Zit de factuur als pdf in je mailbox? Dat maakt voor het Bunq systeem niet zoveel uit. Vanaf je mobiel kopieer je ‘m naar de Bunq app. Verder werkt het systeem dan op dezelfde manier. Dit scheelt je bij iedere betaling extra handelingen en zo wordt ook nog eens de kans op fouten zo goed als nihil. Jouw Bunq app neemt immers alle gegevens rechtstreeks van de factuur over.

Toegankelijk voor meer mensen

Heb je inmiddels een paar mensen in dienst? Dan kan het zo zijn dat je er voor kiest dat je niet meer de enige bent die boekhoudkundige handelingen verricht. Zo kan je één of meer werknemers toegang geven tot de financiële administratie van het bedrijf. In de Bunq app voeg je eenvoudig mensen toe. Uiteraard kan je daarbij aangeven wat ze wel en niet mogen. Besluit je op een gegeven moment toch weer alle financiële zaken zelf te willen verrichten? Of heb je andere redenen om iemand bevoegdheden te ontnemen? Dan beperk je mensen weer net zo makkelijk voor toegang tot de boekhouding.

Push jezelf op de hoogte

Natuurlijk wil je graag op de hoogte zijn van de ins en outs van jouw zakelijke rekening. Met behulp van push notificaties krijg je een melding van iedere betaling, incasso of andere transactie. Zelfs bij een automatische incasso krijg je een push notificatie, waarna je dus beslist of je de betaling wel of niet laat verrichten. Je weet dus real time jouw zakelijke financiële situatie.

Veiligheid

We hoeven je niet uit te leggen hoe belangrijk veiligheid is bij een bankrekening, met regelmatig behoorlijke grote transacties. Je kunt dan ook realtime een pincode veranderen, een limiet instellen of één of meer betaalpassen blokkeren.

Hoge rente

Op de zakenrekening van Bunq krijg je een veel hogere rente dan bij andere banken, en niet alleen op je spaarrekening. Een extra voordeel is dat je die opgebouwde rente niet één keer per jaar, maar maandelijks krijgt bijgeschreven.

Duurzaam bankieren

Steeds meer banken gaan duurzamer denken en handelen, ze kunnen natuurlijk ook niet achter blijven. Ook Bunq doet volop mee. Er wordt alleen nog geld gestoken in ethisch verantwoorde investeringen, en het mooie is dat jij daarover kunt mee beslissen!

Bankieren op desktop, laptop, tablet, telefoon én Apple Watch

Als je een Apple Watch bezit, ben je bij Bunq helemaal financiële spekkoper. Alle Bunq features kan je namelijk ook op jouw Apple Watch gebruiken. Zo komt handig en snel bankieren letterlijk nog dichterbij.

Heb je genoeg gezien en wil je de zakelijke rekening van Bunq direct openen? Klik op dan op deze link.