Regiobank zakelijke rekening

Heb je vragen bij het vergelijken van deze rekening of wil je meer details over het openen van de zakelijke rekening van Regiobank? We vertellen je er graag meer over!

Bekijk hier eerst de 3 meest populaire banken van dit moment. Daaronder staan alle details over Regiobank.

Meest gekozen door zzp’ers

 • 50% korting voor starters;
 • €50,- gratis voor overstappers;
 • Compleet pakket slechts €6,-;
 • Beoordeeld met een 8,9;
 • Voordeligste zakelijke bank

Gratis zakelijke rekening

 • Gratis = echt gratis;
 • Depositogarantiestelsel;
 • Gratis spaarrekening;
 • Gratis betaalpas;
 • Gratis betalingen in elke valuta

Meest innovatieve zakelijke bank

 • Zeer innovatief;
 • Gebouwd om tijd te besparen;
 • In 5 minuten geopend;
 • Tot wel 25 extra rekeningen;
 • Inclusief 3 passen

Algemene informatie over Regiobank

De Regiobank, die recent haar 100-jarig bestaan vierde, is in 1920 opgericht en heeft inmiddels meer dan 500 kantoren rond Nederland. De Regiobank is hiermee een populaire traditionele bank die voornamelijk gericht is op het geven van een persoonlijke dienstverlening aan haar zakelijke klanten, waarbij je zelf kunt kiezen hoe je geldzaken worden geregeld.

 

Soorten zakelijke rekeningen bij Regiobank

De Regiobank biedt 3 zakelijke bankpakketten die specifiek gericht zijn op de zzp’ers, mkb’ers en verenigingen en stichtingen:

  ZZP-rekening MKB-rekening V&S-rekening
Kosten per maand €7,50 €9,50 €5,75
Gratis transacties 1.000 1.250 500
Betaalpas Gratis Gratis Gratis
Internetbankieren per maand €6,75 €6,75 €6,75

Zakelijk sparen

Het is ook mogelijk om een zakelijke spaarrekening te openen bij Regiobank. Hierbij kan je kiezen uit een variabele rente van rond de 0,01% en een vaste rente die tot wel 0,8% kan oplopen. Je moet wel minimaal €15.000 voor het vaste deel inleggen.

Zakelijke creditcard

Je hebt als ondernemer ook de mogelijkheid om een zakelijke creditcard aan te vragen tegen €33 per jaar. Hierbij heb je een limiet van €2.500.

Waarom een zakelijke rekening openen bij Regiobank

Er zijn verschillende redenen om een zakelijke rekening bij de Regiobank te openen, waaronder:

 • Je kunt een persoonlijke dienstverlening verwachten, aangezien de Regiobank gericht is op het vormen en behouden van een persoonlijke band tussen de klant en de vele professionele adviseurs. Je bent als klant dus altijd welkom bij één van onze vele kantoren.
 • Bij de Regiobank ontvang je een volledig bankpakket, waaronder zakelijk betalen, sparen tegen een aantrekkelijk rentepercentage en goedkoop lenen. Ook zijn er mogelijkheden voor het aanvragen van bedrijfshypotheken en aanvullend pensioen.
 • Middels Zakelijk Internet Bankieren kan je zelf al je bank gerelateerde zaken regelen.
 • Deze bank is voornamelijk op kleinere ondernemers gericht, aangezien er verschillende zakelijke diensten en producten beschikbaar zijn voor zzp’ers, mbk’ers maar ook voor stichtingen en verenigingen.
 • De mogelijkheid om zakelijk rood te staan door afspraken te maken over een zakelijk krediet.

Wat zijn de voor- en nadelen bij Regiobank

Het openen van een zakelijke rekening bij de Regiobank brengt niet alleen voordelen maar ook enkele nadelen met zich mee. Hieronder een lijstje van de verschillende voor- en nadelen:

 

Voordelen Nadelen
Regiobank is gericht op een persoonlijke service, en heeft dan ook verschillende adviseurs die klaar staan om je te helpen. Een zakelijke rekening kan je alleen persoonlijk op één van de vele kantoren van Regiobank openen.
   
De bank bestaat al 100 jaar, wat dus inhoudt dat de bank niet alleen betrouwbaar is maar ook stabiel. Daarnaast zijn er minstens 500 Regiobank kantoren.

De Regiobank is geen vernieuwende bank en biedt een standaard bankaanbod.

 

   
De klantenservice van Regiobank is goed bereikbaar. Niet alleen op kantoor maar ook telefonisch, via e-mail of op social media. Er is geen sprake van rente op je betaalrekening.
   
Om in te loggen op Internet Bankieren is een kaartlezer nodig. Dit bevordert de veiligheid van je zakelijke rekening. De website is niet gebruikersvriendelijk en kan als minimalistisch worden beschouwd.

 

Veelgestelde vragen over een rekening bij Regiobank

 

Welke stappen moet ik nemen om een zakelijke rekening bij de Regiobank te openen?

Een zakelijke rekening openen bij de Regiobank is eenvoudig.

 • Maak eerst een afspraak met een adviseur van de Regiobank bij één van de kantoren in Nederland.
 • Ga vervolgens naar de website van de Regiobank, vul de digitale formulieren in en verzend deze naar het kantoor waar je de afspraak hebt gemaakt.
 • Binnen enkele dagen na je afspraak ontvang je per post je bankpakket, inclusief je digipas en je betaalpas.

Wat heb ik allemaal nodig om een zakelijke rekening te openen bij de Regiobank?

Om een zakelijke rekening te openen bij de Regiobank dien je 18 jaar of ouder te zijn, te beschikken over een Nederlands adres, een geldig identiteitsbewijs, dien je belastingplichtig te zijn in Nederland en een KvK nummer te hebben.

Voor wie zijn de zakelijke rekeningen van Regiobank voornamelijk geschikt?

Elke ondernemer, zowel groot als klein, kan baat hebben bij het openen van een zakelijke rekening bij de Regiobank. Wel is het zo dat de bank verschillende gerichte pakketten aanbiedt op kleinere ondernemers zoals zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen.

Kan ik contact geld storten of opnemen bij de Regiobank?

Ja, het is mogelijk om bij de kantoren van de Regiobank contant geld op te nemen en te storten. Dit kan enkel tijdens kantooruren.

Hoe werkt Zakelijk Internet Bankieren bij de Regiobank?

Je kunt je bank gerelateerde zaken op elk moment en op elke locatie regelen middels Zakelijk Internet Bankieren. Je hebt enkel een mobiel toestel of een computer nodig, een internetverbinding en je Regiobank digipas. Middels Zakelijk internet Bankieren kan je niet alleen veilig maar ook eenvoudig en snel transacties doen, inzicht krijgen tot je uitgaven en inkomsten, rekeningafschriften printen, handige notificaties instellen en nog veel meer.