Rabobank zakelijke rekening

Heb je vragen bij het vergelijken van deze rekening of wil je meer details over het openen van de zakelijke rekening van Rabobank? We vertellen je er graag meer over!

Bekijk hier eerst de 3 meest populaire banken van dit moment. Daaronder staan alle details over Rabobank.

Meest gekozen door zzp’ers

 • 50% korting voor starters;
 • €50,- gratis voor overstappers;
 • Compleet pakket slechts €6,-;
 • Beoordeeld met een 8,9;
 • Voordeligste zakelijke bank

Gratis zakelijke rekening

 • Gratis = echt gratis;
 • Depositogarantiestelsel;
 • Gratis spaarrekening;
 • Gratis betaalpas;
 • Gratis betalingen in elke valuta

Meest innovatieve zakelijke bank

 • Zeer innovatief;
 • Gebouwd om tijd te besparen;
 • In 5 minuten geopend;
 • Tot wel 25 extra rekeningen;
 • Inclusief 3 passen

Algemene informatie over Rabobank

De Rabobank is in 1972 opgericht, heeft inmiddels ruim 500 kantoren en wordt beschouwd als één van de grootste, betrouwbare en stabiele banken van Nederland. Deze bank is een pionier als het zakelijke rekeningen betreft en biedt daarom ook verschillende aanbiedingen en financiële mogelijkheden aan ondernemers.

 

Soorten zakelijke rekeningen bij Rabobank

Er zijn 3 soorten mogelijkheden als het om zakelijke rekeningen gaat bij de Rabobank:

ZZP/startende ondernemer

Het Rabo Startersvoordeel is voornamelijk geschikt voor zzp’ers, freelancers en startende ondernemers die minder dan 1 jaar bestaan. Het pakket kost €9,95 per maand, waarbij de eerste 6 maanden gratis zijn en is inclusief de zakelijke rekening, betaalpas, internetbankieren, de Rabo App en handige kortingen.

 

Ondernemer (langer dan 1 jaar)

De Zakelijke Rekening kost €9,95 per maand, inclusief rekeningnummer, bankpas, online bankieren en de Rabo App. Ook hierbij kan je ook uitbreiden met additionele bankproducten. Daarnaast kan je ook kiezen voor Rabo Bizzy, welke maandelijks €16,49 kost. Hierbij krijg je additionele functionaliteiten zoals een directe koppeling tussen je boekhouden of een automatische btw-aangifte.

 

Vereniging of stichting

De Rabobank vergoedt de transactiekosten van verenigingen en stichtingen met een maximumbedrag van €300 per jaar. Een zakelijke rekening kost maar €5,30 per maand.

Waarom een zakelijke rekening openen bij Rabobank

Er zijn verschillende redenen waarom je als ondernemer een zakelijke rekening bij de Rabobank moet openen:

 • De Rabobank is niet alleen een betrouwbare maar ook een stabiele bank die al jarenlang actief is in de zakelijke bankwereld met talloze kantoren.
 • Er zijn verschillende ‘all-in’ pakketten voor. Deze pakketten zijn tevens uit te breiden met allerlei financiële producten en diensten.
 • Starters kunnen gebruik maken van het Rabo Startersvoordeel. Daarnaast biedt de Rabobank al haar klanten nog verschillende aantrekkelijke aanbiedingen of kortingen.
 • De Rabo-app, welke je een handig overzicht geeft van al je zakelijke financiën. Zo worden je privérekening en zakelijke rekening gescheiden gehouden.
 • Boekhoudkoppeling is mogelijk, waarbij je boekhouder beperkt toegang kan krijgen tot je zakelijke rekening.
 • Verschillende handige betaalmogelijkheden zoals Rabo Betaalverzoek, Rabo OnlineKassa, Rabo OmniKassa en Rabo SmartPin.

Wat zijn de voor- en nadelen bij Rabobank

De verschillende voor- en nadelen van een zakelijke rekening bij de Rabobank zijn als volgt:

Voordelen Nadelen
Als volwaardige en stabiele bank genieten zakelijke klanten van een uitgebreid aanbod aan financiële producten en diensten die verder nog uit te breiden zijn. De kosten voor een zakelijke rekening zijn hoog. Daarnaast betaal je ook voor de transactiekosten.
Starters, zzp’ers, kleine ondernemers, verenigingen en stichtingen kunnen gebruik maken van speciale zakelijke pakketten. Het automatisch koppelen van je boekhouden kost veel geld.
Als zakelijke klant krijg je één jaar korting op verschillende handige opties zoals pin, contant en iDeal.

Het openen van een extra rekening is relatief duur.

 

Om gebruik te maken van internetbankieren dien je in te loggen met een Rabo Scanner. Deze digipas maakt internetbankieren veiliger. Je krijgt geen rente op je betaalrekening.
De mogelijkheid om uit te breiden met een pinautomaat of een kassa voor je webwinkel. Daarnaast kan je contactloos betalen.
Een Rabo Bankieren App waarbij je op overzichtelijke wijze inzicht krijgt tot je financiële zaken. Zo kan je je privé en zakelijke geldstromen van elkaar scheiden.

 

 

Veelgestelde vragen over een rekening bij Rabobank

Hoe kan ik een zakelijke rekening bij de Rabobank openen?

Als je al privé klant bent kan je online een zakelijke rekening openen door enkel in te loggen met je digipas. Ben je nog geen klant, dan is dit enkel mogelijk met een afspraak op kantoor. Een afspraak maken kan via de telefoon of online.

Wat heb ik nodig om mijn zakelijke rekening bij de Rabobank te openen?

Ben je een nieuwe klant en ga je een zakelijke rekening openen? Dan heb je enkel je KvK nummer, je bedrijfsgegevens en contactinformatie en een Nederlands adres nodig. Als je al een privérekening hebt bij de Rabobank dan heb je ook je Random Reader en je betaalpas nodig.

Wat zijn de kosten voor een zakelijke rekening bij de Rabobank?

Een standaard Rabobank zakelijke rekening kost €9,95 per maand inclusief rekening, betaalpas en online bankieren. Hier komen nog de transactiekosten bij. Hieronder tref je het bijbehorend kostenplaatje:

 

  Kosten
Zakelijke rekening Rabobank €9,95 per maand
Transactiekosten: afschrijvingen €0,09
Transactiekosten: bijschrijvingen €0,15
Geld opnemen euro’s €0,35
Geld opnemen andere valuta €2,25 + 1,2% koersopslag
Zakelijke creditcard €2,75 per maand
Extra zakelijke rekening €5,30 per maand
Extra zakelijke betaalpas €1,75 per maand
Internetbankieren (pro) €4 – €6 per maand

 

Voor wie is een zakelijke rekening bij de Rabobank geschikt?

Een zakelijke Rabobank rekening is ideaal voor alle soorten bedrijven, groot en klein, maar voornamelijk starters en zzp’ers profiteren van aantrekkelijke kortingen.

Kan ik me zakelijk laten verzekeren bij de Rabobank?

Ja, je kan een zakelijke verzekering aansluiten bij de Rabobank. Indien je het Rabo Startersvoordeel pakket selecteert krijg je het eerste half jaar gratis een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

 

Is rood staan toegestaan bij een zakelijke rekening van de Rabobank?

Ja, rood staan op je zakelijke rekening is mogelijk mits je van tevoren rekening courant krediet aanvraagt bij de Rabobank.