Home » Zakelijke rekening » Een gratis zakelijke rekening als zzp’er?

Een gratis zakelijke rekening als zzp’er?

Als zzp’er kan het handig zijn om een zakelijke rekening te openen om al je financiële zaken te regelen, aangezien er verschillende aantrekkelijke voordelen verbonden zijn aan een zakelijke bankrekening. Je bedrijf komt niet alleen professioneler over maar je kunt je privé en je zakelijke inkomen en uitgaven gescheiden houden. Afhankelijk van welke bank je uitkiest, kunnen de kosten van een zakelijke rekening flink oplopen. Voornamelijk als je veel transacties doet per maand. Een gratis zakelijke rekening klink dan wel als muziek in de oren voor een zzp’er. Maar is een gratis zakelijke rekening wel aan te raden voor een zzp’er? Je komt het te weten door hieronder verder te lezen.

Een zakelijke bankrekening

Alhoewel het voor een zzp’er niet verplicht is om een zakelijke bankrekening te openen, is het voor de meeste ondernemers wel aan te raden. De vele voordelen die aan het openen van een zakelijke bankrekening zijn verbonden compenseren de kosten die vaak flink kunnen oplopen. De meeste grote banken bieden verschillende aantrekkelijke (starters) zakelijke bankpakketten voor zzp’ers waarbij de kosten, voorwaarden en inhoud verschilt per bank en per pakket.

 

Ben je van plan om een zakelijke bankrekening te openen? Bekijk dan hier direct de gratis en betaalde zakelijke rekeningen.

 

Waarom een zakelijke bankrekening openen?

Het openen van een zakelijke rekening voor je bedrijf breng allerlei aantrekkelijke voordelen met zich mee. Alhoewel een zakelijke bankrekening niet wettelijk verplicht is, is het wel degelijk aan te raden om er eentje te openen. Er zijn verschillende redenen waarom het aan te raden is om een zakelijke bankrekening te openen voor je onderneming, waaronder:

 1. Beter overzicht in je zakelijke financiële geldzaken.
 2. Het is belangrijk dat je privézaken privé blijven.
 3. Klanten krijgen een professionele indruk van je bedrijf.
 4. De meeste banken bieden aantrekkelijke welkomstkortingsacties en startersvoordeel.
 5. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod aan bankpakketten bestaande uit verschillende aantrekkelijke producten en diensten.
 6. Je kunt meer doen dan alleen betalingsverkeer.
 7. Je hebt de mogelijkheid om je boekhouden te koppelen aan je zakelijke bankrekening.
 8. Bepaalde kosten zijn van de winst aftrekbaar bij de Belastingdienst als deze met de zakelijke rekening zijn gemaakt.
 9. Sommige banken geven rente uit op je betaalrekening waardoor je dus spaart als je gebruik maakt van je zakelijke rekening.

Gratis zakelijke rekening in Nederland

Alhoewel de kosten voor een zakelijke bankrekening niet per se heel hoog liggen, is het altijd fantastisch als je helemaal niets hoeft te betalen. In Nederland kan je bij de N26 als enige bank een gratis zakelijke rekening openen. Er is hierbij geen sprake van maandelijkse kosten of van transactiekosten, waarbij je een onbeperkt aantal transacties kunt doen. Je krijgt naast het openen van een gratis zakelijke rekening ook een gratis debitkaart erbij. Hierbij dien je enkel te betalen voor pinnen bij een pinautomaat, waarbij de eerste €5 opnamen per maand altijd kosteloos zijn en elke opname hierna €2 per opname kost. Daarnaast betaal je 1,7% koersopslag wanneer je in het buitenland contant geld gaat pinnen. Een startende zzp’er heeft vaak in principe wel genoeg aan een gratis zakelijke rekening, alhoewel deze lang niet alle standaard producten en diensten inhoudt, volledig in het Engels is en enkel online te beheren is. Tenslotte kan je ook geen zakelijke rekening meer openen als je al een privérekening hebt bij N26.

Direct de gratis zakelijke rekening van N26 openen kan via deze link.

Dekking bij gratis zakelijke rekening

Het is belangrijk om na te gaan in hoeverre je gedekt bent in het geval van een gratis zakelijke bankrekening. Je wilt natuurlijk niet voor onaangename verassingen komen te staan mocht er iets verkeerd gaan. De meeste erkende banken in Nederland die zakelijke bankrekeningen bieden vallen onder het Europese depositogarantiestelsel. Dit houdt in dat je spaargeld wordt gedekt tot een bedrag van maximaal €100.000.

Een gratis zakelijke rekening als zzp’er?

Het is natuurlijk geweldig dat je niet maandelijks hoeft te betalen voor de zakelijke rekening of voor de transactiekosten zoals wel het geval is bij de andere zakelijke banken, maar kosten zijn niet alles. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de klantvriendelijkheid van de bank, de extra producten en diensten en dergelijke. Daarnaast zit je aan een gratis zakelijke rekening verbonden aan bepaalde voorwaarden. Denk zo niet alleen aan het feit dat je een maximaal aantal transacties kunt doen per jaar afhankelijk per bank maar ook dat boekhoudkoppeling en iDeal koppeling niet mogelijk is, de rekening enkel online te beheren is, de overstapservice is niet goed geregeld, je kunt geen contant geld storten, geen rente ontvangt en geen creditcard aan kunt vragen. Hierbij dien je jezelf als ondernemer dus af te vragen welke producten en diensten het belangrijkst zijn in uw eigen geval. De meeste bedrijven zullen veel meer voordeel halen uit een zakelijke bankrekening waarbij er meer producten en diensten mogelijk zijn dan enkel een online rekening.

 

Door een zakelijke bankrekening te openen voor je bedrijf kan je genieten van verschillende voordelen in vergelijking tot het gebruiken van je privérekening voor het regelen van je zakelijke inkomsten en uitgaven. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het openen van een gratis zakelijke bankrekening? Bekijk dan hier ons aanbod van gratis zakelijke rekeningen.

Vond je dit interessant? Check dan deze artikelen ook:

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Ons gewaardeerde startpakket: Diverse templates & honderden euro's besparen! 💸

Nu voor slechts €5,-!

  • Leer 10 belangrijke en meest gebruikte manieren om eenvoudig tot wel €1.000 per jaar te besparen;
  • Plus een Factuur voorbeeld;
  • Plus een Begroting voorbeeld;
  • Plus een Btw berekenen template;
  • Plus een Rittenregistratie template.

👉  Al meer dan 5.700 keer gedownload!

De laatste bijdrages in onze kennisbank 👇

We schrijven wekelijks nieuwe posts over alles wat met ondernemen, kennisontwikkeling en geld & tijd besparen te maken heeft. Artikelen vol bewezen bespaarmethodes en handige tips en trucs voor jou als zzp’er. Check ze hieronder.

Hoe kies ik de juiste zakelijke outfit?

Hoe kies ik de juiste zakelijke outfit?

In Nederland zijn duizenden mensen zelfstandig ondernemer. Hoewel het aantal starters in 2020 iets minder is ten opzichte van het jaar ervoor zijn er nog steeds meer dan 1 miljoen zzp’ers in Nederland. Als zzp’er is het dus van groot belang om indruk te maken...

ERP-software voor zzp’ers

ERP-software voor zzp’ers

Vooral kleine bedrijven en freelancers aarzelen nog vaak om ERP-software te introduceren omdat ze zichzelf te klein achten of bang zijn voor de financiële en administratieve kosten. Ontdek hoe freelancers kunnen profiteren van het gebruik van ERP-software. De...

Geen betaling? Beslag leggen is een mogelijkheid

Geen betaling? Beslag leggen is een mogelijkheid

Het is erg vervelend als je werk hebt uitgevoerd voor een bedrijf en zij betalen je factuur niet. Je hebt al telefonisch contact gelegd, ze geven aan dat zij de facturen betalen, maar nog steeds niets. Je hebt e-mail contact gehad, herinneringen gestuurd,...

Elektrisch rijden voor zzp’ers: de voordelen

Elektrisch rijden voor zzp’ers: de voordelen

Als zzp'er ben je vaak veel onderweg. Je auto is dus belangrijk voor je en er zijn heel wat keuzes te maken op dit vlak. Wil je een auto kopen of leasen? Op de zaak of privé? En ga jij rijden op brandstof of elektrisch? Er zijn verschillende redenen om over...

Een bedrijfskrediet afsluiten: 4 zaken om op te letten

Een bedrijfskrediet afsluiten: 4 zaken om op te letten

Als ondernemer heb je soms een fantastisch idee waar je helaas niet goed geld voor hebt. Vaak wordt er dan voor gekozen een zakelijke lening, ofwel een bedrijfskrediet, af te sluiten. Het komt helaas ook wel eens voor dat je voor het voortbestaan van je...