Bunq zakelijke rekening

Heb je vragen bij het vergelijken van deze rekening of wil je meer details over het openen van de zakelijke rekening van Bunq? We vertellen je er graag meer over!

Bekijk hier eerst de 3 meest populaire banken van dit moment. Daaronder staan alle details over Bunq.

Meest gekozen door zzp’ers

 • 50% korting voor starters;
 • €50,- gratis voor overstappers;
 • Compleet pakket slechts €6,-;
 • Beoordeeld met een 8,9;
 • Voordeligste zakelijke bank

Gratis zakelijke rekening

 • Gratis = echt gratis;
 • Depositogarantiestelsel;
 • Gratis spaarrekening;
 • Gratis betaalpas;
 • Gratis betalingen in elke valuta

Meest innovatieve zakelijke bank

 • Zeer innovatief;
 • Gebouwd om tijd te besparen;
 • In 5 minuten geopend;
 • Tot wel 25 extra rekeningen;
 • Inclusief 3 passen

Algemene informatie over Bunq

Bunq noemt zichzelf ‘The Bank of the Free’ en is een Nederlandse onlinebank die in 2012 is opgericht. Tegenwoordig beheert Bunq ruim €433 miljoen van klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en er werken minstens 130 werknemers. Bunq is een bank die voor zakelijke klanten zeer populair is vanwege de innovatieve technologie, voornamelijk gericht op jonge zzp’ers en startende ondernemers. Tevens is Bunq een bank waarbij tijdbesparing voor de klant op nummer 1 staat.

 

De Bunq app

Na het installeren van de gebruiksvriendelijke Bunq app kan je inloggen via het inlogscherm. Hierna krijg je een handig overzicht van al je Bunq rekeningen. Met de Bunq app kan je stortingen doen, limieten instellen, het op overzichtelijke wijze bekijken van afschriften, incasso’s en transacties en het (periodiek) inplannen van betalingen. Daarnaast kan je al je betaalpassen optimaal beheren, een nieuwe pas aanvragen of blokkeren, je pincode wijzigen, en passen aan een rekening koppelen of ontkoppelen. De handige app stuurt handige instant notificaties bij elke activiteit, je kunt bonnetjes scannen, en tevens zijn stortingen via iDeal is met de Bunq app ook mogelijk. Tenslotte kan je middels de in-chatfunctie met een medewerker van Bunq communiceren.

 

Waarom een zakelijke rekening openen bij Bunq

Met een zakelijke rekening van Bunq kan je een zeer hoge rente verwachten van tot wel 0,27%, niet alleen op je spaarrekening maar ook op je zakelijke betaalrekening. Daarnaast kan je je boekhoudsoftware koppelen, tot wel 25 rekeningen openen met elk een eigen IBAN, betalen door contactloos scannen, je betaalpas koppelen aan meerdere rekeningen en andere Bunq gebruikers beperkte toegang verlenen tot je account. Daarnaast wordt je geld niet voor ongevraagde investeringen gebruikt, is een kaartlezer niet nodig, kan je je eigen pincode instellen en wijzigen en kan je al je zakelijke bankrekeningen met 1 pinpas beheren. Tevens worden automatische incasso’s geannuleerd als het saldo te laag is en kan de btw apart worden gestort op een andere rekening.

Ben je overtuigd en wil je direct een zakelijke rekening openen bij Bunq? Klik dan bovenaan deze pagina op ‘Rekening openen’.

Wat zijn de voor- en nadelen bij Bunq

Het openen van een zakelijke rekening bij Bunq heeft zowel voor- als nadelen die hieronder op overzichtelijke wijze worden aangegeven:

 

Voordelen Nadelen
Je inkomsten en uitgaven worden op overzichtelijke wijze weergegeven. Door het inzicht in je financiën wordt sparen eenvoudiger en bespaar je tijd. Bunq is duurder vergeleken met andere traditionele banken. Daarnaast is Bunq een relatief nieuwe bank die nog moet werken aan het klantenvertrouwen
Bunq kan eenvoudig aan een boekhoudsoftware worden gekoppeld voor een overzicht van je boekhouden. Bankieren is alleen mogelijk via de app. Daarnaast is het storten van contant geld niet mogelijk.
Een zeer hoge rente van 0,27% op al je spaar- en betaalrekeningen. Het aanvragen van reguliere creditcards, leningen en verzekeringen is niet mogelijk.
 
Er zijn unieke betaalpassen aan te vragen. Bepaalde functies kunnen alleen worden gebruikt als de andere gebruiker ook klant van Bunq is.
   
Je geld is tot een bedrag van €100.000 verzekerd. De klantenservice is enkel via de in-app chat bereikbaar.
Het is mogelijk om kosteloos tot wel 25 rekeningen te openen. Bunq is voornamelijk geschikt voor technologisch bewuste ondernemers door de steeds moderner wordende technologie.
Bunq investeert op ethische wijze. Er kunnen maar een beperkt aantal boekhoudpakketten worden gekoppeld per rekening.

 

Veelgestelde vragen over een rekening bij Bunq

 

Welke stappen moet ik nemen om een zakelijke Bunq rekening te openen?

Je hebt enkel je mobiel apparaat, je adres en een geldig ID nodig. Download en installeer de Bunq app en open een zakelijke rekening binnen enkele minuten door:

 • Je bedrijfsgegevens en contactinformatie in te vullen.
 • Wacht je inlogcode af om meteen te kunnen starten met online bankieren.

 

Waarom is Bunq zo duur?

De hoge kosten van Bunq zijn voornamelijk te danken aan de onderhoudskosten van een banksysteem. Dit houdt vooral in de officiële benodigde vergunningen om te mogen draaien als Nederlandse bank. Ook de technologie die Bunq gebruikt kost veel geld. Tevens dient er rekening te worden gehouden met de vele werknemers die in verschillende afdelingen werkzaam zijn.

Wat kost het openen van een Bunq zakelijke rekening?

De kosten voor het openen van een zakelijke rekening is afhankelijk van het soort rekening. Hieronder tref je de verschillende tarieven die gehanteerd worden voor zakelijke rekeningen:

 

  Kosten per maand
easyMoney Business €9,99
easyGreen Business €19,99

 

Maandelijks kan je 10 keer gratis pinnen. Na de 10de opname betaal je €0,99 per keer. Tevens mag je maandelijks kosteloos maximaal €500 storten. Voor stortingen daarboven betaal je 0,5% extra. Het standaardpakket bevat maximaal 25 rekeningen. Een extra sub-accountpakket met nog 25 rekeningen kost €19 per maand.

Wat heb ik nodig om een Bunq rekening te openen?

Om een zakelijke rekening bij Bunq te openen heb je alleen je mobiel toestel nodig, de belastinggegevens van je bedrijf en je identiteitsbewijs

Is Bunq een betrouwbare bank?

Bank kan worden beschouwd als een zeer betrouwbare bank om je zakelijke rekening te openen. Sinds 2015 beschikt Bunq over een officiële bankvergunning en valt de bank hiermee dus onder het depositogarantiestelsel Dit houdt in dat je gelden bij de Bunq bank zijn verzekerd tot €100.000. Daarnaast is Bunq bij de KvK ingeschreven, heeft Bunq een geldige AFM-vergunning en staat de bank onder toezicht van de DNB. Tenslotte investeert Bunq continu in de veiligheid van de systemen, de bescherming van de gegevens van klanten en telkens komen met nieuwe handige updates.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het openen van een zakelijke rekening bij Bunq? Klik dan op onderstaande knop.