Boekhoudpakket
Vergelijken

Waarom je boekhoudpakket vergelijken met zzpvergelijker.nl?

Wanneer je als ZZP’er aan de slag gaat dan houdt dit in dat je ook jouw eigen administratie moet bijhouden. Natuurlijk kun je een boekhouder inhuren, maar zeker in het begin is het voordelige om dit zelf te doen. Ook is het mogelijk om de boekhouding offline te doen, maar dit is echt niet meer van deze tijd en hiermee maak je het jezelf alleen maar lastiger.

 

Hierbij kun je wel wat hulp gebruiken en een betaalbaar boekhoudpakket, het liefst het goedkoopste en toch het beste boekhoudpakket. Maar dit zelf uitvogelen gaat je nog best veel tijd kosten, die je beter in jouw daadwerkelijke opdrachten kunt steken.

Snel en eenvoudig je boekhoudpakket vergelijken

Met ZZPvergelijker.nl hoef je dit gelukkig niet allemaal zelf te doen. Hier heb je binnen enkele minuten een goed overzicht van de beschikbare boekhoudpakketten, wat ze te bieden hebben en wat de prijzen ervan zijn.

 

Bespaar dus tijd en geld maar heb alsnog het boekhoudpakket wat jij nodig hebt door gebruik te maken van ZZPvergelijker.nl

Waar moet je op letten bij het kiezen van een boekhoudpakket?

1.  Gebruiksvriendelijkheid
De gebruiksvriendelijkheid is ontzettend belangrijk, helemaal als je zelf niet zo veel verstand hebt van boekhouden. In boekhoudpakketten heb je als het ware verschillende moeilijkheidsgraden. Voor sommige moet je wel echt weten waar je mee bezig bent en bij andere hoef je alleen maar documenten in te scannen. Kijk dus goed naar hoe hij wordt beoordeeld op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en de hoeveelheid functies die hij heeft.

2. Gratis uitproberen?
Probeer het boekhoudpakket eerst gratis uit! Bij de meeste boekhoudpakketten is het geen enkel probleem om hem eerst een week of wel een maand gratis uit te proberen. Hierdoor weet je precies of je goed met dit pakket overweg kan en of hij alle functies bezit die je nodig hebt.

3. Jouw branche
Kijk ook naar de branche waarin je werkt. Liggend aan de branche waarin je werkt kan een boekhoudpakket jou juist extra veel helpen of onnodige functies hebben. Er bestaan zelfs branche-specifieke boekhoudpakketten die erg handig kunnen zijn voor bepaalde branches. Als dit voor jouw branche aanwezig is dan is dit sowieso het uitproberen waard.

4. Koppelingen van het pakket
Ook kun je kijken naar bepaalde handige koppelingen die kunnen worden gemaakt tussen jouw boekhoudpakket en andere software. Zo kun je jouw boekhoudpakket misschien wel verbinden met de bank of de belastingdienst. Dergelijke koppelingen kunnen jou veel tijd en werk schelen.

5. Klaar voor groei?
Waarschijnlijk ga ervan uit dat jouw merk uiteindelijk gaat groeien en dat je de boekhouding dus wellicht wel kunt uitbesteden, het is handig als het boekhoudpakket wat je hebt is voorbereid op deze groei. Het zou dus mogelijk moeten zijn om de boekhouding met hetzelfde pakket later uit te besteden aan een boekhouder. Meekijksoftware is hierbij ook wel handig, zo kan jij alsnog meekijken met de boekhouding ondanks dat hij is uitbesteed aan een professionele boekhouder.

Aan het doen van jouw boekhouding online zitten enkele belangrijke voordelen. Hierom is het ook zo belangrijk om een goed online boekhoudpakket te vinden.

 

Als eerste heb je met een online boekhoudpakket overal toegang tot jouw gegevens. Op elk apparaat en op elke plaats dat je bent. Als je in een cafeetje aan jouw boekhouding wilt werken dan hoef je geen hele administratie mee te slepen want alles staat op jouw laptop. Dit houdt ook in dat je een stuk minder snel administratie kwijtraakt. In een enorme wirwar van papieren wil je nog weleens belangrijke documenten kwijtraken, als alles online staat dan heb je hier geen last van.

 

Dit puntje sluit aan op het vorige puntje, je hebt namelijk een goed overzicht van jouw boekhouding, Met een handig online boekhoudpakket wordt alles automatisch georganiseerd en kun je alles een stuk sneller vinden wanneer je het nodig hebt. Het verwerken van de boekhouding is ook een stuk makkelijker wanneer als overzichtelijker is geordend.

 

Mocht je wel jouw boekhouding deels gaan uitbesteden aan een boekhouder dan hoef je met een online boekhouding niet steeds op bezoek te gaan. Online kun je veel geregeld krijgen als al jouw boekhouding online staat, dit scheelt jou een hoop tijd.

Het overstappen naar een ander boekhoudpakket is vaak goed mogelijk. Veel online boekhoudpakketten bieden de optie om al jouw gegevens te laten exporteren, zo kun je die weer makkelijk uploaden in jouw nieuw online boekhoudpakket.

 

Wel is het zo handig om over te stappen aan het begin van een nieuw boekjaar, zo heb je vorige boekjaar afgerond en kun je hier vers beginnen. Ook voorkom je ermee dat je de helft in een boekhoudpakket hebt staan en dit moet gaan combineren met jouw nieuwe boekhoudpakket.