Boekhouder zoeken

Ben je voor het eerst op zoek naar een boekhouder, of wil je overstappen op een andere? Het kan best lastig zijn om de juiste boekhouder te vinden om jouw administratie aan uit te besteden. Is iemand betrouwbaar? Wat kost hij of zij? Wat moet je zelf nog doen en wat kan je uitbesteden?

Om het zo eenvoudig mogelijk voor je te maken kan je via onderstaande tool eenvoudig gratis 3 offertes opvragen. Als jij onderstaande gegevens voor ons invult, krijg jij binnen 1 dag het aanbod dat exact bij jouw wensen past. Zo weet je zeker dat je goed zit. Handig toch?!

Toch liever eerst zelf proberen via boekhoudsoftware? Kijk dan eens op deze pagina. Er zijn zelfs gratis aanbieders om dit te proberen.

Zoek de beste boekhouder voor jouw bedrijf

Beste informatie

We delen uitsluitend de beste, meest betrouwbare informatie voor zzp'ers.

75.000 bezoekers

Jaarlijks bezoeken meer dan 75.000
unieke zzp'ers onze website.

Uitgebreide kennisbank

Onze kennisbank bevat vele uitgebreide artikelen voor zzp'ers.

De 10 meest gestelde vragen over het zoeken van een boekhouder

Welke werkzaamheden doen boekhouders voor je?

Boekhouders kunnen o.a. de jaarrekeningen en de aangifte van de inkomstenbelasting, de BTW en de vennootschapsbelasting voor je doen. Op deze pagina kom je er dankzij 3 gratis offertes precies achter welke werkzaamheden een boekhouder voor jou kan doen en voor welk bedrag.

Wat kost een boekhouder?

De tarieven kunnen sterk uiteenlopen en variëren van een bedrag van 30 euro per uur tot wel 125 euro. Let hierbij op het aantal uren die aan uw administratie worden besteed en vergelijk vooraf altijd offertes. Vraag via deze pagina 3 gratis (!) offertes op voor een geschikte boekhouder.

Hoeveel kost het aanvragen van een offerte voor een boekhouder?

Offertes aanvragen voor het kiezen van een boekhouder kost €0,-. Via deze pagina vraag je 3 gratis offertes voor een boekhouder aan. Pas nadat je definitief gaat samenwerken gaan de kosten lopen.

Waarom is een goede boekhouder belangrijk?

Het is belangrijk dat de boekhouding goed uitgevoerd wordt, aangezien dit ook een effect heeft op de belastingaangifte. Als dit niet goed gedaan wordt, kan je teveel belasting betalen en grote fiscale voordelen mislopen of juist andersom. Vraag op deze pagina 3 gratis offertes voor een goede boekhouder aan.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een boekhouder?

Let vooral op of er gerekend wordt op uur- of maandbasis of met vaste tarieven, waarbij vaste tarieven minder risico's opleveren. Daarnaast moet je er natuurlijk op letten wat de boekhouder voor jou gaat doen. Bekijk op deze pagina 3 gratis offertes om een goede boekhouder te kiezen.

Is een boekhouder voor iedere ondernemer verstandig?

Een boekhouder is voor veel ondernemers verstandig omdat het je helpt bij het correct voeren van je administratie en belastingaangifte. Via deze pagina kan je gratis 3 offertes opvragen van een boekhouder bij jou in de buurt om erachter te komen of het iets voor jou is.

Wat is het verschil met een accountant?

Een accountant is een beschermd beroep en een boekhouder niet. Hierdoor wordt een bepaald opleidingsniveau en bijscholing gegarandeerd.

Is er een opzegtermijn bij boekhouders?

Overstappen naar een andere accountant of boekhouder kan dagelijks plaatsvinden, maar het kan ook zijn dat je een contract hebt. Let daar goed op. Ook vooraf kun je dat goed nagaan, door bijvoorbeeld 3 gratis offertes op te vragen via deze pagina.

Geven boekhouders ongevraagd advies?

Een goede boekhouder zal je zeker ongevraagd advies geven wanneer hij of zij denkt dat je iets beter of anders moet doen om je boekhouding op orde te krijgen. Vraag via deze pagina 3 gratis boekhouder offertes aan en vraag het direct bij ze na!

Hoe zoek je een goede boekhouder?

Een goede boekhouder zoek je door goed te bedenken wat je wilt dat een boekhouder voor je doet, tegen welke kosten en ze met elkaar te vergelijken. Via deze pagina doe je dat eenvoudig door 3 gratis offertes aan te vragen.