Home | Blog | 5 Manieren om jouw zzp-carrière te saboteren

5 Manieren om jouw zzp-carrière te saboteren

⏱ Leestijd: 2 minuten
Als zzp’er kun je erg succesvol worden maar als je bepaalde fouten maakt dan kun je jouw carrière als zzp’er ook compleet verpesten. Dit wil je natuurlijk niet en daarom hebben wij deze fouten voor je op een rijtje gezet zodat jij ze sowieso niet gaat maken en een goede zzp-carrière kan opbouwen.

 

Geen back-up maken

Je ziet dit misschien niet als een van de belangrijkste aspecten van het zijn van zzp’er maar het maken van een back-up is essentieel. Er hoeft maar één ding mis te gaan en je bent jaren aan hard werken kwijt. Bovendien is het zo ontzettend simpel om een back-up te maken, doe dit dus ook vooral.

Geen financiële buffer hebben

Als je jouw zzp-carrière begint zonder financiële buffer en je begint niet meteen goed te verdienen dan kun je in het begin van jouw carrière jezelf al in de schulden werken. Hier zal jouw carrière ook niet per se beter van worden aangezien je geen tijd hebt om te steken in het verbeteren van jezelf.

Vergeten om contracten af te sluiten

Als je geen contract afsluit dan heb je ook geen zekerheid wanneer het aankomt op betaling. Zorg er dus voor dat je altijd een contract hebt afgesloten voordat je ook maar een klein beetje werk doet. Wanneer het om een groot project gaat dan kun je ook nog een aanbetaling vragen zodat je zeker weet dat ze niet van het project zullen afzien

Jezelf een burn-out inwerken

Het kan enorm stressvol zijn om als zzp’er aan de slag te gaan en je wilt misschien 24/7 aan jouw werk zitten, toch is dit zeker niet erg verstandig. Als je geen rust neemt dan zit je voor je het weet in een burn-out en dan kun je helemaal niet meer werken waardoor je met een nog veel groter probleem zit. Zorg er dus voor dat jij je rust neemt.

Niet in jezelf geloven

Bijna alle problemen binnen het werken als zzp’er kun je uiteindelijk oplossen, maar deze blijft toch wel een van de moeilijkste. Als je niet in jezelf gelooft dan gaat het je ook niet lukken om een succes van jezelf te maken. Het is dus essentieel om al je zelf-saboterende gedachten aan de kant te zetten en je eigen grootste fan te worden, anders gaat het je sowieso niet lukken.

Wanneer je als freelancer aan de slag gaat dan is het verstandig om deze vijf praktijken te vermijden anders maak je de kans een stuk kleiner voor jezelf dat het een succes gaat worden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Startpakket voor zzp’ers

Download het zzpvergelijker startpakket

5 superhandige templates + gratis extra!

  • Een makkelijk invulbaar factuur voorbeeld;
  • Een zakelijk winst & verlies template;
  • Een handig template voor je privé maandlasten en spaarplan;
  • Een template om snel btw te berekenen;
  • Een rittenregistratie template;
  • Tijdelijke bonus: Leer de 10 populairste manieren om wel €1.000 per jaar te besparen;

Direct mee aan de slag? Het populaire zzpvergelijker.nl startpakket is tijdelijk geen €24,95, maar slechts €9,-!

👉 Vorige maand 89 keer gedownload!

Nieuw jaar, nieuw boekhoudpakket?

Maak direct een frisse start!

boekhoudpakket zzp

Nu zelfs 15 maanden gratis voor starters