ZZP bankrekening
Vergelijken

Waarom jouw zakelijke bankrekening vergelijken met zzpvergelijker.nl?

Als ZZP’er heb je het waarschijnlijk erg druk met het draaiende houden van jouw zaak, maar hier komt ook administratie en financiën bij kijken. Als dit een grote rommel is dan kan dit je heel veel tijd gaan kosten, maar een goede betaalbare zakelijke bankrekening kan al een groot verschil maken. Vaak heb je niet de tijd om zelf alle bankrekeningen uit te proberen en dus kan een vergelijker je helpen om snel de juiste zakelijke bankrekening voor jou te vinden.

Snel en makkelijk zakelijke bankrekeningen vergelijken

ZZPVergelijker.nl maakt het vergelijken van verschillende bankrekening ontzettend makkelijk. ZZPVergelijker.nl maakt voor jou een helder overzicht van alle zakelijke bankrekeningen en wat ze te bieden hebben.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een zakelijke bankrekening

1.  De optie tot een betaalautomaat.
Een betaalautomaat kan vrij duur zijn maar vaak kun je bij een bank korting krijgen door middel van een actie bij het aanschaffen van een zakelijke bankrekening. Klanten verwachten tegenwoordig namelijk dat ze overal kunnen pinnen. Ook hebben veel banken de optie om een betaalautomaat te huren. Als jij hier gebruik van wilt maken dan moet je er dus wel opletten dat de zakelijke bankrekening die je kiest deze optie aanbiedt.

2. Een creditcard.
Sommige bankrekeningen bieden de optie tot een zakelijke creditcard en die kan heel erg van pas komen. Toch geven niet alle banken direct een creditcard weg. Soms dan vragen ze dat je hiervoor omzet hebt gedraaid bij de desbetreffende bank. Voordat je een zakelijke bankrekening afsluit is het dus belangrijk dat je goed weet wat de voorwaarden van een creditcard krijgen inhouden voordat je ergens een rekening afsluit.

3. De mogelijkheid tot incasseren.
Een andere optie die erg handig kan zijn als ZZP’er is het kunnen incasseren van klanten via jouw zakelijke bankrekening. Opnieuw bieden niet alle banken deze optie aan en de meeste banken bieden deze optie nadat je al langer een zakelijke bankrekening hebt bij de bank. Als deze optie jou ook wel wat lijkt dan is het belangrijk om hier op te letten wanneer je op zoek gaat naar een zakelijke bankrekening.

4. Zakelijke spaarrekening.
Veel zakelijke bankrekeningen bieden de optie tot het openen van een zakelijke spaarrekening. Dit kan erg handig zijn om bijvoorbeeld BTW op zij te zetten. Toch krijg je op een zakelijke spaarrekening vaak minder rente dan op een privé spaarrekening. Als ZZP’er kan het dus voordeliger om jouw BTW op jouw eigen spaarrekening te zetten. Maar als je privé en zakelijk liever compleet gescheiden houdt dan kan dit ook een goede optie zijn.

5. Waar betaal je voor?
Verschillende zakelijke bankrekeningen rekenen verschillende manieren om te betalen voor jouw zakelijke bankrekening. Op sommige plekken betaal je een vast bedrag voor het totaalpakket en op andere plekken betaal je per factuur. Kijk dus goed wat voor jou het voordeligst is.

Veel gestelde vragen over zakelijke bankrekeningen

Wat zijn de voordelen van een zakelijke bankrekening tegenover een privé bankrekening?

Ten eerste maakt een zakelijke bankrekening het veel makkelijker om jouw privé en zakelijke geldstroom uit elkaar te houden, dat scheelt je veel tijd met het doen van de boekhouding. Ook hebben veel privé bankrekeningen de voorwaarde dat je het niet als een zakelijke bankrekening mag gebruiken en zal je een zakelijke bankrekening wel echt nodig hebben.

Is mijn geld veilig op een zakelijke bankrekening?

Een zakelijke bankrekening is waarschijnlijk de veiligste plek voor al jouw geld. Alle Nederlandse zakelijke bankrekeningen vallen onder het depositogarantiestelsel. Hierdoor is al jouw geld verzekert tot 100,000 en hoef jij je over veiligheid in ieder geval niet druk te maken.

Als je nog geen zakelijke bankrekening hebt dan kun je nu jouw eerste afsluiten, maar als je er wel al eentje hebt maar een betere optie vindt dan moet je natuurlijk overstappen. Dit lijkt misschien als veel werk maar de bank waar je naartoe gaat regelt het grootste deel vaak voor jou waardoor jij er weinig omkijken naar hebt. Jij hoeft alleen maar jouw nieuwe rekeningnummer aan klanten en bedrijven door te geven.