Home | Blog | Zo richt je een klein kantoor in
zzp kantoor inrichten

Zo richt je een klein kantoor in

⏱ Leestijd: 2 minuten

In principe hoeft het helemaal geen probleem te zijn als je een klein kantoor hebt gehuurd. Wel is het van belang dat de inrichting goed is. Kasten zijn bijvoorbeeld heel handig aangezien je er veel spullen in kunt opbergen. Een nadeel hiervan is juist dat het veel ruimte in beslag neemt. Die vergadertafel die je hebt besteld, heb je die wel echt nodig? Of is het eigenlijk alleen maar een opvulling waardoor je niet veel hoekbureaus kwijt kunt in het kantoor. Met de onderstaande tips kun je het klein kantoor optimaal inrichten.

Glazen wanden

In een moderne kantoorinrichting horen glazen wanden zeker thuis, wat ook het geval is in een klein kantoor. Je ziet ze dan ook steeds vaker geplaatst worden in de moderne werkplekken. Een glazen wand heeft wel een nadeel, het kan namelijk zorgen voor minder privacy. Aan de andere kant, laat een muur van glas het kantoor wel een stuk groter lijken. Ook zul je door de glazen wanden betrokken zijn met de ruimte naast je. Bovendien zullen de glazen wanden ervoor zorgen dat er meer licht in de kamer komt, wat bij dichte muren niet mogelijk is. Hierdoor wordt meer openheid gecreëerd.

Opbergboxen

Iedereen heeft opbergruimte nodig, ook op kantoor. Een grote kast kan uitkomst bieden voor dit probleem, maar zo’n archiefkast neemt helaas wel veel ruimte in beslag. Het is daarom beter om te kiezen voor opbergboxen, waar je alsnog veel spullen in kwijt kunt. Vind je het lelijk als er opbergboxen staan in het pand? Kies er dan voor om hoge en smalle kasten aan te schaffen, waar je alsnog de spullen in op kunt bergen. Dergelijke kasten nemen natuurlijk veel minder ruimte in dan een archiefkast. Wel is het van belang dat de kasten dicht zijn, dit geeft je kantoor een opgeruimde look.

Wit

Het kiezen van een hippe en opvallende kleur kan zeer gewaagd en gaaf zijn in een groot kantoor. Voor een klein kantoor wordt dit toch ten strengste afgeraden. Door de muren van dit gebouw een donkere of felle kleur te geven zorg je er namelijk voor dat het kantoor kleiner lijkt. Het is juist beter om te gaan voor lichte kleuren, waarbij met name wit goed is. Hierdoor zal je kantoor er juist optisch groter uitzien, terwijl het ook zorgt voor een frisse uitstraling. Als je een praktische witte muur wilt dan kun je kiezen voor smart wall paint. De muur kan dan gebruikt worden als whiteboard.

Daglicht

Als er niet genoeg daglicht in het kantoor komt dan wordt onze creativiteit beperkt. Ook zullen we sneller vermoeid raken en verliezen we onze concentratie. Er is dus veel daglicht nodig in het pand. Bovendien zul je door veel gebruik te maken van daglicht optisch meer ruimte creëren in het kantoor. Heeft het gebouw kleine ramen? Hang hier dan geen raamdecoratie voor, ook moet je geen planten in het vensterbank neerzetten. Dit zal natuurlijk daglicht wegnemen, wat juist niet de bedoeling is van de ramen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Startpakket voor zzp’ers

Download het zzpvergelijker startpakket

5 superhandige templates + gratis extra!

  • Een makkelijk invulbaar factuur voorbeeld;
  • Een zakelijk winst & verlies template;
  • Een handig template voor je privé maandlasten en spaarplan;
  • Een template om snel btw te berekenen;
  • Een rittenregistratie template;
  • Tijdelijke bonus: Leer de 10 populairste manieren om wel €1.000 per jaar te besparen;

Direct mee aan de slag? Het populaire zzpvergelijker.nl startpakket is tijdelijk geen €24,95, maar slechts €9,-!

👉 Vorige maand 89 keer gedownload!