Home » Blog » Zakelijke telefonie opties voor zzp’ers

Zakelijke telefonie opties voor zzp’ers

 Zakelijke telefonie biedt voor veel ondernemers nieuwe mogelijkheden en kansen. Nog steeds vinden klanten het prettig om telefonisch contact te hebben met bedrijven wanneer ze tegen problemen aanlopen of vragen hebben. Vroeger lag zakelijke telefonie een stuk gecompliceerder met verschillende type lijnen die gebruikt moesten worden en vaak een fysieke telefooncentrale die geïnstalleerd diende te worden. Met de opkomst van het internet is ook de zakelijke telefonie behoorlijk veranderd en verbeterd. De meest gebruikte manier van zakelijk bellen op dit moment is VoIP, wat zoveel betekent als Voice over IP. Hiermee wordt via internet gebeld en wordt de centrale online of in een cloud extern beheerd. Met deze manier van bellen maakt je daadwerkelijke locatie niet meer uit. VoIP ZZP bellen past perfect in het plaatje van het nieuwe werken, waarbij steeds meer mensen vanaf flexibele locaties werken. Extra relevant natuurlijk sinds de COVID-19 crisis.

Een zakelijk telefoonnummer is passend bij de strategie van het bedrijf

Als ondernemer heb je nogal wat te kiezen op het gebied van zakelijk telefonie. Een van de eerste keuzes die je kan maken, is op het gebied van het telefoonnummer. Ben je een meer lokaal georiënteerd bedrijf die graag de regionale klik met de klant behoudt en uitstraalt dan is een regionaal nummer een goede optie. Wanneer je meer een landelijke uitstraling wil bewerkstelligen dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 085 nummer aanvragen of een 088 nummer aanvragen. 088 nummers kunnen worden aangeschaft in series van 100 nummers, waarmee je de mogelijkheid hebt om verschillende afdelingen, vestigingen of personen unieke nummers te geven, waarvan alleen de laatste twee cijfers verschillend zijn met de rest van het bedrijf. Hiermee straal je uniformiteit en professionaliteit uit en zijn de nummers intern ook makkelijk te onthouden. Eerlijkheid gebiedt te zeggen zijn 088 nummers vanwege deze eigenschap meer geschikt voor grote bedrijven met 100+ werknemers. Onder ZZP’ers merken we dat met name het 085 netnummer in trek is, omdat deze los, per stuk, besteld kan worden. Daarbij zijn 085 nummers momenteel ingeburgerd bij de algehele Nederlandse bevolking. En zij genieten een positieve connotatie. Je ziet veelal hippe start-ups, IT bedrijven en andere vooruitstrevende ondernemingen een 085 nummer naar voren dragen. Maar ook voor meer traditionele bedrijven past 085 prima.

Een betere klantervaring en efficiënte service

Naast het nummer dat gebruikt wordt, zijn er ook tal van voordelen verbonden aan VoIP die ervoor zorgen dat je een stuk efficiënter kan werken en ook de klantbeleving aanzienlijk kan verbeteren. Voor inkomend telefoonverkeer kun je bijvoorbeeld op maat gemaakte keuzemenu’s instellen, waarmee je klanten direct naar de juiste persoon kan leiden. Ook kun je gegevens verzamelen, zodat je al over de nodige basisinformatie beschikt voor het gesprek en de klant hiermee gerichter en sneller geholpen kan worden. Met de verschillende doorschakelmethodes is het bovendien mogelijk om door te schakelen naar de mobiele telefoon, waardoor je de bereikbaarheid kan vergroten en de klant ook buiten kantooruren makkelijk te woord kan staan, zonder hiervoor fysiek op een locatie aanwezig te hoeven zijn.

Waar kunnen ZZP’ers gemakkelijk online een nummer registeren?

De Belfabriek is al sinds het jaar 2000 de aangewezen telefoonmaatschappij voor zelfstandigen. In een notendop de voordelen van Belfabriek:
– Alle nuttige (optionele) functies zoals gesprekken opnemen, keuzemenu en wachtrij zijn kosteloos inbegrepen
– Gebruiksvriendelijke app voor zowel Android als iOS beschikbaar
– Géén nieuwe hardware of telefoons nodig
– Alle mogelijke mooie nummers gemakkelijk registreren: 0800/0900, 085/088, lokaal (010, 020 plus alle andere dorpen en steden van Nederland), internationaal (o.a. Duitsland, België, Verenigde Staten, zowel nationaal als lokaal).
– All-inclusive tarief van 45 Euro/maand, zonder addertjes onder het gras, bij bepaalde nummers zoals 085 gratis bellen onder fair use beleid.

Wil je vandaag al met je eigen nummer aan de slag dan is een 085 nummer perfect. Deze kan de Belfabriek namelijk uit voorraad leveren en deze zijn binnen 1 werkdag aan te sluiten en direct al aankiesbaar in heel Nederland. Bekijk uiteraard goed of de Belfabriek goed bij jouw wensen past.

Vond je dit interessant? Check dan deze artikelen ook:

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Ons gewaardeerde startpakket: Diverse templates & honderden euro's besparen! 💸

Nu voor slechts €5,-!

    • Leer 10 belangrijke en meest gebruikte manieren om eenvoudig tot wel €1.000 per jaar te besparen;
    • Plus een Factuur voorbeeld;
    • Plus een Begroting voorbeeld;
    • Plus een Btw berekenen template;
    • Plus een Rittenregistratie template.

👉  Al meer dan 5.700 keer gedownload!

De laatste bijdrages in onze kennisbank 👇

We schrijven wekelijks nieuwe posts over alles wat met ondernemen, kennisontwikkeling en geld & tijd besparen te maken heeft. Artikelen vol bewezen bespaarmethodes en handige tips en trucs voor jou als zzp’er. Check ze hieronder.

Waarom is een zakelijke rekening duurder?

Waarom is een zakelijke rekening duurder?

Je hebt over alle voordelen van een zakelijke rekening gelezen en hebt besloten om een zakelijke rekening af te sluiten bij de bank van jouw keuze. Je komt er echter achter dat een zakelijke rekening duurder is, dan bijvoorbeeld een tweede privé rekening af...

Hoe kies ik de juiste zakelijke outfit?

Hoe kies ik de juiste zakelijke outfit?

In Nederland zijn duizenden mensen zelfstandig ondernemer. Hoewel het aantal starters in 2020 iets minder is ten opzichte van het jaar ervoor zijn er nog steeds meer dan 1 miljoen zzp’ers in Nederland. Als zzp’er is het dus van groot belang om indruk te maken...

ERP-software voor zzp’ers

ERP-software voor zzp’ers

Vooral kleine bedrijven en freelancers aarzelen nog vaak om ERP-software te introduceren omdat ze zichzelf te klein achten of bang zijn voor de financiële en administratieve kosten. Ontdek hoe freelancers kunnen profiteren van het gebruik van ERP-software. De...

Geen betaling? Beslag leggen is een mogelijkheid

Geen betaling? Beslag leggen is een mogelijkheid

Het is erg vervelend als je werk hebt uitgevoerd voor een bedrijf en zij betalen je factuur niet. Je hebt al telefonisch contact gelegd, ze geven aan dat zij de facturen betalen, maar nog steeds niets. Je hebt e-mail contact gehad, herinneringen gestuurd,...

Elektrisch rijden voor zzp’ers: de voordelen

Elektrisch rijden voor zzp’ers: de voordelen

Als zzp'er ben je vaak veel onderweg. Je auto is dus belangrijk voor je en er zijn heel wat keuzes te maken op dit vlak. Wil je een auto kopen of leasen? Op de zaak of privé? En ga jij rijden op brandstof of elektrisch? Er zijn verschillende redenen om over...