Review zakelijke rekening Knabl

De zakelijke rekening van Knab – review

Het is voor jou als zzp’er door de huidige Covid-19 crisis vast ook moeilijker geworden om financieel het hoofd boven water te houden. Behalve dat de van overheidswege noodzakelijk geachte maatregelen van invloed zijn op je interne bedrijfsvoering, zal je (afhankelijk van je branche) ook vaker te maken krijgen met klanten of cliënten die hun afspraken moeten afzeggen. Dit heeft dan ook zijn weerslag op je inkomen met de mogelijkheid dat de onkosten die je ten behoeve van je onderneming maakt, tijdelijk vervlochten raken met je privé uitgaven.

Een manier om dit te voorkomen is door het openen van een zakelijke rekening. In dit artikel gaan we iets dieper in op de aanbieder Knab, één van de meest populaire banken voor zzp’ers. Vandaar dat we jou in dit artikel nader informeren over dit product. We leggen je uit waarom het geen overbodige luxe is om een zakelijke rekening af te sluiten, om vervolgens de specificaties van Knab verder te belichten.

Vijf voordelen van een aparte rekening voor je bedrijfsactiviteiten   

Ofschoon het hebben van zakelijke bankrekening niet verplicht is,  is dit product geen overbodige luxe. We schreven daar recent meer over in dit artikel. Hier nog kort de voordelen op een rij:

1- Het zorgt ervoor dat je de geldstroom van je privé- en bedrijfskapitaal gescheiden houdt: vooral in economisch minder goede tijden kan je geneigd zijn om bepaalde transacties met je huishoudgeld te voldoen (en omgekeerd). Indien dat sporadisch gebeurd zal het je gemakkelijk lukken om het geleende geld terug te storten in de pot waarin het hoort. indien je niet of nauwelijks een inkomen met je bedrijf genereert, kom je mogelijk al snel in een situatie waarbij je je privévermogen blijft aanspreken voor het in stand houden van je bedrijf.

2- Je financiële administratie blijft overzichtelijk: een aparte bankrekening voor je bedrijf helpt je om het overzicht van de uitgaven en inkomsten van je bedrijf te bewaren. Na elf maanden kan je bijvoorbeeld nog precies terug zien dat het pak printpapier voor je bedrijf gekocht was en dat je van Amsterdam naar Groningen reed voor het ontmoeten van een klant, met benzine dat je voor dit doel getankt had.

3- Het wordt gemakkelijker om een boekhoudpakket aan je financiële administratie te koppelen: met behulp van dergelijke boekhoudsoftware, bespaar je jezelf slapeloze nachten wanneer het tijd is dat je je belastingaangifte doet. Dit vanwege het feit dat door je zakelijke bankrekening te koppelen aan een dergelijk pakket, de door jou gedane transacties automatisch worden verwerkt.

4- Je houdt je privé ook echt privé, ook voor de Belastingdienst indien zij je dagafschriften wensen in te zien: gekoppeld aan de voorgaande punten, voorkomt een rekening ten behoeve van je bedrijf, dat de belastingsmedewerkers en accountants uit je dagafschriften kunnen aflezen wat je privé doet. Je privéleven blijft dus je privéleven.

5- De meeste banken staan het het zakelijk gebruik van je privébankrekening niet toe: dit punt spreekt voor zich. Vanwege de lagere administratiekosten bij een privérekening, kan je je zakelijke uitgaven ermee willen voldoen. Dit wordt na verloop van tijd echter door de meeste banken verboden, wat het openen van een zakelijke bankrekening onvermijdelijk maakt.

Online rekening Knab   

In de inleiding las je al dat de zakelijke rekening van Knab momenteel behoort tot de beste voor zzp’ers. De reden voor deze goede beoordeling is niet verwonderlijk.

Knab is een bankinstelling die reeds acht jaar het online bankieren voor zzp’ers toegankelijk maakt, zonder dat het ten koste gaat van het menselijke contact. Het aanbieden van een erg volledig dienstenpakket, waarvan jij als klant vanuit elke locatie en met behulp van mobiel tot laptop, moeiteloos gebruik kunt maken, behoort tot de ingrediënten van de succesformule van de Knab bank. Daarnaast is natuurlijk niet onbelangrijk dat Knab ook scherpe tarieven biedt, zowel voor de starter als ervaren ondernemer.

Direct openen?

De Knab zakelijke rekening voor zzp’ers

Deze speciale bankrekening voorziet in de vorm van een uitgebreid pakket, in veel bancaire behoeften die jij als zelfstandig ondernemer nodig hebt of kan hebben. In totaal kan je er vijf betaalrekeningen met pas mee openen, waardoor je al je transacties overzichtelijk kan bijhouden. Daarnaast kun je met dit pakket een ongelimiteerd aantal zakelijke spaarrekeningen openen en online beheren. Aangezien Knab met verschillende bedrijven een samenwerking is aangegaan, geniet je ook nog extra voordelen bij het bijvoorbeeld afsluiten van een hypotheek of het aangaan van verzekeringen.

Voordelen Knab zzp zakelijk pakket 

1- Goedkoop: het eerste jaar betaal je €3 per maand en de jaren daarna het tarief van €6 om gebruik te kunnen maken van dit pakket.

2- Toegankelijk: door de Knab app kan je overal je bankzaken regelen.

3- Geen onnodige kosten: je weet precies hoeveel geld je kwijt bent aan deze dienst met 1.000 gratis transacties.

4- Koppelingen met een boekhoudpakket mogelijk, waardoor je financiële administratie up to date blijft.

5- Mobiel pinapparaat mogelijk.

6- Uit eigen ervaring; fantastische klantenservice. Er staat vlot een medewerker klaar om je vragen te beantwoorden of je klachten te verhelpen.

7- Valt onder het depositogarantiestelsel: mocht de bank ooit failliet gaan dan krijg je tot de hoogte van €100.000 aan banktegoeden (ook zakelijke banktegoeden), door de staat uitgekeerd.

Benodigdheden voor het openen van deze rekening       

Een zakelijke rekening openen bij Knab doe je eenvoudig deze pagina door op de knop ‘Open Knab Zakelijk’ te klikken. Volg vervolgens de opgegeven stappen om je als rekeninghouder bij deze bank aan te melden. Zorg er verder voor dat je een scan van je paspoort of identiteitsbewijs bij de hand hebt en €0,01 kan overmaken naar je nieuwe Knab rekening als een vorm van identificatie.