Tips zzp verzekeringen

wa verzekering voor zzp, wa verzekering voor zzp er, wa verzekering zzp vergelijken

WA verzekering voor zzp’ers: 8 voordelen

De WA verzekering voor zzp’ers is een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Speciaal voor zzp’ers, om verschillende vormen van aansprakelijkheid af te dekken. We zetten 8 voordelen van de polis voor je op een rij, zoals we dat ook doen voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering en andere belangrijke polissen. Voorkom op die manier dat je een verzekering voor jou als …

WA verzekering voor zzp’ers: 8 voordelen Lees verder »

verzekering zzp er, verzekering voor zzp, zzp er verzekering, verzekering zzp berekenen

Verzekeringen voor zzp’ers: 9 polissen om niet over het hoofd te zien

Verzekeringen voor zzp’ers: het is belangrijk om niets over het hoofd te zien. Dat betekent gelukkig niet dat je je overal voor moet verzekeren, maar zorg er wel voor dat je goed weet waar je aan moet denken. Als zzp’er heb je veel vrijheid. Het betekent tegelijkertijd dat je niet wordt beschermd door een werkgever, …

Verzekeringen voor zzp’ers: 9 polissen om niet over het hoofd te zien Lees verder »

Meer over ZZP verzekeringen

Vind hieronder veelgestelde vragen over ZZP verzekeringen.

ZZP verzekeringen

Als je voor een werkgever werkt dan worden veel verzekeringen automatisch via jouw werk geregeld. Dat is heel handig, maar als je als ZZP’er werkt dan moet je dit natuurlijk allemaal zelf regelen. Dit kan een ingewikkeld proces zijn, bovendien kun je als ZZP’er ook voor veel verzekeringen voordeel krijgen, maar moet je dit maar weten. Op ZZPVergelijker.nl kun je vele soorten verzekeringen vergelijken, speciaal voor jou als ZZP’er. Maar zelfs met die vergelijker moet je weten welke verzekeringen je nodig hebt en waar je dan precies op moet letten.


Deze ZZP verzekeringen zijn belangrijk

Waarschijnlijk heb je al een privéaansprakelijkheidsverzekering maar wist je dat bedrijfsmatige ongevallen hier niet door gedekt worden? Als je bij een klant op het kantoor per ongeluk een dure vaas omgooit dan moet je daar een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor hebben, anders moet je het geld zelf ophoesten. We weten allemaal dat een ongelukje in een klein hoekje zit, dus is het zeker wel verstandig om een dergelijke verzekering af te sluiten.


Nu is er nog een andere soort aansprakelijkheid die waarschijnlijk ook wel interessant is voor sommige ZZP’ers. Deze beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt je wanneer een beroepsfout veel geld gaat kosten. Dit soort aansprakelijkheidsverzekering is vooral relevant voor beroepen met een adviserende rol. Ben je bijvoorbeeld een boekhouder en maak je een fout waardoor jouw klant een boete oploopt, dan ben je met deze verzekering dekt.


Wanneer je als ZZP’er veel met een computer werkt, zoals journalist bijvoorbeeld, dan kan een computerverzekering handig zijn. Hierbij ben je verzekerd als een virus je computer beschadigd maar ook als je jouw laptop op de grond laat vallen bijvoorbeeld.


Je denkt er natuurlijk liever niet maar de kans dat je als ZZP’er rechtsbijstand nodig hebt is een op drie, hier wil je dan wel verzekerd voor zijn. En helaas kun je jouw privé rechtsbijstandverzekering niet gebruiken bij zakelijke conflicten. Dus voor het geval dat een klant niet betaalt of een leverancier zijn afspraken niet nakomt is het handig om een rechtsbijstandsverzekering te hebben.


Als laatste blijft het voor elke ZZP’er een vraag of ze wel of niet een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet bepaald goedkoop, maar als maanden niet meer kunt werken loop je financieel nog meer mis. Het ligt er een beetje aan hoe risicovol jouw beroep is, als je veel risico loopt, door in de bouw te werken bijvoorbeeld, dan is een arbeidsongeschiktheidsverzekering meer nodig dan wanneer je als tekstschrijver werkt. Uiteindelijk moet je deze afweging zelf maken.


Waar moet je op letten bij ZZP verzekeringen?

Er zijn enkele belangrijke punten waar je op moet letten als je een verzekering gaat afsluiten als ZZP’er, ongeacht wat voor verzekering dit is. Deze punten moet je dan uiteraard ook vergelijken tussen de verschillende verzekeraars, iets waar ZZPVergelijker.nl je mee helpt.


Uiteraard is de hoogte van de premie belangrijk, maar zeker niet het enige punt wat je in de gaten moet houden. Ook moet je hierbij kijken naar wat er wel en wat niet gedekt worden. Een premie kan heel laag zijn, maar daar heb je weinig aan als bijna niks wordt gedekt. Natuurlijk moet je ook niet standaard kiezen voor de verzekering die alles dekt, zolang de risico’s die jij loopt maar gedekt worden.


Ook het eigen risico is van belang, een heel hoog eigen risico kan ook voor een lage premie zorgen, maar dan moet je veel betalen als je jouw verzekering laat uitkeren.


Hiernaast is het nog belangrijk om op te letten hoe de verzekering aanvragen van uitkering afhandelt en hoe snel ze uitkeren. In veel gevallen heb je het geld snel nodig en is het wel fijn als jouw verzekering dan ook snel en zonder te veel gedoe uitkeert. Deze informatie vind je vaak niet op de site van een verzekeraar zelf, maar reviews van eerdere afnemers van deze verzekering kunnen jou hier zeker mee helpen. Vergeet dus zeker ook niet om genoeg reviews te lezen.