Sim only vergelijken

Wil je een sim only aanbieding vergelijken en direct openen? Op zzpvergelijker.nl vind je de meest gekozen sim only providers. Wij hebben de mogelijkheden vast uitgezocht en makkelijk in onderstaande overzicht geplaatst. 

Vergelijk hieronder en sluit direct je sim only abonnement af.

Populairste sim only aanbieders voor 2021

Beste informatie

We delen uitsluitend de beste, meest betrouwbare informatie voor zzp'ers.

75.000 bezoekers

Jaarlijks bezoeken meer dan 75.000
unieke zzp'ers onze website.

Uitgebreide kennisbank

Onze kennisbank bevat vele uitgebreide artikelen voor zzp'ers.

Alles over sim only vergelijken

Bij het kopen van een nieuwe telefoon heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je er onder meer voor kiezen, om de telefoon los te kopen en te combineren met een sim-only abonnement. Voorheen werden losse toestellen ook geregeld gecombineerd met een prepaid simkaart. Dat type abonnement wordt nu nauwelijks nog verkocht. Mede doordat het aanbod aan sim-only abonnementen sterk is toegenomen. Abonnementen op basis van sim-only vergelijken helpt je het gunstigste aanbod te vinden bij jouw telefoon! Lees snel meer, om te kijken welk type sim-only abonnement het beste bij je past.

 

Tip: gebruik de vergelijker op deze pagina! Deze tool maakt sim-only vergelijken heel eenvoudig. Vanuit deze tool kun je direct een nieuw abonnement afsluiten. Wel zo makkelijk, als je direct wilt kunnen bellen, chatten en sms’en.

Sim-only vergelijken steeds populairder

Sim-only vergelijken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit is niet voor niets! Bij een sim-only abonnement zit je niet vast aan hoge maandelijkse lasten voor de afbetaling van een toestel. Je betaalt enkel voor het verbruik van belminuten, sms’jes en mobiele data. Voorheen had je slechts keuze uit een beperkt aanbod sim-only abonnementen. Ook dat is de afgelopen jaren veranderd. Veel Nederlandse telecomproviders bieden de mogelijkheid om je eigen abonnement samen te stellen. Volledig aangepast naar jouw verbruik!

Voordelen van sim-only abonnement

  • Af te sluiten voor zowel één, als twee jaar;
  • Geen BKR-registratie bij sim-only abonnement;
  • Abonnement dat past bij je verbruik.
  • Abonnement vaak goedkoper dan prepaid simkaart

Het alternatief voor een sim-only abonnement is een prepaid simkaart. Bij een prepaid simkaart kun je het tegoed op de kaart eens in de zoveel tijd verhogen. Dit beltegoed bestel je eenvoudig online, of koop je bij de supermarkt en boekhandel. Het nadeel van een prepaid simkaart ten opzichte van sim-only abonnementen is het feit, dat de kosten van met name mobiel internet veel hoger liggen. Belminuten en zeker sms’jes zijn steeds minder belangrijk. Je kunt immers ook bellen met apps als Whatsapp en Facebook Messenger. Ook Skype is een populaire app om te bellen zonder belminuten te hoeven verbruiken.

Breng je verbruik van belminuten en mobiele data in kaart

SMS’jes worden nauwelijks nog gebruikt door consumenten. Wel komt het voor dat overheidsinstanties sms’jes versturen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het inloggen op de websites van deze organisaties. Zelf kiezen consumenten steeds vaker voor apps, die het versturen van berichten naar vrienden en familie mogelijk maken. Het meest bekende voorbeeld hiervan is vanzelfsprekend Whatsapp. Ook Facebook Messenger en bijvoorbeeld Telegram zijn populaire apps voor het uitwisselen van berichten. Je stuurt hierbij niet alleen tekstberichten, maar bijvoorbeeld ook foto’s, spraakberichten en video’s.

Dit maakt dat het bij sim-only vergelijken belangrijk is om te kijken naar het aantal belminuten en de hoeveelheid mobiele data in een abonnement. Deze componenten zal je het meest gebruiken. Tegenwoordig bieden veel aanbieders van sim-only abonnementen standaard een onbeperkt aantal sms’jes aan bij hun abonnementen.

Apps om je verbruik in kaart te brengen

Wanneer je binnenkort een nieuw toestel aan wilt schaffen of een sim-only abonnement afsluit, kun je alvast beginnen met het in kaart brengen van je verbruik. De toestellen van Apple bieden deze functionaliteit standaard. Ga op je iPhone naar “Instellingen”, naar “Mobiel netwerk” en kijk vervolgens iets naar beneden bij het kopje “Mobiele data”. Je kunt deze statistieken iedere maand resetten. Het geeft een heel mooi beeld van de apps die de meeste mobiele data verbruiken. In het geval van een Android smartphone kun je een app downloaden om je verbruik bij te houden. Veel providers bieden hun eigen app, waarin het aantal verbruikte belminuten en GB’s aan mobiele data wordt bijgehouden.

Sluit nooit een te ruim abonnement af

Het kan verleidelijk zijn om een ruim sim-only abonnement te kiezen met een groot aantal belminuten en veel mobiele data. Dit is echter onverstandig! Het is veel slimmer om je abonnement in eerste instantie wat krap samen te stellen. Veel providers bieden de mogelijkheid om tijdens de looptijd van het abonnement over te stappen op een ruimer pakket. Andersom is het niet mogelijk om je pakket te verkleinen, wanneer je deze eenmaal hebt afgesloten. Heb je aan het eind van de maand geen belminuten of mobiele data meer? Upgrade je sim-only abonnement in dat geval voor een volgende maand!

Tip: sommige providers bieden de mogelijkheid om voor een klein bedrag extra mobiele data te kopen. Deze data is enkel geldig in de maand waarin je deze bundels koopt. Zo zit je niet vast aan hoge maandlasten, maar bepaal je zelf in welke maanden je meer data of belminuten nodig hebt.

Combineer je sim-only abonnement met televisie en vast internet

Tegenwoordig loont het om bij sim-only vergelijken ook te kijken naar andere diensten bij telecomproviders. Denk bijvoorbeeld aan vast internet voor thuis en televisie. Vodafone werkt hiervoor samen met Ziggo, terwijl KPN standaard een bundel van deze drie diensten biedt. Door deze diensten met elkaar te combineren profiteer je vaak van verschillende extra’s. Een alles-in-1 pakket geeft je bijvoorbeeld recht op een gratis extra zenderpakket, biedt je de mogelijkheid om mobiele data te delen met andere gezinsleden, enzovoorts. Ook wordt je bundel met mobiele data vaak verdubbeld. Zo wordt bellen en mobiel internetten veel goedkoper!

Op deze pagina vind je vaak meer informatie over actuele kortingsacties en extra’s bij totaalpakketten.

BKR-registratie bij mobiel abonnement

Wanneer je in de komende twee jaar een hypotheek af wilt sluiten, is het slim om een mobiele telefoon los te kopen en te combineren met een sim-only abonnement. Tegenwoordig wordt een toestel op afbetaling aangemerkt als een lening. Deze lening wordt aangemeld bij het BKR. Op het moment dat je een hypotheek aanvraagt, wordt het maximum in minder gebracht met de openstaande schulden bij je telecomprovider. Dit geldt niet, wanneer de resterende waarde van het toestel lager is dan 250 euro. Het is bij providers mogelijk om je telefoon op een later moment alsnog versneld af te betalen.
Houd er rekening mee dat de verwerking bij het BKR al snel vijf tot tien werkdagen in beslag neemt. Reden genoeg om op voorhand al voor een los toestel met sim-only abonnement te kiezen. Onze tool maakt sim-only vergelijken bij verschillende Nederlandse providers heel eenvoudig!