Home » Zakelijke rekening » Review zakelijke rekening bunq

Review zakelijke rekening bunq

Tegenwoordig is het niet verplicht om voor je bedrijf een zakelijke rekening te openen, maar met een zakelijke rekening komt je bedrijf wel veel professioneler over en heb je veel beter inzicht tot je financiën. Bunq is één van de populaire banken onder de zzp’ers in Nederland waarbij tijdbesparing voor de klant op nummer 1 staat. Hieronder tref je een review van een zakelijke bunq rekening waarbij je kunt nagaan wie deze bank precies is, welke bankproducten en diensten er aangeboden worden, wat de voor- en nadelen zijn van een zakelijke rekening bij bunq, de kosten die hieraan verbonden zijn en de benodigdheden om een rekening te openen.

Bunq zakelijk

Bunq is een bekende Nederlandse onlinebank en wordt ook wel ‘bank of The Free’ genoemd. Deze bank is in 2012 opgericht in Amsterdam en beschikt inmiddels over minstens €433 miljoen van klanten rond Nederland. Bunq biedt werk aan ruim 130 werknemers en is dankzij de vernieuwende en moderne functionaliteiten, producten en diensten voornamelijk geschikt voor jonge zzp’ers en starters.

Waarom een zakelijke rekening bij bunq?

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom je een zakelijke rekening bij bunq moet openen voor je onderneming, waaronder:

 • De hoge rente van 0,27% die je krijgt op zowel je zakelijke betaal- en spaarrekening.
 • De mogelijkheid tot het koppelen van je boekhoudsoftware aan je zakelijke rekening.
 • Je kunt tot wel 25 rekeningen openen met je eigen IBAN.
 • Je hebt de mogelijkheid tot betalen middels contactloos scannen.
 • Je kunt je betaalpas aan meerdere rekeningen koppelen.
 • Het is mogelijk om beperkte toegang tot je account te verlenen aan andere bunq gebruikers.
 • Bunq gebruikt je geld niet om ongevraagde investeringen te doen.
 • Een cardreader is niet nodig om in te loggen.

 

Ben je op zoek naar een geschikte bank om een zakelijke rekening te openen voor je eigen bedrijf? Open de zakelijke rekening van bunq dan direct via deze link!

 

Voordelen en nadelen zakelijke rekening van bunq

Het openen van een zakelijke rekening bij bunq levert verschillende voordelen op. Naast voordelen kan je ook rekenen op enkele nadelen. Hieronder tref je zowel de voor- en nadelen van een zakelijke bunq rekening.

 

Voordelen Nadelen
Je hebt een overzichtelijk inzicht tot al je zakelijke inkomsten en uitgaven. Ook kom je veel professioneler over in ogen van de klant als je je facturen en offertes uitstuurt met een zakelijke bankrekening. Bunq is in verhouding tot traditionele banken nog wat jonger. Dit hoeft zeker geen probleem te zijn wat ons betreft!
De mogelijkheid om je boekhouden te koppelen aan je bankrekening. Je kunt alleen via de computer en de app bankieren.
De rente van 0,27% op al je spaar- en betaalrekeningen is hoger in vergelijking tot andere zakelijke banken. Je kunt de klantenservice van bunq via de in-app chat en e-mail bereiken.
Je kunt verschillende betaalpassen aanvragen. Bunq is op technisch vlak echt een voorloper. Je zult regelmatig nieuwe functionaliteiten vinden. Niet voor iedereen een nadeel natuurlijk.
   
Bunq investeert telkens in de veiligheid van de banksystemen en de bescherming van de klantgegevens.
Je kunt kosteloos tot wel 25 rekeningen openen.
Bunq is een bank waar je veilig kunt bankieren. Je bent middels het depositogarantiestelsel verzekerd tot €100.000. Bunq heeft ook een geldige AFM-vergunning en staat onder toezicht van de DNB.
Bunq investeert op ethische wijze.

 

Benodigdheden zakelijke rekening openen bij bunq

Om bij bunq een zakelijke rekening te kunnen openen heb je enkel een mobiel apparaat nodig, een geldig identificatiebewijs en de belastinggegevens van je onderneming. Nadat je de bunq app hebt gedownload en geïnstalleerd, kan je direct je zakelijke rekening openen door het invullen van je bedrijfsgegevens en je contactinformatie. In de app kan je vervolgens direct een inlogcode aanmaken. Zodra je je inlogcode hebt aangemaakt kan je meteen gebruik maken van je rekening.

Kosten bunq zakelijke rekening

Bunq is niet alleen bekend om de vele bankrekeningen die je krijgt in je basispakket en de hoge rentepercentages, maar ook om de, op het eerste gezicht (!) hogere maandelijkse kosten. Deze kosten zijn in sommige gevallen weleens hoger in vergelijking tot andere banken, maar je krijgt hier ook veel voor terug. De nieuwste technologieën, een vooruitstrevende bank en een fantastische klantervaring. Een easyMoney Business rekening kost €9,99 en een easyGreen Business kost €19,99 per maand. Hierbij heb je de mogelijkheid om 10 keer per maand kosteloos te pinnen. Elke extra opname hierna kost €0,99 per keer. Maandelijks mag je tot €500 storten en daarna betaal je 0,5% extra. Wil je naast de 25 rekeningen die je ontvangt in het basispakket nog meer rekeningen openen? Dan betaal je €19 per maand voor nog 25 extra zakelijke rekeningen bij bunq. Wat de bezoekers van zzpvergelijker betreft is bunq het maandbedrag meer dan waard!

 

Aangezien het tegenwoordig aan te raden is om een zakelijke rekening te openen voor je onderneming, is het belangrijk om goed na te gaan welke bank het best past bij jou. Wij helpen je hier graag bij. Via deze link kan je de zakelijke rekeningen vergelijken. Via deze link kan je meer lezen over bunq.

Vond je dit interessant? Check dan deze artikelen ook:

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Ons gewaardeerde startpakket: Diverse templates & honderden euro's besparen! 💸

Tijdelijk van €24,95 voor slechts €9,-!

  • Leer 10 belangrijke en meest gebruikte manieren om eenvoudig tot wel €1.000 per jaar te besparen;
  • Plus een Factuur voorbeeld;
  • Plus een Begroting voorbeeld;
  • Plus een Btw berekenen template;
  • Plus een Rittenregistratie template.

👉  Al meer dan 5.700 keer gedownload!

De laatste bijdrages in onze kennisbank 👇

We schrijven wekelijks nieuwe posts over alles wat met ondernemen, kennisontwikkeling en geld & tijd besparen te maken heeft. Artikelen vol bewezen bespaarmethodes en handige tips en trucs voor jou als zzp’er. Check ze hieronder.

Waarom kiezen zzp’ers voor zakelijk internet?

Waarom kiezen zzp’ers voor zakelijk internet?

Ben jij zzp’er? Dan weet je hoe belangrijk een goede internetverbinding is. Maar wanneer je op zoek gaat naar een internetabonnement is de keuze ontzettend groot. Want Kies je voor een internetabonnement voor particulieren of past een zakelijk...

Als zzp’er een VPN gebruiken

Als zzp’er een VPN gebruiken

VPN is waarschijnlijk een woord dat je al regelmatig voorbij hebt horen komen. Maar wat is het precies en waarom zou je er als zzp'er gebruik van maken? In deze blog lees je hier meer over. Wat is een VPN? VPN staat voor Virtueel Particulier Netwerk of...

Het belang van SEO voor zzp’ers

Het belang van SEO voor zzp’ers

Elke zzp'er beseft dat een stevige website, blog of webshop van essentieel belang is om het beste uit zijn of haar bedrijf te halen. Het opstellen van een online profiel is tegenwoordig heel eenvoudig geworden, en dat geeft tal van zelfstandigen veel meer...

Vijf populaire freelance opdrachten

Vijf populaire freelance opdrachten

Jij bevat een set met vaardigheden waarin jij jezelf hebt gespecialiseerd en wilt deze graag inzetten voor diverse opdrachten. De keuze om op freelance basis te gaan werken kan zeer gevarieerd zijn. Misschien houdt jij van de flexibiliteit die deze vorm van...