Mobiele telefonie vergelijken

Wil je een nieuw mobiele telefoon abonnement vergelijken en direct openen? Op zzpvergelijker.nl vind je de meest gekozen telefoons en providers. Wij hebben de mogelijkheden vast uitgezocht en makkelijk in onderstaande overzicht geplaatst. 

Vergelijk hieronder en bestel direct je nieuwe mobiele telefoon abonnement.

Populairste mobiele telefonie aanbieders voor 2021

Beste informatie

We delen uitsluitend de beste, meest betrouwbare informatie voor zzp'ers.

75.000 bezoekers

Jaarlijks bezoeken meer dan 75.000
unieke zzp'ers onze website.

Uitgebreide kennisbank

Onze kennisbank bevat vele uitgebreide artikelen voor zzp'ers.

Alles over mobiele telefonie vergelijken

Mobiele telefonie vergelijken helpt je vele euro’s te besparen op je maandlasten. Nederlandse providers bieden bij de introductie van nieuwe smartphones aantrekkelijke acties aan. Zo hoef je het toestel niet los te kopen, maar los je deze maandelijks af. Dit is ook handig, wanneer je bestaande toestel aan vervanging toe is en je hier nog niet voor gespaard hebt. Om zo min mogelijk uit te hoeven geven aan een nieuw toestel, bieden wij een tool die mobiele telefonie vergelijken heel eenvoudig maakt. Bekijk welk toestel bij je past en kies hier vervolgens een mobiel abonnement bij!

 

Tip: begin direct met het vergelijken van telefoons en mobiele abonnementen. Je kunt het meest geschikte abonnement voor jouw situatie direct vanuit de tool afsluiten. Zo ben je verzekerd van een scherpe prijs.

Mogelijkheden bij mobiele telefonie vergelijken

Bij mobiele telefoons vergelijken zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een eerste keuze die je dient te maken, is die tussen een los toestel en een smartphone met abonnement. Het hangt van je persoonlijke situatie af, welke van beide opties het meest geschikt is. Na het maken van een keuze, dien je het verbruik van belminuten, mobiele data en sms’jes in kaart te brengen. Zo kun je een passend mobiel abonnement afsluiten bij je toestel. Voorkom dat het smartphone abonnement veel te ruim is! Het is zonde, wanneer belminuten en mobiele data niet op zijn aan het eind van de maand. Vaak wordt er geen mogelijkheid geboden om deze mobiele data en belminuten mee te nemen naar een volgende maand. Andersom bieden Nederlandse providers bij mobiele abonnementen wel opties om je pakket te verruimen tijdens de looptijd hiervan.

Een derde aspect om naar te kijken bij mobiele telefoons vergelijken is de mogelijkheid om een alles-in-1 pakket af te sluiten. Bij een alles-in-1 pakket combineer je een mobiel abonnement met vast internet en televisie. Hierbij wordt vaak extra korting aangeboden op de totaalprijs, profiteer je van extra zenderpakketten en mobiele data, enzovoorts. Onze website biedt een handige tool die alles-in-1 vergelijken heel eenvoudig maakt! Heb jij deze tool al eens geprobeerd?

Sim-only of mobiel abonnement afsluiten

Reeds beschreven we dat een eerste keuze die gemaakt moet worden, de keuze is tussen een sim-only of mobiel abonnement. Beide soorten abonnementen brengen voor- en nadelen met zich mee. We hebben de belangrijkste redenen om voor een van beide abonnementen te kiezen voor je op een rijtje gezet. Leg deze voor- en nadelen naast je persoonlijke situatie. Wil je binnenkort bijvoorbeeld een hypotheek afsluiten? Heb je voldoende budget om een toestel los te kunnen kopen? Enzovoorts.

Voor- en nadelen van sim-only abonnementen

Onderstaande tabel toont de belangrijkste voor- en nadelen van sim-only abonnementen. Het is voornamelijk afhankelijk van het type smartphone die je koopt, of een sim-only abonnement interessant is. Bij de nieuwste smartphones blijkt een mobiel abonnement doorgaans fijner te zijn, dan een sim-only abonnement. In het geval van oudere mobiele telefoons loont het afsluiten van een sim-only abonnement juist wel!

Voordelen:

 • Geen BRK-registratie bij afsluiten van een nieuw abonnement.
 • Volledig naar eigen wens samen te stellen, passend bij je maandelijkse verbruik.<
 • Mogelijkheid om mobiel abonnement af te sluiten voor 1 of 2 jaar.
  Nadelen:
 • Hoge kosten vooraf, bij aanschaf van een nieuw toestel.
 • Internetsnelheid van sim-only abonnementen is soms lager bij providers.

Voor- en nadelen van mobiele abonnementen

Zoals we de voor- en nadelen van sim-only abonnementen op een rij hebben gezet, zo stellen we eenzelfde tabel op voor mobiele abonnementen. Eerder beschreven we al, dat een mobiel abonnement voornamelijk voordelen biedt bij de nieuwste smartphones.

Voordelen:

 • Voor een nieuwe smartphone heb je geen groot budget nodig.
 • In sommige gevallen is het 4G-internet sneller bij mobiele abonnementen.
 • Keuze uit verschillende soorten abonnementen bij nieuwe toestellen.
  Nadelen:
 • Een BKR-registratie als het toestel meer dan 250 euro waard is.
 • Maandlasten blijven hoog tot het einde van de looptijd van je abonnement.

Mobiele telefonie vergelijken na in kaart brengen verbruik

Om het vergelijken makkelijker te maken, is het slim om vooraf je verbruik van mobiele data en belminuten in kaart te brengen. Tegenwoordig worden mobiele abonnementen doorgaans standaard geleverd met een onbeperkt aantal sms’jes. Er zijn immers maar weinig consumenten die hier nog regelmatig gebruik van maken. Smartphones hebben ertoe geleid, dat tekstberichten hedendaags voornamelijk worden uitgewisseld via apps als Whatsapp en Telegram. Wist je dat het met deze apps ook mogelijk is om te telefoneren? Het maakt dat ook belminuten steeds minder belangrijk zijn. Zeker wanneer je kunt bellen via een WiFi-verbinding. Houd er rekening mee dat bellen via een WiFi-verbinding onverstandig is bij persoonlijke en geheime gesprekken.

Apps voor het in kaart brengen van je verbruik

Er zijn zowel voor toestellen met iOS van Apple, als voor toestellen met Android apps te vinden om je verbruik in kaart te brengen. Apple biedt deze functionaliteit standaard voor het bijhouden van je verbruik van mobiele data. Ga hiervoor naar “Instellingen”, klik op “Mobiel netwerk” en scroll vervolgens iets naar beneden. Onder het kopje “Mobiele data” vind je vervolgens hoeveel megabytes je verbruikt hebt per applicatie. Ook veel providers bieden een app aan voor hun klanten. In de app vind je hoeveel belminuten en mobiele data je verbruikt hebt.

Kijk ook naar alles-in-1 pakketten

Bij mobiele telefonie vergelijken is het slim om ook naar alles-in-1 pakketten te kijken. In het geval van een alles-in-1 pakket neem je mobiele telefonie, vast internet en televisie af bij dezelfde provider. In ruil hiervoor wordt je een aantrekkelijke korting aangeboden op de totaalprijs. Daarbij bieden providers vaak meerdere extraatjes voor klanten met een alles-in-1 pakket. Zo kun je kosteloos extra zenders aan je pakket toevoegen, heb je de mogelijkheid om mobiele data te delen binnen het gezin, enzovoorts. Kijk op deze pagina, om te zien welke kortingsacties momenteel worden aangeboden bij alles-in-1 pakketten.

Benieuwd welk mobiel abonnement het beste bij jou past? Begin vandaag nog met vergelijken aan de hand van een handige tool op deze website! Vanuit deze tool kun je een abonnement direct afsluiten voor de aangeboden prijs. Bellen en mobiel internetten hoeft helemaal niet duur te zijn, wanneer je begint met vergelijken.