Home » Blog » Kies je als zzp’er voor een particulier of zakelijk internetabonnement

Kies je als zzp’er voor een particulier of zakelijk internetabonnement

In de thuiswerk periode heb je als zzp’er meer dan ooit de behoefte aan een goede internetverbinding. Weet je al welke snelheid je nodig hebt, maar twijfel je nog tussen een zakelijk en een particulier abonnement? Dan is dit artikel voor jou.

Overweeg dit voor je een zakelijk of een particulier abonnement bestelt:

Btw terugvragen

Het grootste argument voor een zakelijk internet abonnement is dat je (een deel van de) btw kunt terugvragen. Hier zitten wel wat haken en ogen aan. Heb je bijvoorbeeld geen apart kantoorpand, en gebruik je het internet ook thuis? Dan moet je kunnen aantonen dat je je verbinding voornamelijk voor de zaak gebruikt. Als je het voor een groot deel voor je privé situatie gebruikt, kun je geen btw terugvragen.

De kosten

Zoals je waarschijnlijk al verwacht, is een zakelijk abonnement vaak iets duurder dan een particulier pakket. Dit komt onder andere omdat je meestal een hogere snelheid krijgt, en betere klantenservice. Ook zitten er vaak extra standaard opties in je pakket, zoals doorwerken tijdens een storing.

Benieuwd hoe erg die kosten uit elkaar liggen? Vergelijk dan eens de zakelijke internetabonnementen met de particuliere internetabonnementen. Misschien liggen de kosten voor een internetabonnement met jouw wensen helemaal niet zo ver uit elkaar.

Extra opties

Over de opties besproken: er is veel mogelijk als je kiest voor een zakelijk internet abonnement. Denk aan:

  Hogere internetsnelheden;

  Doorwerken tijdens een storing met behulp van mobiel internet;

  Een vast IP-adres voor het hosten van websites;

  Maandelijks kunnen op- en afschalen;

  Beter bereikbare en technisch kundige klantenservice.

Word je enthousiast als je deze opties ziet? Of zijn het dingen waarvan je nu al weet dat je ze niet per se nodig hebt? Dat kan je keuze voor een zakelijk of particulier abonnement makkelijker maken.

Vergelijk zakelijke internetabonnementen

Voor je een zakelijk internet pakket bestelt, kun je even een kijkje nemen welke opties en snelheden providers aanbieden, en wat de prijzen zijn. Dit doe je door zakelijk internet te vergelijken. Zo krijg je er een duidelijk beeld bij.

Vond je dit interessant? Check dan deze artikelen ook:

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Ons gewaardeerde startpakket: Diverse templates & honderden euro's besparen! 💸

Tijdelijk van €24,95 voor slechts €9,-!

    • Leer 10 belangrijke en meest gebruikte manieren om eenvoudig tot wel €1.000 per jaar te besparen;
    • Plus een Factuur voorbeeld;
    • Plus een Begroting voorbeeld;
    • Plus een Btw berekenen template;
    • Plus een Rittenregistratie template.

👉  Al meer dan 5.700 keer gedownload!

De laatste bijdrages in onze kennisbank 👇

We schrijven wekelijks nieuwe posts over alles wat met ondernemen, kennisontwikkeling en geld & tijd besparen te maken heeft. Artikelen vol bewezen bespaarmethodes en handige tips en trucs voor jou als zzp’er. Check ze hieronder.

Populaire beleggingsmogelijkheden van dit moment

Populaire beleggingsmogelijkheden van dit moment

De ontwikkelingen op de financiële markten gaan aan de meeste mensen ongemerkt voorbij. Ze horen er over als het op het nieuws komt, zoals bij een beurscrash, een financiële crisis, of een nieuw record voor de Bitcoin koers, maar verder blijft het wat...

De auto van de zaak & bijtelling voor een zelfstandige

De auto van de zaak & bijtelling voor een zelfstandige

Wanneer je besluit om als ondernemer een auto ‘van de zaak’ te nemen zijn er verschillende mogelijkheden. Die mogelijkheden zijn uitgebreider dan voor een werknemer in loondienst. Op de eerste plaats heeft de laatst genoemde, meestal te maken met een budget...