Home » Zakelijke rekening » Hoe open je een zakelijke rekening met creditcard?

Hoe open je een zakelijke rekening met creditcard?

Je hebt je eigen bedrijf gestart en een zakelijke rekening geopend. Nu wil je echter betalingen uitvoeren middels een zakelijke creditcard. Het gebruik van dit soort creditcard heeft meerdere voordelen, maar ook nadelen. En hoe kun je een dergelijke betaalpas verkrijgen? Dit artikel zal dieper ingaan op de functies van een zakelijke creditcard.

Wat is een zakelijke creditcard?

Een zakelijke creditcard heeft eigenlijk dezelfde functies als een normale creditcard. Je betaalt met een creditcard op termijn. Met een zakelijke creditcard kun je al jouw zakelijke transacties uitvoeren, waardoor je een beter administratief overzicht behoudt. Je houdt immers particuliere en zakelijke aankopen gescheiden. Deze scheiding is fiscaal ook handig, want als ondernemer kun je namelijk gebruikmaken van fiscale voordelen. Zo zijn bepaalde kosten aftrekbaar en krijg je het BTW van aankopen terug.

Wat zijn andere voordelen van een zakelijke creditcard?

Werk je met werknemers, dan hoef je jouw persoonlijke creditcard niet af te geven aan je manager om uitgaven te doen. Hij kan in dit geval de bedrijfspas gebruiken. Hebben meerdere medewerkers een bedrijfspas, dan kun je eveneens een limiet hierop zetten. Tevens heb je met een zakelijke creditcard een aankoopverzekering. Deze is tot negentig dagen na aankoop geldig voor diefstal, verlies en/of schade. Zo loop je als (startende) ondernemer tenminste geen risico.

Wat zijn de verschillende soorten zakelijke creditcards?

Wanneer je een zakelijke creditcard wenst, ben je er nog niet. Er zijn tal van zakelijke creditcards op de markt waaruit je kunt kiezen. Sommige vraag je aan bij een zakelijke rekening, terwijl andere worden uitgegeven door creditcardspecialisten, zoals het International Card Services, en andere bankonafhankelijke creditcards, zoals American Express. Er zijn vijftien zakelijke creditcards:

 • Visa World Card Business
 • Mastercard Business
 • American Express Business Gold Card
 • Visa World Card Business Gold
 • American Express Business Entry Card
 • American Express Business Green Card
 • Knab Zakelijke Creditcard
 • Mastercard Corporate
 • Knab American Express zakelijke creditcard
 • ASN Creditcard Zakelijk
 • American Express Corporate Card
 • ABN Amro Zakelijke Creditcard
 • Rabo Creditcard
 • ING Businesscard
 • American Express Corporate Card Gold

 

Hoe kun je een zakelijke creditcard aanschaffen?

Het afsluiten van een creditcard bij een bank is vooral handig, wanneer je hier een zakelijke rekening hebt afgesloten en van plan bent die te behouden. Anders kun je beter voor bankonafhankelijke creditcards kiezen, zoals Visa en American Express. Een zakelijke creditcard is tevens duurder dan een normale creditcard, wat je terugziet in de abonnementskosten van je zakelijke rekening. De keuze uit zakelijke creditcards is eveneens beperkt, want niet iedere bekende creditcard heeft een zakelijke uitvoering. Met een bedrijfscreditcard kun je eveneens niet flexibel betalen. Er is dus geen mogelijkheid om het bedrag in dele terug te betalen.

Wanneer krijg je een zakelijk creditcard?

Voordat je een zakelijke creditcard kunt aanvragen, moet je minstens een jaar als ondernemer geregistreerd staan. Als je als zzp’er ingeschreven staat, krijg je ook een toetsing van het BKR. Je krijgt een zakelijke creditcard niet makkelijker dan een normale creditcard. Voor verdere voorwaarden kun je altijd je bank raadplegen.

Kun je niet beter voor een normale creditcard kiezen?

De voordelen van een zakelijke creditcard zijn vooral van toepassing op grote ondernemers. Ook als je meerdere kaarten nodig hebt voor meerdere medewerkers, dan ben je voordeliger uit dan bij aanschaf van een reguliere creditcard. Heb je voor je bedrijf maar af en toe een creditcard nodig, kun je beter die betalingen op een normale creditcard doen. Controleer wel of dit bij de creditcard maatschappij is toegestaan. ICS en American Express hebben het bijvoorbeeld afgeschaft dat je een reguliere creditcard voor zakelijke transacties gebruikt.

Hoe open je een zakelijke rekening met creditcard?

Bij Knab kun je bij de zakelijke rekening bij de opties direct kiezen voor een zakelijke creditcard. Bij Knab heb je de keuze uit American Express Creditcard of de Knab Creditcard. Deze laatste is een Mastercard. Bij Rabobank vraag je de Creditcard eveneens aan als aanvulling bij de zakelijke rekening. De Rabo Business Card kost €2.75 per maand en deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Bij ABN AMRO word je doorgelinkt naar dochteronderneming ICS, waar je jouw Mastercard Business of Corporate Card kunt aanvragen. Ook SNS Bank en ASN Bank verbinden je door naar ICS.

De ING zakelijke creditcards

De bank ING heeft twee zakelijke creditcards: de ING Businesscard en de ING Corporate Card. De Businesscard kost €37.50 per jaar en de Corporate card €30 jaarlijks. De Businesscard vraag je bij ING aan via de zakelijke rekening. Dit kan online. De Corporate Card vraag je aan middels een aanvraagformulier, waarna je de kaart telefonisch moet activeren via het ING Corporate Card serviceteam.

Hoe vraag je een bankonafhankelijke zakelijke creditcard aan?

Een bankonafhankelijke aanbieder is Visa. Het is een van de grootste aanbieders van creditcards en heeft eveneens een ruim aanbod in zakelijke creditcards. De bekendste is de Visa World Card Business. Deze kost €35 per jaar en je hebt maandelijks een bestedingslimiet van €2500. Deze kun je aanvragen via de World Card Business site, waar je eveneens extra kaarten kunt bestellen. Hiernaast heb je nog de Visa World Class Business Gold. Dit is de meest uitgebreide Visa creditcard voor zakelijk gebruik, waarbij zelfs een reisverzekering en bescherming tegen wangebruik inbegrepen is.

Mastercards

Een tweede bankonafhankelijke creditcard is Mastercard. De zakelijke creditcard van Mastercard heet Mastercard Business of Mastercard Corporate en deze kosten €35 respectievelijk €39 per jaar met een bestedingslimiet van €2500 per maand. Via businesscard.nl kun je beide Mastercards aanvragen.

American Express

Als laatste heb je American Express. De meest goedkope creditcard hierbij is de American Express Business Entry Card. Er is geen vastgesteld limiet per maand en kost €50 per jaar. Het nadeel is dat American Express niet overal geaccepteerd wordt. Hiernaast heb je nog de American Express Business Gold Card, waarbij je eveneens een doorlopende reisverzekering hebt; de American Express Business Green Card waar je punten spaart met iedere uitgave; de American Express Corporate card voor ondernemingen met meer dan een miljoen aan omzet en de American Express Corporate Card Gold met extra verzekeringen en hogere verzekerde bedragen.

Vond je dit interessant? Check dan deze artikelen ook:

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Ons gewaardeerde startpakket: Diverse templates & honderden euro's besparen! 💸

Tijdelijk van €24,95 voor slechts €9,-!

  • Leer 10 belangrijke en meest gebruikte manieren om eenvoudig tot wel €1.000 per jaar te besparen;
  • Plus een Factuur voorbeeld;
  • Plus een Begroting voorbeeld;
  • Plus een Btw berekenen template;
  • Plus een Rittenregistratie template.

👉  Al meer dan 5.700 keer gedownload!

De laatste bijdrages in onze kennisbank 👇

We schrijven wekelijks nieuwe posts over alles wat met ondernemen, kennisontwikkeling en geld & tijd besparen te maken heeft. Artikelen vol bewezen bespaarmethodes en handige tips en trucs voor jou als zzp’er. Check ze hieronder.

Populaire beleggingsmogelijkheden van dit moment

Populaire beleggingsmogelijkheden van dit moment

De ontwikkelingen op de financiële markten gaan aan de meeste mensen ongemerkt voorbij. Ze horen er over als het op het nieuws komt, zoals bij een beurscrash, een financiële crisis, of een nieuw record voor de Bitcoin koers, maar verder blijft het wat...

De auto van de zaak & bijtelling voor een zelfstandige

De auto van de zaak & bijtelling voor een zelfstandige

Wanneer je besluit om als ondernemer een auto ‘van de zaak’ te nemen zijn er verschillende mogelijkheden. Die mogelijkheden zijn uitgebreider dan voor een werknemer in loondienst. Op de eerste plaats heeft de laatst genoemde, meestal te maken met een budget...