Home » Zakelijke rekening » Hoe kun je snel een zakelijke rekening openen?

Hoe kun je snel een zakelijke rekening openen?

Je begint je eigen onderneming en besluit om een zakelijke rekening voor je bedrijf te openen. Dit heeft namelijk een groot aantal voordelen: je hebt meer overzicht in de financiële situatie van je onderneming, het geeft je bedrijf een professionelere look, het levert je meer tijdswinst op en banken bieden je bijkomende voordelen aan, zoals adviezen en workshops. Hoewel een zakelijke rekening duurder is dan een particuliere rekening, biedt een zakelijke rekening je onderneming veel meer mogelijkheden aan.

Snel een zakelijke rekening openen

Een zakelijke rekening kun je bij de meeste banken snel online openen en de stappen, die je moet nemen, zijn afhankelijk van of je reeds voor je particuliere rekening klant bent bij die bank. Hieronder volgt een zestal bekende banken, waar je een zakelijke rekening zou kunnen openen en de manier, waarop je bij deze bank een zakelijke rekening kun openen.

Rabobank: een zakelijke rekening openen in drie stappen

Als je reeds een particuliere klant bij Rabobank bent, dan kun je online ook een zakelijke rekening openen. Dit geldt voor eenmanszaken en ondernemers met een bv, die honderd procent eigenaar zijn. Je opent je particuliere rekening bij Rabobank Internetbankieren en vult daar je KVK-nummer, waarna je een aantal vragen moet beantwoorden om een zakelijke rekening aan te vragen. Je bankpas, pincode en scanner worden hierna zo snel mogelijk naar je verzonden. Ben je nog geen klant, dan kun je niet online een rekening openen. Rabobank moet in dit geval je gegevens verifiëren. Dit kan telefonisch of je bezoekt een Rabobank vestiging.

Knab: de voordeligste zakelijke rekening via de app

Een Knab zakelijke rekening is perfect voor kleine ondernemers en zzp’ers. Een rekening bij Knab regel je eenvoudig online via de Knab app. Je hoeft niet meer langs een kantoor en hebt geen gedoe met papierwerk. Houd je identiteitsbewijs bij de hand en volg de instructies in de app. Hierbij vul je eerst je bedrijfsgegevens op de Knab app in. Vervolgens maak je een scan van je paspoort of ID-kaart. Ter identificatie maak je €0.01 over met iDeal. Hierna ontvang je een e-mail van Knab ter bevestiging. Binnen drie tot vijf werkdagen krijg je jouw betaalpas toegestuurd.

ING: een bezoekje langs een ING kantoor

Een zakelijke rekening bij ING moet je altijd lijfelijk doen. Dit betekent dat je een vestiging van ING moet bezoeken. Je maakt online een afspraak, zodat je niet hoeft te wachten op kantoor. Eenmanszaken kunnen wel zonder afspraak langskomen bij een ING vestiging. Neem je KVK-nummer, identiteitsbewijs, telefoon en eventueel je ING particuliere bankpas mee. Op het kantoor heb je een persoonlijk gesprek met je adviseur om je aanvraag door te nemen. Dit duurt ongeveer een halfuur tot een uur afhankelijk van je wensen. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, hoor je van de adviseur of je direct een actieve rekening meekrijgt.

SNS Bank: twee rekeningen online aan te vragen

Wanneer je bij SNS Bank voor een zakelijke rekening gaat, dan heb je twee mogelijkheden. Je kunt de ZZP rekening openen of de Zakelijke Rekening. Beide zakelijke rekeningen kun je online openen. Hierbij heb je jouw KVK-nummer nodig en een geldig legitimatiebewijs. Je vult een aantal vragen over je bedrijf in en vervolgens een aantal vragen over de te openen rekening. Hierna verstuur je je aanvraag en wordt die binnen een paar weken behandeld. Jouw soort organisatie bepaalt de doorlooptijd van je aanvraag.

ABN AMRO: eenvoudig een zakelijke rekening in vijf minuten openen

Ook bij ABN AMRO open je gemakkelijk en snel een zakelijke rekening online. Dit gebeurt in drie stappen. Je vraagt online je zakelijke pakket aan in vijf minuten. Hierna worden door ABN AMRO je bedrijfsgegevens en persoonlijke gegevens gecontroleerd. Wanneer dit in orde is, worden betaalpassen en overige zaken voor je rekening naar je huis gestuurd. Heb je nog geen particuliere rekening bij ABN, dan komt de partner van ABN, AMP, nog bij je langs om een kopie van je legitimatiebewijs te maken en je het contract te laten tekenen.

ASN Bank: Duurzaam bankieren

Bij de ASN Bank kun je meerdere zakelijke rekeningen openen, afhankelijk of je een betaalrekening of spaarrekening wenst. Voor zzp’ers heeft ASN bijvoorbeeld een speciale rekening, die de eerste drie maanden gratis is, waarbij je eenvoudig online en mobiel kunt bankieren. Na de eerste drie maanden betaal je slechts €6.50 per maand. Of kies voor ASN Creditcard zakelijk voor (startende) ondernemers, waarbij je wereldwijd kunt betalen, een duurzame creditcard ontvangt en zakelijke en particuliere uitgaven strikt gescheiden houdt.

Overstappen van zakelijke rekening

Het is aan te raden om van tijd tot tijd de kosten van je zakelijke rekening te vergelijken met de kosten bij andere aanbieders. De markt voor zakelijk bankieren is de laatste jaren aan verandering onderhevig, waardoor de rekening die toen het beste en goedkoopste voor jouw bedrijf was dit nu niet meer hoeft te zijn. Daarbij groeit jouw onderneming ook en zijn er andere, voordeligere zakelijke rekeningen voor middelgrote bedrijven dan voor kleine ondernemingen.

De overstapservice van Nederlandse banken

Overstappen van zakelijke rekening neemt slechts nog ongeveer tien minuten van je tijd in beslag. Dit komt, omdat de Nederlandse banken de overstapservice tot leven hebben geroepen om het veranderen van rekening gemakkelijker voor de klant te maken. Je opent een zakelijke rekening bij de nieuwe bank, tekent een formulier en geeft bij je nieuwe bank aan dat je gebruik wenst te maken van de overstapservice. Automatisch worden nu al je bij- en afschrijvingen van je oude naar je nieuwe rekening doorgezet. Ook worden bedrijven die periodiek geld innen, zoals bij abonnementen, ingelicht door de nieuwe bank. Alleen bedrijven die geld naar jouw rekening overmaken, moet je zelf nog inlichten.

Waarom zou je overstappen?

Overstappen is raadzaam om te doen in sommige gevallen. Je kunt jaarlijks wel honderd euro besparen door zakelijke rekeningen te vergelijken. Kies je ervoor om een zakelijke rekening af te sluiten bij kleinere banken, dan brengt dit nog meer voordeel met zich mee: de klantenservice is uitstekend en persoonlijker, je kunt gemakkelijker zaken zelf regelen en je hebt een hogere spaarrente op zowel de betaal- als de spaarrekening.

Vond je dit interessant? Check dan deze artikelen ook:

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Ons gewaardeerde startpakket: Diverse templates & honderden euro's besparen! 💸

Tijdelijk van €24,95 voor slechts €9,-!

    • Leer 10 belangrijke en meest gebruikte manieren om eenvoudig tot wel €1.000 per jaar te besparen;
    • Plus een Factuur voorbeeld;
    • Plus een Begroting voorbeeld;
    • Plus een Btw berekenen template;
    • Plus een Rittenregistratie template.

👉  Al meer dan 5.700 keer gedownload!

De laatste bijdrages in onze kennisbank 👇

We schrijven wekelijks nieuwe posts over alles wat met ondernemen, kennisontwikkeling en geld & tijd besparen te maken heeft. Artikelen vol bewezen bespaarmethodes en handige tips en trucs voor jou als zzp’er. Check ze hieronder.

Populaire beleggingsmogelijkheden van dit moment

Populaire beleggingsmogelijkheden van dit moment

De ontwikkelingen op de financiële markten gaan aan de meeste mensen ongemerkt voorbij. Ze horen er over als het op het nieuws komt, zoals bij een beurscrash, een financiële crisis, of een nieuw record voor de Bitcoin koers, maar verder blijft het wat...

De auto van de zaak & bijtelling voor een zelfstandige

De auto van de zaak & bijtelling voor een zelfstandige

Wanneer je besluit om als ondernemer een auto ‘van de zaak’ te nemen zijn er verschillende mogelijkheden. Die mogelijkheden zijn uitgebreider dan voor een werknemer in loondienst. Op de eerste plaats heeft de laatst genoemde, meestal te maken met een budget...