Home » Zakelijke rekening » Goedkoopste zakelijke rekening

Goedkoopste zakelijke rekening

Oké, je hebt eindelijk besloten dat een zakelijke rekening openen geen overbodige luxe is. Indien je reeds een bank op het oog hebt, wil je natuurlijk hun zakelijke rekening vergelijken met die van andere aanbieders, zodat je de juiste keuze maakt.

De goedkoopste zakelijke rekening kan namelijk aan al je eisen voldoen of je meer voordelen te bieden hebben dan een duurdere variant. Het omgekeerde kan helaas ook het geval zijn.

Om je te helpen met het maken van een geschikte keuze, omschrijf ik in dit artikel vier van de goedkoopste zakelijke rekeningen voor je, waarbij ik zowel de voordelen als de nadelen behandel. Je kunt dan zelf bepalen welke het best bij jou situatie als zzp’er past.

Criteria bepalend voor het zijn van een goedkope zakelijke rekening   

Om te weten wanneer er sprake is van een goedkope zakelijke rekening, moet je eerst vaststellen welke rekeningen er allemaal zijn en wat de prijsverschillen zo grofweg zijn. Dit blijkt flink te variëren en daarmee is het goed dat je je aan het orënteren bent op de goedkoopste. De meer prijzige zakelijke rekeningen kunnen zomaar starten rond de €20,- per maand om deze rekening te openen. Dit wil zeggen dat je per jaar alleen aan het hebben van de rekening soms al €240,- moet betalen, een bedrag dat je als zzp’er wellicht anders wilt besteden. Gelukkig zijn er genoeg goedkope alternatieven op de markt waarmee je al je bankzaken kan verrichten.

Deze behandel ik dus in de volgende paragrafen. Wil je het totale overzicht zien en direct een rekening openen? Ga dan meteen naar onze vergelijker.

De zakelijke rekening van N26  

Een van de meest nieuwe en tevens erg populaire zakelijke rekeningen onder zzp’ers is N26. Het betreft een 100 procent gratis zakelijke rekening waarbij je ook nog een gratis creditkaart krijgt. Je bancaire handelingen verricht je of via hun mobiele app of via hun webapplicatie. Je kunt iDeal jammer genoeg niet gebruiken voor het verrichten van betalingen met deze zakelijke rekening, maar als freelancer heb je aan hun basisproduct waarschijnlijk reeds genoeg. Je krijgt zelfs direct pushnotificaties bij betalingen, waardoor je niet hoeft te missen bij deze rekening. De bank heeft ondertussen al meer dan 3,5 miljoen klanten, dus echt nieuw kunnen we N26 bank niet meer noemen.

Meteen openen?

De Knab zakelijke rekening

De Knab bank is ook één van de goedkopere zakelijke rekeningen. Dat heeft ermee te maken dat je in de prijs al 1.000 gratis transacties krijgt en dus niet snel voor verrassingen komt te staan. Knab is ook al lange tijd populair onder Nederlandse ondernemers en won al meerdere prijzen. De bank houdt van starters en geeft je daarom 50 % korting op je abonnementskosten in het eerste jaar. Naast de N26 bank is Knab de goedkoopste zakelijke rekening en biedt door o.a. bijvoorbeeld iDeal wel enkele duidelijke voordelen ten opzichte van N26. Aan jou de keuze!

Meteen openen?

Holvi Zakelijke rekening  

Holvi is een Fins bankproduct, vandaar dat er een Finse IBAN code aan je rekening is gekoppeld. Je kunt facturen opmaken en versturen via hun app maar helaas geen iDeal betalingen verrichten. Aangezien dit ook een gratis zakelijke rekening is en je een creditcard krijgt voor je transacties, namen we deze bank uiteraard ook op in dit rijtje van goedkope zakelijke rekeningen.

Meer weten?

ASN betalen zelfstandigen

Bij de zoektocht naar een zakelijke rekening kom je vanzelf ook vaak ASN tegen. Náást het feit dat de ASN bank een hele duurzame bank is, staat ie ook niet voor niets in het rijtje met goedkope zakelijke rekeningen.  Je betaalt €6,50 per maand voor deze rekening die speciaal voor zzp’er is ontwikkeld. Met deze rekening mag je 1.000 gratis transacties per jaar verrichten en hoef je de eerste drie maanden geen abonnementskosten te betalen. Helaas is deze goedkoopste zakelijke rekening (nog) niet aan automatisch aan boekhoudsoftware gekoppeld waardoor je dat zelf zal moeten blijven doen, maar dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn.


Naast de genoemde 4 goedkope zakelijke rekeningen zijn er nog tal van andere zakelijke banken die voor jou relevant kunnen zijn. Je kunt daarom hier andere zakelijke rekeningen vergelijken met elkaar of via deze link onze andere artikelen lezen over het openen van een zakelijke rekening als ondernemer.

Belangrijk om te vermelden is dat zzpvergelijker.nl geen financieel advies geeft. We vertellen je slechts onze ervaringen, maar laten de keuze volledig bij jou als ondernemer. Wij kunnen daarom ook geen vragen beantwoorden die een adviserend karakter hebben. Voor andere vragen staan we uiteraard voor je klaar.

Vond je dit interessant? Check dan deze artikelen ook:

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Ons gewaardeerde startpakket: Diverse templates & honderden euro's besparen! 💸

Tijdelijk van €24,95 voor slechts €9,-!

    • Leer 10 belangrijke en meest gebruikte manieren om eenvoudig tot wel €1.000 per jaar te besparen;
    • Plus een Factuur voorbeeld;
    • Plus een Begroting voorbeeld;
    • Plus een Btw berekenen template;
    • Plus een Rittenregistratie template.

👉  Al meer dan 5.700 keer gedownload!

De laatste bijdrages in onze kennisbank 👇

We schrijven wekelijks nieuwe posts over alles wat met ondernemen, kennisontwikkeling en geld & tijd besparen te maken heeft. Artikelen vol bewezen bespaarmethodes en handige tips en trucs voor jou als zzp’er. Check ze hieronder.

Populaire beleggingsmogelijkheden van dit moment

Populaire beleggingsmogelijkheden van dit moment

De ontwikkelingen op de financiële markten gaan aan de meeste mensen ongemerkt voorbij. Ze horen er over als het op het nieuws komt, zoals bij een beurscrash, een financiële crisis, of een nieuw record voor de Bitcoin koers, maar verder blijft het wat...

De auto van de zaak & bijtelling voor een zelfstandige

De auto van de zaak & bijtelling voor een zelfstandige

Wanneer je besluit om als ondernemer een auto ‘van de zaak’ te nemen zijn er verschillende mogelijkheden. Die mogelijkheden zijn uitgebreider dan voor een werknemer in loondienst. Op de eerste plaats heeft de laatst genoemde, meestal te maken met een budget...