Home » Blog » ERP-software voor zzp’ers

ERP-software voor zzp’ers

Vooral kleine bedrijven en freelancers aarzelen nog vaak om ERP-software te introduceren omdat ze zichzelf te klein achten of bang zijn voor de financiële en administratieve kosten. Ontdek hoe freelancers kunnen profiteren van het gebruik van ERP-software.

De definitie van ERP

De drie letters ERP staan voor Enterprise Resource Planning. Dit beschrijft de taak om alle bedrijfsrelevante middelen in het bedrijf op het juiste moment op de juiste plaats, in de vereiste kwaliteit en kwantiteit en met de juiste informatie te verstrekken.

Wat is ERP-software?

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf, sector en interne structuren vereist deze taak een aantal soms complexe bedrijfsprocessen die op elkaar voortbouwen. Dit is waar ERP-software om de hoek komt kijken. Het stelt bedrijven in staat alle bedrijfsprocessen aan de softwarekant weer te geven. Hierdoor ontstaat een digitaal beeld van het hele bedrijf met al zijn processen.

Door de efficiëntere inrichting van bestaande processen kunnen bestaande middelen doelgerichter en vooral winstgevender worden ingezet. Op deze manier kunnen bedrijven door het gebruik van geschikte ERP-software op lange termijn een doorslaggevend concurrentievoordeel behalen.

De eisen die een bedrijf stelt aan ERP-software kunnen van bedrijf tot bedrijf sterk verschillen. De ERP-markt is echter zo divers dat deze nu aan alle eisen kan voldoen, hoe individueel ook.

ERP software voor zzp’ers

Zo is er ook ERP software voor zzp’ers. Om te begrijpen welke eisen deze bijzondere groep aan adequate ERP-software stelt, is het eerst nodig daar nader naar te kijken.

Zzp’ers zijn eenmansbedrijven wat inhoud dat u de taken van alle bedrijfsonderdelen en afdelingen alleen moet coördineren en afhandelen. Dit geldt ook voor bedrijfsgebieden die niet direct betrokken zijn bij zakelijk succes.

Verminder administratieve inspanning

Veelal gaat het dan om administratieve werkzaamheden die kostbare tijd in beslag nemen. ERP-software kan freelancers aanzienlijk ontlasten bij het uitvoeren van deze werkzaamheden. Dit geeft zzp’ers extra capaciteit om meer winstgevende taken uit te voeren.

Belangrijke ERP-functies voor zzp’ers

Om deze reden is het raadzaam om ERP-software te introduceren voor het afhandelen van fiscale en boekhoudkundige processen. Aangezien min of meer alle zzp’ers met deze taken in aanraking komen, ongeacht de branche, kan een geschikt systeem bij regelmatig gebruik zeer tijdbesparend zijn.

Bovendien kan taakbeheer met een geïntegreerde afsprakenkalender zzp’ers helpen om alle belangrijke taken, projecten en bestellingen in de gaten te houden.

Kosten van ERP-software voor zzp’ers

Zoals eerder vermeld, aarzelen veel zzp’ers om ERP-software aan te schaffen omdat deze te duur zou zijn of door de moeite die met de implementatie gepaard gaat. In de praktijk is dit echter niet meer het geval. Aan de slag met ERP-software hoeft ook niet ingewikkeld te zijn. Er zijn Cloud gebaseerde ERP-systemen die dezelfde dag in gebruik genomen kunnen worden.

Conclusie: de juiste ERP-software voor freelancers

De enorme diversiteit van de ERP-markt stelt uiteindelijk elke freelancer in staat om een passend systeem te vinden voor het betreffende behoefteprofiel. Om deze reden mogen freelancers in geen geval afstand doen van de voordelen van een ERP-systeem.

Vond je dit interessant? Check dan deze artikelen ook:

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Ons gewaardeerde startpakket: Diverse templates & honderden euro's besparen! 💸

Nu voor slechts €5,-!

    • Leer 10 belangrijke en meest gebruikte manieren om eenvoudig tot wel €1.000 per jaar te besparen;
    • Plus een Factuur voorbeeld;
    • Plus een Begroting voorbeeld;
    • Plus een Btw berekenen template;
    • Plus een Rittenregistratie template.

👉  Al meer dan 5.700 keer gedownload!

De laatste bijdrages in onze kennisbank 👇

We schrijven wekelijks nieuwe posts over alles wat met ondernemen, kennisontwikkeling en geld & tijd besparen te maken heeft. Artikelen vol bewezen bespaarmethodes en handige tips en trucs voor jou als zzp’er. Check ze hieronder.

Waarom is een zakelijke rekening duurder?

Waarom is een zakelijke rekening duurder?

Je hebt over alle voordelen van een zakelijke rekening gelezen en hebt besloten om een zakelijke rekening af te sluiten bij de bank van jouw keuze. Je komt er echter achter dat een zakelijke rekening duurder is, dan bijvoorbeeld een tweede privé rekening af...

Hoe kies ik de juiste zakelijke outfit?

Hoe kies ik de juiste zakelijke outfit?

In Nederland zijn duizenden mensen zelfstandig ondernemer. Hoewel het aantal starters in 2020 iets minder is ten opzichte van het jaar ervoor zijn er nog steeds meer dan 1 miljoen zzp’ers in Nederland. Als zzp’er is het dus van groot belang om indruk te maken...

Geen betaling? Beslag leggen is een mogelijkheid

Geen betaling? Beslag leggen is een mogelijkheid

Het is erg vervelend als je werk hebt uitgevoerd voor een bedrijf en zij betalen je factuur niet. Je hebt al telefonisch contact gelegd, ze geven aan dat zij de facturen betalen, maar nog steeds niets. Je hebt e-mail contact gehad, herinneringen gestuurd,...

Elektrisch rijden voor zzp’ers: de voordelen

Elektrisch rijden voor zzp’ers: de voordelen

Als zzp'er ben je vaak veel onderweg. Je auto is dus belangrijk voor je en er zijn heel wat keuzes te maken op dit vlak. Wil je een auto kopen of leasen? Op de zaak of privé? En ga jij rijden op brandstof of elektrisch? Er zijn verschillende redenen om over...

Een bedrijfskrediet afsluiten: 4 zaken om op te letten

Een bedrijfskrediet afsluiten: 4 zaken om op te letten

Als ondernemer heb je soms een fantastisch idee waar je helaas niet goed geld voor hebt. Vaak wordt er dan voor gekozen een zakelijke lening, ofwel een bedrijfskrediet, af te sluiten. Het komt helaas ook wel eens voor dat je voor het voortbestaan van je...