goedkope bestelautoverzekering berekenen, goedkope bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering vergelijken: dit zijn de mogelijkheden

Wil je een bestelautoverzekering vergelijken? Je kunt online de premie berekenen van de verzekeringen, zodat je een goedkope bestelautoverzekering kunt afsluiten. Kijk verder dan de premie alleen, door ook goed te letten op de dekking waar je op kunt rekenen.

Let op: je kunt een bestelautoverzekering afsluiten als de Belastingdienst jouw auto ziet als een bestelauto. Je dient aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Een bestelauto die je zakelijk rijdt kan met een grijs kenteken een aantal fiscale voordelen bieden. Dat zie je niet direct terug in de premie voor de verzekering. De fiscale voordelen bestaan bijvoorbeeld uit het aftrekken van de BTW over de aanschafprijs en de vrijstelling van de BPM. Bovendien betaal je een lager tarief voor de wegenbelasting.

Wil je een bestelautoverzekering vergelijken met een normale autoverzekering? Houd er rekening mee dat verzekeraars je verplichten een van de beiden af te sluiten, afhankelijk van de manier waarop je de auto gebruikt. Rijd je als koerier of taxichauffeur met de auto? Dan heb je daar een zakelijke verzekering voor nodig. Andersom mag je daar niet zomaar gebruik van maken als de Belastingdienst jouw auto niet ziet als een bestelauto.

Goedkope bestelautoverzekering: zakelijk of privé

Je dient een bestelautoverzekering af te sluiten als je een bestelauto voor je eigen bedrijf gebruikt. Je hebt als zzp’er een zakelijke verzekering nodig, omdat je hiervoor niet voldoende hebt aan een normale autoverzekering.

Een particuliere autoverzekering zou je niet de juiste dekking bieden, als je zakelijk gebruik maakt van de auto. De kans is groot dat je er veel kilometers mee maakt. Ook het zakelijke karakter van die ritten leidt ertoe dat je niet gedekt bent met een privé-autoverzekering. Benieuwd wanneer er sprake is van zakelijke ritten? We zetten 5 voorbeelden voor je op een rij:

Betaald personenvervoer

Rijd je als taxi of zorg je met een busje voor het vervoer van personen? Indien de ritten onderdeel uitmaken van jouw werk als zzp’er is er sprake van zakelijke ritten. Je dient de bestelautoverzekeringen te vergelijken om jouw bestelauto of andere zakelijke auto goed te verzekeren.

Goederenvervoer

Heb je een bestelauto met een laadruimte die je gebruikt om goederen te vervoeren naar klanten? Net als wanneer je werkt als pakketbezorger heb je daar een zakelijke autoverzekering voor nodig.

Rijlessen met kandidaten

Als rijschool gebruik je een zakelijke autoverzekering. Dat hoeft geen bestelautoverzekering te zijn, maar moet wel zakelijk dekking bieden voor de ritten die je zelf maakt en de kilometers waarbij er een kandidaat achter het stuur zit.

Ritten als garage of leasebedrijf

Als garage of leasebedrijf kun je rijden met auto’s van de zaak of van klanten, net als met bestelauto’s met materialen. In alle gevallen heb je daar een zakelijke autoverzekering voor nodig, omdat je niet genoeg hebt aan de dekking van een particuliere verzekering.

Koeriersdiensten

Koeriers maken gebruik van een bestelauto, dus daarvoor sluit je een bestelautoverzekering af. Vergelijk de verzekeringen voor bestelauto’s, zodat je daar een goede en goedkope keuze uit kunt maken.

Gebruik je als zzp’er een auto waarmee je naar klanten rijdt? Of rijd je daarmee naar kantoor en weer terug om je werk te kunnen doen? Als je daarvoor een personenauto gebruikt heb je daar geen bestelautoverzekering voor nodig. Sterker nog, je kunt een privé-autoverzekering gebruiken om jouw auto te verzekeren. Een zakelijke autoverzekering is niet nodig, omdat je de auto daarvoor niet voldoende gebruikt om te spreken van zakelijke ritten.

Vergelijken: zakelijk gebruik

Een bestelautoverzekering vergelijken doe je op een vergelijkbare manier als voor personenauto’s. Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren, zoals de risico’s die je loopt op schade die je aan anderen toebrengt. Je kunt je daarvoor verzekeren met een WA-bestelautoverzekering. Dit is het verplichte onderdeel van de verzekering, voor iedereen die in Nederland de weg op wil met een motorvoertuig.

Daarnaast heb je de kans om de dekking uit te breiden, om ook schade te verzekeren die ontstaat aan jouw bestelauto. Je kunt daarvoor gebruik maken van een WA Beperkt Casco dekking of een WA Allrisk dekking. In het eerste geval verzeker je schade die buiten jouw schuld om ontstaat. Je kunt denken aan invloeden van het weer of joyriding. En wil je ook de schade die je zelf per ongeluk veroorzaakt verzekeren? Met een WA Allrisk bestelautoverzekering ben je ook verzekerd als je per ongeluk tegen een paaltje aanrijdt of op een andere manier schade veroorzaakt.

Het is verleidelijk om de meest goedkope bestelautoverzekering te kiezen uit de vergelijking. Let er wel altijd goed op dat je geen appels met peren vergelijkt. Ga uit van alleen maar WA bestelautoverzekeringen, WA Beperkt Casco dekkingen of WA Allrisk polissen. Schat eerst de risico’s in die je loopt, houd rekening met de leeftijd van de bestelauto en kies op basis daarvan het type verzekering dat je wilt afsluiten. Binnen dat type kun je zoeken naar de goedkoopste bestelautoverzekering uit de vergelijking. Let wel goed op eventuele verschillen in eigen risico en de verzekerde bedragen. Vind je het lastig om een goede keuze te maken uit het aanbod? Een erkend adviseur helpt je daar graag bij, zodat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Goedkope bestelautoverzekering: dekking en premie

Een goedkope bestelautoverzekering sluit je af door goed te kijken naar zowel de dekking als de premie. Een polis is pas echt goedkoop als je een lage premie betaalt en je daar toch op kunt rekenen als er een keer iets aan de hand is. Je hebt uiteindelijk niets aan de goedkoopste bestelautoverzekering die niet uitkeert in het geval van schade, omdat je een hoog eigen risico hebt of de dekking toch tegen blijkt te vallen.

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)