beste zakelijke rekening openen

Beste zakelijke rekening

Als ondernemer komt er veel op je af als je een bedrijf start. Laten we eerlijk zijn; vaak is het maar gedoe. Wat wij wel veel horen is dat zzp’ers willen weten dat ze ‘goed zitten’ bij de rompslomp die ze in orde moeten maken. Een zakelijke rekening openen behoort tot een van deze handelingen, die je als zzp’er het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium meteen goed in orde maakt. Ondanks dat je hier misschien niet zo bij stilstaat tijdens het uitbouwen van je bedrijf, is het ontzettend belangrijk om direct de beste bank voor jouw bedrijf te kiezen. 

In dit artikel informeer ik je om deze reden nader over het belang van een dergelijke rekening, waarna ik inga op de overwegingen die je moet maken bij het kiezen van de beste zakelijke rekening voor je bedrijf.

Wil je direct naar de zakelijke rekeningen en je keuze maken? Klik dan op deze link: Zakelijke rekening vergelijken!

Het belang van een zakelijke rekening voor een zzp’er

Als zzp’er ben je voor 100 procent verantwoordelijk voor alles wat er binnen je onderneming gebeurt. Ofschoon je enkele van je taken kunt delegeren aan bv. een boekhouder, of andere ondersteunende dienstverlening, hangt je succes voor een groot deel af van je eigen inzet.

Je ziet letterlijk je kapitaal groeien of slinken terwijl je bezig bent om met je bedrijf de plek op de markt te veroveren die je toekomt. Tijdens die weg zet je vele stappen en daarbij horen ook diverse zakelijke transacties. Dit wil je overzichtelijk bij elkaar hebben, zodat je voor je administratie zo min mogelijk tijd kwijt bent. Door je uitgaven te doen vanuit een zakelijke rekening:
– weet je ten alle tijde hoeveel je nog kan uitgeven;
– voorkom je dat je het geld dat je voor je huishouden reserveert gebruikt voor het aanschaffen van bijvoorbeeld kantoorbenodigdheden;
– heb je vanwege de bijgeleverde boekhoudpakket gelijk een overzichtelijke financiële boekhouding;
– zie je meteen welke projecten je hebt uitgevoerd en hoeveel je aan ze verdiend hebt;
– kun je je verzoek tot vrijstellingen gemakkelijk bewijzen bij de belastingdienst.

Beste zakelijke rekening kiezen

De ene zakelijke bankrekening vergelijken met de andere zodat je de meest geschikte uitkiest voor je bedrijf, doe je door onderstaande stappen te volgen: 

1. Ga na hoe uniek je bedrijf is: er zijn namelijk veel aanbieders van zakelijke rekeningen voor zzp’ers die elk hun eigen bedrijfsprofiel hebben. Dit merk je ook aan de manier waarop ze de afnemers van hun producten bedienen. Door te weten wie je als bedrijf bent kun je nagaan welke van deze aanbieders met jou matcht, omdat je wellicht al je bankzaken via hen zal laten verlopen. Dit levert je vaak ook leuke kortingen op.

2. Je budget: om een zakelijke rekening te openen zal je elke maand een bepaald tarief aan kosten moeten betalen. Deze zijn vrij laag waardoor het wellicht niet zo’n probleem zal zijn om het desbetreffende bedrag aan een kant te zetten. Anders wordt het wanneer je meer uitgeeft dan ontvangt met je bedrijf. In zulke gevallen draai je elke cent om, voordat je het aan a of b besteedt. Gelukkig stellen de meeste aanbieders van zakelijke rekeningen je in staat om in het eerste jaar gratis van hun product gebruik te maken, waardoor je wat ademruimte hebt in je opstartfase.

3. Ga de voorzieningen uit de diverse pakketten na: Elke aanbieder probeert jou als klant enthousiast te maken voor hun product. Vandaar dat de basis van elke zakelijke rekening hetzelfde is, maar het veelal van de verschillende extra’s afhangt voor welke aanbieder je kiest. Zoals in het eerste punt aangegeven moet er daarnaast ook een bepaalde klik zijn tussen jouw bedrijf en deze bank, maar minstens zo belangrijk is het dat de bank past bij jouw wensen. De wensen voor nu, maar ook voor in de toekomst! Verdiep je dus goed in de diverse zakelijke mogelijkheden.

5. De voor – en nadelen van de zakelijke rekening in relatie tot de behoeften van je bedrijf: alle zakelijke rekeningen zijn zodanig samengesteld dat ze je als ondernemer aantrekken tot het openen van een rekening:
– Zo kan je bijvoorbeeld bij N26 terecht voor een gratis zakelijke rekening, die je voornamelijk met een mobiele telefoon beheerd. Ook de financiële transacties die je bij hen pleegt, zijn gratis.
– ING biedt je een zakelijke rekening aan die je desgewenst met hun andere bankproducten kunt uitbreiden. 
– Van Triodos is bekend dat erg voorop lopen (met o.a. ASN) op het gebied van duurzaamheid. Tegenwoordig ook erg belangrijk natuurlijk! 
Knab is een bank waar je ook in het eerste jaar veel voordeel hebt en ontzettend populair is onder zzp’ers vanwege de transparantie en lage kosten.
– Tenslotte krijg je van Regio Bank het gevoel dat je al lang bij hen over de vloer komt door hun warme en persoonlijke behandeling.

Open de beste zakelijke rekening voor jou!

Door te weten wat je precies nodig hebt om al je zakelijke transacties vlot te laten verlopen, maak je dus een keuze uit deze en alle overige beschikbare aanbieders van dit bank product. 

Je zult dus pas de beste zakelijke rekening openen indien je weet waar je bedrijf voor staat en naar toe aan het groeien is. Daar kom je achter door je bedrijfsplan naast de uiteindelijke uitvoering van dit plan te leggen om vervolgens het resultaat te toetsen aan de verschillende rekeningen op de markt. Je kunt hier elke zakelijke rekening vergelijken met elkaar.

Let op: zzpvergelijker.nl geeft nooit financieel advies. Wij schrijven enkel onze ervaringen op, maar kunnen geen adviesvragen beantwoorden.