Home » Zakelijke rekening » Wat is de beste zakelijke rekening voor zzp’ers?

Wat is de beste zakelijke rekening voor zzp’ers?

Als zzp’er is het altijd handig om een zakelijke rekening te open voor je bedrijf als je deze nog niet hebt. Je kunt namelijk genieten van vele voordelen die je anders niet hebt als je gebruik maakt van enkel je privérekening. Er zijn verschillende grote, middelgrote en kleinere banken in Nederland die aantrekkelijke zakelijke bankpakketten aanbieden. Maar wat is de beste zakelijke rekening voor zzp’ers? Je komt het te weten door hieronder verder te lezen.

Een zakelijke rekening voor de zzp’er

Een zzp’er is niet verplicht om een zakelijke rekening te openen voor zijn of haar bedrijf. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van je privérekening, maar dan wordt het lastig om telkens op effectieve wijze bij te houden welke inkomsten en uitgaven voor privédoeleinden zijn geweest en welke zakelijk. Het openen van een zakelijke rekening biedt hierbij verschillende handige voordelen. Zo kom je niet alleen professioneler over bij de klant, maar je krijgt zelf een beter inzicht tot de geldstromen van je onderneming.

 

Wil je graag een zakelijke bankrekening openen? Doe dat dan direct via ons overzicht van zakelijke banken.

 

Voordelen van een zakelijke rekening

Overweeg je het openen van een zakelijke bankrekening? Dan kan je rekenen op de volgende voordelen:

 • Je krijgt een beter inzicht tot je inkomsten en uitgaven.
 • Je privérekening en zakelijke rekening worden gescheiden gehouden.
 • Je komt professioneel over bij de klant.
 • Boekhoudkoppeling is mogelijk. Ook iDeal koppeling kan bij de meeste banken.
 • Bij het openen van een zakelijke rekening geniet je van startersvoordeel of verschillende welkomstkortingen en -acties voor nieuwe klanten en startende zzp’ers.
 • Het aanbod van zakelijke diensten en producten waar je uit kunt kiezen is ruim.
 • Je kunt meer doen met een zakelijke bankrekening dan enkel betalingsverkeer.
 • Gebruik je je zakelijke bankrekening voor het betalen van bepaalde kosten? Die kunnen dan aftrekbaar zijn van de winst.
 • Bepaalde banken geven tot 1.000 gratis transacties per jaar.
 • De mogelijkheid om rente te verdienen op je betaalrekening bij sommige banken.
 • Overstappen is bij de meeste banken netjes geregeld.

 

De beste zakelijke rekening voor zzp’ers

De beste zakelijke rekening is niet eenvoudig te bepalen, aangezien dit een persoonlijke bepaling is. Dat de ene bank de beste zakelijke rekeningen aanbiedt in de ogen van de ene klant, hoeft niet te betekenen dat een andere klant hier ook zo over denkt. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met alle andere factoren. Denk zo aan de verhouding van de kosten in combinatie met de voorwaarden die verbonden zijn aan de zakelijke rekening, de functionaliteiten, de service en wat het bankpakket precies inhoudt.

 

Beste zakelijke rekening op basis van prijs: Knab

Een standaard zzp’er heeft meer dan genoeg aan een standaard zakelijke bankrekening, aangezien volgens cijfers zzp’ers gemiddeld 160 transacties per jaar doen. Knab biedt hierbij niet alleen een aantrekkelijk maandelijks tarief voor de zakelijke rekening, maar ook voordelige de transactiekosten die betaald moeten worden bij afschrijvingen en bijschrijvingen. Hieronder tref je de gemiddelde jaarlijkse kosten die verbonden zijn aan een zakelijke rekening bij de bekendste banken, waaruit duidelijk te zien is dat Knab de beste zakelijke rekening biedt op basis van prijs.

 

Bank Knab ASN SNS ABN ING Bunq Rabobank Triodos Van Lanschot
Kosten €72 €78 €90 €135 €135 €136 €138 €188 €239

 

Beste zakelijke rekening op basis van service: Knab

Bij het openen van een zakelijke rekening is de service van groot belang. Mocht er onverhoopt iets verkeerd gaan, dan kan je altijd rekenen op een snelle klantenservice van Knab zakelijk. Volgens cijfers van het tevredenheidsonderzoek van Knab is 93% van de klanten van Knab zakelijk momenteel tevreden. Volgens het onderzoek zijn de resultaten als volgt:

 

Bank Knab Regiobank ASN Triodos SNS ING Rabobank ABN
Cijfer 8,5 8,5 8,2 8,2 7,6 7,3 7,2 7,2

 

Beste zakelijke rekening op basis van functionaliteiten: ING

Het is voor een zzp’er belangrijk om alle handige en benodigde functionaliteiten te kunnen krijgen in één zakelijk bankpakket. Bij functionaliteiten dien je te denken aan zaken zoals het storten van geld, het toevoegen van extra gebruikers, het aanvragen van (extra) creditcards, zakelijk krediet of bijvoorbeeld multi valuta rekeningen. Bij de ING kan je gebruik maken van een klantvriendelijke mobiele app met handige functies.

 

Beste zakelijke rekening op basis van actuele vernieuwingen: Bunq

Voor een zzp’er is het van groot belang dat de bank waar de zakelijke rekening wordt geopend flexibel en innovatief te werk gaat, aangezien zzp’ers zelf vaak ook op de hoogte zijn van de laatste technologische snufjes. Niet alle banken hanteren en verfrissende en vernieuwende werkwijze, maar Bunq is de zakelijke bank die het best is op gebied van actuele vernieuwingen zoals dual pin waarbij je gebruik kunt maken van 2 pincodes op één bankpas, 25 rekeningen, maximaal 3 bankpassen en een handige app waar je alles mee kunt regelen en notificaties kunt instellen.

 

Het openen van een zakelijke rekening is zo gebeurd. Je dient wel rekening te houden dat elke bank een ander zakelijk bankpakket aanbiedt. Welk pakket geschikt is voor je specifieke situatie is afhankelijk van welke bank je kiest. Wij helpen je graag met het vergelijken van de beste zakelijke banken.

Vond je dit interessant? Check dan deze artikelen ook:

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Ons gewaardeerde startpakket: Diverse templates & honderden euro's besparen! 💸

Tijdelijk van €24,95 voor slechts €9,-!

  • Leer 10 belangrijke en meest gebruikte manieren om eenvoudig tot wel €1.000 per jaar te besparen;
  • Plus een Factuur voorbeeld;
  • Plus een Begroting voorbeeld;
  • Plus een Btw berekenen template;
  • Plus een Rittenregistratie template.

👉  Al meer dan 5.700 keer gedownload!

De laatste bijdrages in onze kennisbank 👇

We schrijven wekelijks nieuwe posts over alles wat met ondernemen, kennisontwikkeling en geld & tijd besparen te maken heeft. Artikelen vol bewezen bespaarmethodes en handige tips en trucs voor jou als zzp’er. Check ze hieronder.

Populaire beleggingsmogelijkheden van dit moment

Populaire beleggingsmogelijkheden van dit moment

De ontwikkelingen op de financiële markten gaan aan de meeste mensen ongemerkt voorbij. Ze horen er over als het op het nieuws komt, zoals bij een beurscrash, een financiële crisis, of een nieuw record voor de Bitcoin koers, maar verder blijft het wat...

De auto van de zaak & bijtelling voor een zelfstandige

De auto van de zaak & bijtelling voor een zelfstandige

Wanneer je besluit om als ondernemer een auto ‘van de zaak’ te nemen zijn er verschillende mogelijkheden. Die mogelijkheden zijn uitgebreider dan voor een werknemer in loondienst. Op de eerste plaats heeft de laatst genoemde, meestal te maken met een budget...