Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten zzp, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten per maand, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie vergelijken, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten per jaar

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken voor zzp’ers: maak de beste keuze

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken voor zzp’ers? Met een paar handige tips weet je waar je op moet letten en hoe je de mogelijkheden vergelijkt. Om de AVB wel af te sluiten of om daar geen gebruik van te maken. Kijk goed naar de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten voor zzp’ers, aan de hand van de premie per maand. Of …

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken voor zzp’ers: maak de beste keuze Lees verder »

beroepsaansprakelijkheidsverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of beroepsaansprakelijkheidsverzekering: de verschillen

Kiezen uit een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Het zijn twee totaal verschillende verzekeringen, waarover helaas toch altijd veel verwarring ontstaat. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een BAV en dekt vermogensschade die ontstaat door het werk dat je doet. Het gaat bijvoorbeeld om een verkeerd advies of een verkeerde berekening, waardoor er financiële schade ontstaat. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is …

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of beroepsaansprakelijkheidsverzekering: de verschillen Lees verder »

bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten: premie vergelijken

Benieuwd naar de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) kosten die je kunt verwachten? De premie die je betaalt is afhankelijk van een aantal factoren. Het is belangrijk om de risico’s in kaart te brengen waar jij mee te maken hebt, zodat je daar de juiste verzekering bij kunt kiezen. De premie van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is afhankelijk van de …

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten: premie vergelijken Lees verder »

aansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken, zzp aansprakelijkheidsverzekering, zzp aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers: alles over de dekking

Een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers: waarom zou je die afsluiten? Waar gewerkt wordt vallen spaanders, dus het is belangrijk om de risico’s in ieder geval in kaart te brengen. Je bepaalt vervolgens zelf of je daar een verzekering voor wilt afsluiten, omdat de polis niet verplicht is. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt bijvoorbeeld de kosten voor een nieuwe …

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers: alles over de dekking Lees verder »

wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp verplicht, wat is bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, kosten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en waarom is die voor een eenmanszaak interessant? Belangrijke vragen, waar we je graag antwoord op geven. Zo’n verzekering is voor jou als zzp’er niet verplicht, maar kan wel voorkomen dat je zelf voor hoge kosten moet opdraaien. We zetten voor je op een rij wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is en wat …

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Lees verder »

Meer over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Vind hieronder veelgestelde vragen over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Aansprakelijkheidsverzekeringen heb je in allerlei vormen en maten. Als Bedrijf en dus ook als ZZP’er is het erg belangrijk om de juiste aansprakelijkheidsverzekeringen afgesloten te hebben in het geval dat je ergens anders schade veroorzaakt. Hierom hebben wij op een rijtje gezet wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering inhoudt, of je hem nodig hebt en hoe je dan de juiste uitkiest.


Waarschijnlijk weet je wel wat een WA-verzekering is voor particulieren. Dit is een verzekering waarmee je verzekerd bent wanneer je schade toebrengt aan iemand anders of aan het eigendom van iemand anders. Deze aansprakelijkheidsverzekering geldt echter niet wanneer je schade aanbrengt terwijl je als ZZP’er aan het werk bent.


Stel dat je als zelfstandige loodgieter werkt en per ongeluk een fout maakt waardoor het huis waterschade heeft. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan je dekken voor deze kosten waardoor je er niet zelf voor hoeft op te draaien.


Wat allemaal gedekt is onder deze verzekering is schade die je het toegebracht bij het uitvoeren van een opdracht, schade die wordt veroorzaakt door ene inadequaat product wat jij hebt geleverd, beschadiging aan eigendommen van derden en de rente van de schade.


Hiermee is dus wel enkel schade verzekerd die je toebrengt aan andere en geen schade die je toebrengt aan jezelf.


Een uitzondering van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is schade die je toebrengt wanneer je het verkeerde advies hebt gegeven. Stel dat je als financieel adviseur werkt en jij hebt het advies gegeven waardoor een groot bedrijf veel geld is verloren dan heb je hiervoor nog een andere verzekering nodig.


Heb jij inderdaad een adviserende rol als ZZP’er dan is het eventueel verstandig om na te denken over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, deze verzekering dekt namelijk wel voor schade toegebracht door verkeerd gegeven advies.


Een andere soort aansprakelijkheid die je misschien nog nodig hebt is een verzekering waarbij milieu aansprakelijkheid is verzekerd. Dit houdt in dat alle schade die je aan het milieu toebrengt is verzekerd. Stel je werkt met veel chemische stoffen, dan kan het verstandig zijn om deze aansprakelijkheidsverzekering te nemen in het geval dat het ooit fout gaat met het lozen van deze chemische stoffen.


Tips voor het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is natuurlijk erg handig maar niet gratis en je wilt er natuurlijk niet meer geld aan uitgeven dan nodig. Hierom is de eerste tip uiteraard om gebruik te maken van ZZPVergelijker.nl. Hier kun je gemakkelijk alle bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken en zo de verzekering kiezen die het beste bij jou past en die de meest voordelige premie heeft.


Een andere tip is om goed te kijken naar het bedrag wat is verzekerd, vaak heb je meerdere opties. Als je met jouw soort werk niet met eigendommen van enorme waardes in aanraking komt dan kan het prima voldoende zijn om een verzekering te nemen die wat minder dekt dan de maximale dekking.


Een andere optie waarmee je vaak korting krijgt op jouw premie is door per jaar te betalen in plaats van per maand. Als ZZP’er maakt het vaak toch niet uit of je nu per jaar of per maand betaalt. Toch kun je er dan gemakkelijk veel geld mee besparen.


Ook is het belangrijk om regelmatig op zoek te blijven naar nieuwe verzekeringen. Vaak krijg je korting als je nieuw bent bij een verzekering en de premies veranderen natuurlijk ook ieder jaar. Hierdoor ben je waarschijnlijk voordeliger uit als je regelmatig van verzekering wisselt.