Autoverzekering

auto zakelijk of prive verzekeren

Moet je als zzp’er je auto zakelijk of privé verzekeren?

Hoe vaak gebruik je als zzp’er een auto voor je werk? Dit is een erg relevante vraag om in meerdere financiële opzichten te kunnen bepalen of je je voertuig voornamelijk als privébezit of beter als zakelijke wagen kunt classificeren. Werk je hoofdzakelijk vanaf één en dezelfde locatie – bijvoorbeeld vanuit je eigen woning – en …

Moet je als zzp’er je auto zakelijk of privé verzekeren? Lees verder »

autoverzekering zzp, zakelijke autoverzekering zzp

Autoverzekering voor zzp’ers: wat zijn de mogelijkheden?

Zoek je een autoverzekering voor zzp’ers? Afhankelijk van hoe je de auto gebruikt kun je een particuliere of een zakelijke autoverzekering afsluiten. In het eerste geval is het een verzekering die je ook als werknemer in loondienst kunt gebruiken, voor een eigen auto die je rijdt. Een zakelijke verzekering kent andere voorwaarden en je hebt …

Autoverzekering voor zzp’ers: wat zijn de mogelijkheden? Lees verder »

Meer over de zakelijke autoverzekering

Vind hieronder veelgestelde vragen over de zakelijke autoverzekering.

De ZZP autoverzekering; tips en vergelijken

Als ZZP’er heb je natuurlijk ook een auto nodig om van plek naar plek te komen, vooral als je veel afspraken hebt met verschillende klanten en bedrijven. Maar als je een auto hebt dan is een autoverzekering ook belangrijk om te hebben en hier wil je natuurlijk niet meer geld aan kwijt zijn dan nodig. Vandaar dat wij tips hebben verzameld die jou kunnen helpen met besparen en dat je op ZZPVergelijker ook alle autoverzekeringen snel en gemakkelijk kunt vergelijken om zo er de voordeligste uit te kiezen.


Verschillende soorten autoverzekeringen

Voordat je een verzekering afsluit is het wel handig om te weten wat voor soort autoverzekeringen er zijn. Vandaar dat ze hier allemaal op een rijtje staan en jij kunt bepalen wat er bij jou past.


Als eerste heb je de WA-verzekering voor auto’s, dit is het minimale wat verplicht is als je een auto hebt. In dit geval ben je verzekerd wanneer je schade toebrengt aan andermans auto. Schade bij jouw eigen auto is niet verzekerd. Dit is dan ook de goedkoopste verzekering.


De volgende optie is een autoverzekering genaamd de beperkt casco verzekering. Hierbij is de wettelijke aansprakelijkheid verzekerd en schade aan jouw eigen auto die is veroorzaakt door ruitbreuk, brand, diefstal, inbraak of door het weer. Hierbij ben je dus al voor een stuk meer verzekerd, uiteraard ligt de premie hier ook direct wat hoger.


De laatste optie is de meest volledige autoverzekering, deze heet de casco verzekering. Bij deze verzekering is alles verzekerd wat al bij de vorige verzekeringen is genoemd maar ook schade bij aanrijdingen en vandalisme is verzekerd. Hierbij ben je dus eigenlijk in elk geval van schade verzekerd en wordt het vergoed.


Extra verzekeringen voor je auto

Dit zijn de drie basisverzekeringen waar je uit kunt kiezen, maar er zijn nog meer extra verzekeringen die je erbij kunt nemen. Hiervan hebben we een paar die eventueel interessant zijn op een rijtje gezet.


Als eerste heb je een verkeersrechtsbijstandverzekering waarbij je verzekerd bent voor juridische hulp naar aanleidingen van problemen in het verkeer. Bij veel verzekeringen zijn deze inbegrepen. Een andere verzekering die er vaak bij is inbegrepen is een schadeverzekering voor inzittenden van het voertuig. Hierbij zijn jij en jouw passagiers verzekerd voor schade en letsel in het geval van een ongeval.


Wat als ZZP’er ook erg interessant kan zijn is een transportverzekering. Hierbij is al het transport wat je in jouw auto vervoert verzekerd. Dus gereedschappen die je meeneemt of materiaal wat je ophaalt en aflevert bij klanten is verzekerd.


Belangrijk rondom je zakelijke autoverzekering

Als eerste is het erg belangrijk om te weten dat je een zakelijke autoverzekering nodig gaat hebben wanneer je jouw auto ook zakelijk wilt inzetten. Met een zakelijke autoverzekering kun je jouw auto ook nog privé inzetten maar met een particuliere autoverzekering mag je hem niet zakelijk inzetten.


Wat ook belangrijk is om in jouw achterhoofd te houden is dat je geen BTW krijgt uitgekeerd als je een schadeclaim maakt. Aangezien je als ZZP’er BTW kunt aftrekken krijg je hem ook niet uitgekeerd bij een schadeclaim. Het voordeel hiervan is weer dat de waarde van jouw auto ook zonder BTW wordt gerekend en je daardoor een lagere premie zal hoeven betalen dan wanneer je een particuliere autoverzekering zou afsluiten. Al is een zakelijke autoverzekering gemiddeld wat duurder dan een particuliere autoverzekering en zal de uiteindelijke prijs dus ongeveer gelijk liggen.


Waar moet je verder op letten bij het vergelijken van een zakelijke autoverzekering?

Als eerste is het erg belangrijk om te weten dat je een zakelijke autoverzekering nodig gaat hebben wanneer je jouw auto ook zakelijk wilt inzetten. Met een zakelijke autoverzekering kun je jouw auto ook nog privé inzetten maar met een particuliere autoverzekering mag je hem niet zakelijk inzetten.


Als je via ZZPVergelijker op zoek gaat naar een goede zakelijke autoverzekering dan is het dus belangrijk om in de gaten te houden wat voor soort autoverzekering het is en hoeveel er wordt gedekt bij deze autoverzekering. Een verzekering kan heel goedkoop lijken maar als het enkel een WA-verzekering is dan wordt er natuurlijk ook niet heel veel gedekt bij deze verzekering.


Ook moet je letten op eventuele extra dingen die zijn meeverzekerd zoals schade voor inzittenden of juridische hulp in het geval van een verkeersongeval. Hierdoor kan de verzekering wat duurder uitvallen maar ze kunnen wel heel handig zijn.