Home » Blog » 5 tips voor het gezellig maken van je thuiskantoor

5 tips voor het gezellig maken van je thuiskantoor

Als zzp’er heb je misschien helemaal geen extern kantoor nodig. Waarom zou je ook? Het brengt alleen maar onnodige kosten met zich mee. Vind jij het prettig om een kantoor aan huis te hebben? Dan is het raadzaam dit kantoor ook gezellig te maken, zodat je er graag werkt. Onze 5 tips voor het gezellig maken van je thuiskantoor.

1. Natuurlijke materialen en kleuren

Op een kantoor wordt gewerkt. Het is daarom fijn als de omgeving waarin je werkt je rust geeft. Gebruik daarom natuurlijke materialen en kleuren. Denk aan een houten bureau, in plaats van wit. Een betonlook wand. Etc. Kies ook als vloer bijvoorbeeld een mooie rustige houtprint. Bijvoorbeeld PVC of laminaat.

2. Planten

Planten brengen leven in de tent. Letterlijk. Planten zijn niet alleen sfeervol om te zien, maar zorgen ook voor een gezondere lucht in huis. Dat helpt je beter te concentreren en gezonder te blijven. Planten op je kantoor zijn dan ook een absolute must!

3. Sfeerverlichting

Werken onder tl-verlichting is erg ongezellig. Kies daarom voor wat sfeerverlichting her en der in je thuiskantoor. Zo voelt de ruimte warm en gezellig aan. Kies voor led in plaats van halogeen- of gloeilampen. Zo help je je portemonnee en het milieu ook nog een handje.

4. Organiseer alles goed

Zorg voor voldoende opbergruimte voor mappen, kantoorbenodigdheden en documentatie. Een kantoor waar het een chaos is, zorgt er vaak ook voor dat het een chaos in je hoofd wordt. Het werkt niet prettig en maakt je druk in je hoofd. Werk daarom opgeruimd en georganiseerd. Dat is niet alleen gezelliger zitten, maar ook prettiger en efficiënter werken.

5. Met je gezicht naar het raam

Heb je een thuiskantoor met een raam? Zorg dan dat je naast of tegenover dat raam je bureau plaatst. Zo kun je tussen het werken door af en toe naar buiten kijken. Dat kan rustgevend werken. Bovendien is het goed voor je ogen om iedere 20 minuten minimaal zo’n 20 seconden in de verte te kijken. Zo voorkom je dat je ogen onnodig slijten door het vele computerwerk.

Vond je dit interessant? Check dan deze artikelen ook:

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Ons gewaardeerde startpakket: Diverse templates & honderden euro's besparen! 💸

Nu voor slechts €5,-!

    • Leer 10 belangrijke en meest gebruikte manieren om eenvoudig tot wel €1.000 per jaar te besparen;
    • Plus een Factuur voorbeeld;
    • Plus een Begroting voorbeeld;
    • Plus een Btw berekenen template;
    • Plus een Rittenregistratie template.

👉  Al meer dan 5.700 keer gedownload!

De laatste bijdrages in onze kennisbank 👇

We schrijven wekelijks nieuwe posts over alles wat met ondernemen, kennisontwikkeling en geld & tijd besparen te maken heeft. Artikelen vol bewezen bespaarmethodes en handige tips en trucs voor jou als zzp’er. Check ze hieronder.

Waarom is een zakelijke rekening duurder?

Waarom is een zakelijke rekening duurder?

Je hebt over alle voordelen van een zakelijke rekening gelezen en hebt besloten om een zakelijke rekening af te sluiten bij de bank van jouw keuze. Je komt er echter achter dat een zakelijke rekening duurder is, dan bijvoorbeeld een tweede privé rekening af...

Hoe kies ik de juiste zakelijke outfit?

Hoe kies ik de juiste zakelijke outfit?

In Nederland zijn duizenden mensen zelfstandig ondernemer. Hoewel het aantal starters in 2020 iets minder is ten opzichte van het jaar ervoor zijn er nog steeds meer dan 1 miljoen zzp’ers in Nederland. Als zzp’er is het dus van groot belang om indruk te maken...

ERP-software voor zzp’ers

ERP-software voor zzp’ers

Vooral kleine bedrijven en freelancers aarzelen nog vaak om ERP-software te introduceren omdat ze zichzelf te klein achten of bang zijn voor de financiële en administratieve kosten. Ontdek hoe freelancers kunnen profiteren van het gebruik van ERP-software. De...

Geen betaling? Beslag leggen is een mogelijkheid

Geen betaling? Beslag leggen is een mogelijkheid

Het is erg vervelend als je werk hebt uitgevoerd voor een bedrijf en zij betalen je factuur niet. Je hebt al telefonisch contact gelegd, ze geven aan dat zij de facturen betalen, maar nog steeds niets. Je hebt e-mail contact gehad, herinneringen gestuurd,...

Elektrisch rijden voor zzp’ers: de voordelen

Elektrisch rijden voor zzp’ers: de voordelen

Als zzp'er ben je vaak veel onderweg. Je auto is dus belangrijk voor je en er zijn heel wat keuzes te maken op dit vlak. Wil je een auto kopen of leasen? Op de zaak of privé? En ga jij rijden op brandstof of elektrisch? Er zijn verschillende redenen om over...