Home | Starten als zzp'er | 5 tips voor het gezellig maken van je thuiskantoor
kantoor aan huis zzp

5 tips voor het gezellig maken van je thuiskantoor

⏱ Leestijd: 2 minuten

Als zzp’er heb je misschien helemaal geen extern kantoor nodig. Waarom zou je ook? Het brengt alleen maar onnodige kosten met zich mee. Vind jij het prettig om een kantoor aan huis te hebben? Dan is het raadzaam dit kantoor ook gezellig te maken, zodat je er graag werkt. Onze 5 tips voor het gezellig maken van je thuiskantoor.

1. Natuurlijke materialen en kleuren

Op een kantoor wordt gewerkt. Het is daarom fijn als de omgeving waarin je werkt je rust geeft. Gebruik daarom natuurlijke materialen en kleuren. Denk aan een houten bureau, in plaats van wit. Een betonlook wand. Etc. Kies ook als vloer bijvoorbeeld een mooie rustige houtprint. Bijvoorbeeld PVC of laminaat.

2. Planten

Planten brengen leven in de tent. Letterlijk. Planten zijn niet alleen sfeervol om te zien, maar zorgen ook voor een gezondere lucht in huis. Dat helpt je beter te concentreren en gezonder te blijven. Planten op je kantoor zijn dan ook een absolute must!

3. Sfeerverlichting

Werken onder tl-verlichting is erg ongezellig. Kies daarom voor wat sfeerverlichting her en der in je thuiskantoor. Zo voelt de ruimte warm en gezellig aan. Kies voor led in plaats van halogeen- of gloeilampen. Zo help je je portemonnee en het milieu ook nog een handje.

4. Organiseer alles goed

Zorg voor voldoende opbergruimte voor mappen, kantoorbenodigdheden en documentatie. Een kantoor waar het een chaos is, zorgt er vaak ook voor dat het een chaos in je hoofd wordt. Het werkt niet prettig en maakt je druk in je hoofd. Werk daarom opgeruimd en georganiseerd. Dat is niet alleen gezelliger zitten, maar ook prettiger en efficiënter werken.

5. Met je gezicht naar het raam

Heb je een thuiskantoor met een raam? Zorg dan dat je naast of tegenover dat raam je bureau plaatst. Zo kun je tussen het werken door af en toe naar buiten kijken. Dat kan rustgevend werken. Bovendien is het goed voor je ogen om iedere 20 minuten minimaal zo’n 20 seconden in de verte te kijken. Zo voorkom je dat je ogen onnodig slijten door het vele computerwerk.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Startpakket voor zzp’ers

Download het zzpvergelijker startpakket

5 superhandige templates + gratis extra!

  • Een makkelijk invulbaar factuur voorbeeld;
  • Een zakelijk winst & verlies template;
  • Een handig template voor je privé maandlasten en spaarplan;
  • Een template om snel btw te berekenen;
  • Een rittenregistratie template;
  • Tijdelijke bonus: Leer de 10 populairste manieren om wel €1.000 per jaar te besparen;

Direct mee aan de slag? Het populaire zzpvergelijker.nl startpakket is tijdelijk geen €24,95, maar slechts €9,-!

👉 Vorige maand 89 keer gedownload!

Nieuw jaar, nieuw boekhoudpakket?

Maak direct een frisse start!

boekhoudpakket zzp

Nu zelfs 15 maanden gratis voor starters