Home | Blog | 5 redenen waarom zzp’er zijn niet leuk is

5 redenen waarom zzp’er zijn niet leuk is

⏱ Leestijd: 2 minuten
Zzp’er worden is een keus waar veel mensen erg blij van worden, maar zoals elke levenskeus heeft het natuurlijk ook zijn schaduwkanten. Wanneer je een belangrijke carrière keuze gaat maken is het natuurlijk ook belangrijk om zicht te hebben op de nadelen hiervan. Vandaar dat wij deze nadelen voor jou op een rijtje hebben gezet.

 

Het kan vrij eenzaam zijn

Als je niet actief actie onderneemt om een sociaal leven te onderhouden dan kan je vrij eenzaam worden als zzp’er. Natuurlijk verschilt dit ook per beroep, wanneer je als fotograaf vaak naar bruiloften wordt dan is dit al veel minder. Werk je daarentegen als schrijver helemaal alleen dan zou je in principe dagen niemand kunnen zien. Als jij iemand bent die houdt van constante sociale interactie dan is zzp’er worden misschien niet voor jou, maar je kunt altijd een actief sociaal leven buiten werk onderhouden.

Werk en vrije tijd kunnen door elkaar gaan lopen

Als zzp’er kan ik alleen maar beamen dat persoonlijke dingen weleens afleiden van het werk of dat je tijdens het avondeten en in het weekend aan het werken bent. Er is een veel minder duidelijke afscheiding dus werk en de rest van je leven. Bovendien ben je waarschijnlijk altijd bereikbaar voor cliënten. Een goede planning is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je werkt tijdens werktijd en niet werkt wanneer het geen werktijd is.

Je hebt minder zekerheid

Soms krijg je meer werk aangeboden dan je aankunt en verdien je bakken met geld, top! Maar soms dan heb je weer veel minder klussen en verdien je een stuk minder geld die maand. Op dat gebied heb je weinig financiële zekerheid. Dit kun je deels opvangen door een buffer op te bouwen voor je als zzp’er aan de slag gaat en deze aan te vullen in de maand dat je meer verdient dan je nodig hebt.

Je hebt geen team om je te ondersteunen

In een bedrijf zijn er teams om allerlei soorten problemen op te lossen, van financieel tot technisch. Als zzp’er ben jij de enige. Als er een probleem is met de belasting dan zal jij die moeten oplossen en als jouw computer stuk gaat dan ben jij de aangewezen persoon om hem te laten repareren. Dit kan af en toe stressvol zijn, zzp’er zijn is zeker geen makkelijk geld verdienen.

Soms heb je lastige klanten

Er zitten superleuke klanten tussen waar je graag meewerkt, maar je zult zeker ook lastige klanten tegenkomen. In het begin kan het lastig zijn om tegen klanten in te gaan, door bijvoorbeeld geen lagere betaling te accepteren of werk te doen wat buiten het originele plan viel. Maar als je een beetje sterk in je schoenen staat dan leer je vanzelf wel om jouw eigen waarde te zien en niks te doen wat je niet hoeft te doen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Let op: ondanks inspanningen om je van de juiste informatie te voorzien, kunnen artikelen door de tijd worden ingehaald en/of schrijffouten bevatten. Wij adviseren daarom altijd de directe bron te raadplegen en geven geen garantie op de inhoud van onze website. Uiteraard streven wij wél naar deze juistheid.)

Startpakket voor zzp’ers

Download het zzpvergelijker startpakket

5 superhandige templates + gratis extra!

  • Een makkelijk invulbaar factuur voorbeeld;
  • Een zakelijk winst & verlies template;
  • Een handig template voor je privé maandlasten en spaarplan;
  • Een template om snel btw te berekenen;
  • Een rittenregistratie template;
  • Tijdelijke bonus: Leer de 10 populairste manieren om wel €1.000 per jaar te besparen;

Direct mee aan de slag? Het populaire zzpvergelijker.nl startpakket is tijdelijk geen €24,95, maar slechts €9,-!

👉 Vorige maand 89 keer gedownload!

Nieuw jaar, nieuw boekhoudpakket?

Maak direct een frisse start!

boekhoudpakket zzp

Nu zelfs 15 maanden gratis voor starters